Sony α7S II

Pressemelding fra Sony 11. september 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Møt Sonys nye speilløse fullformatkamera: Ultra-sensitive α7S II

Ut av mørket kommer lyset

Ultrahøy lysfølsomhet opp til 409600i med lite støy

Stort dynamisk omfang på tvers av hele ISO-området leverer jevn tonegradering fra mørke til lyse forhold

Innebygget 5-akset bildestabilisering for utvidede fotograferingsmuligheter

Mulighet for 4K video-opptak med full pikselavlesning uten pikselbinning i fullformat

En rekke profesjonelle videofunksjoner, inkludert S-Gamut3.Cine/S-Log3, ny Gamma Assist Display, forbedret Zebra Function, Full HD 120fps-opptak og 4x/5x slow motion-opptak

Rask AF med forbedret nøyaktighet i vidtfavnende scener og avanserte opptaksfunksjoner

Sony annonserte i dag det siste tilskuddet i den prisvinnende serien av kompakte, fullformats α7-kameraer med introduksjonen av α7S II. Det nye kameraet tilbyr ultrahøy lysfølsomhet, stort dynamisk omfang på tvers av hele ISO-området og en 5-akset bildestabilisering for bedre kontroll under fotograferingen. Dermed leverer α7S II fantastisk bildekvalitet til fotografer som tar bilder i de mest utfordrende lysforhold. Enten det er den lyseste morgen eller den mørkeste natt så vil α7S II levere nye nivåer av fotografiske uttrykk uansett hvilke lukkertid du velger å bruke. α7S II er også utstyrt med en rekke profesjonelle videofunksjoner, inkludert muligheten til å filme i 4K med full pikselavlesning og uten pikselbinning i fullformat, noe som gjør kameraet ekstremt attraktivt for både fotografer og videofotografer.

α7S II leverer en imponerende lysfølsomhet fra 50 – 409600[i] takket være kombinasjonen av en 35mm fullformat 12.2 megapiksel[ii] bildesensor og BIONZ X bildeprosessering. Sensoren optimaliserer det dynamiske omfanget på tvers av hele ISO-området, og utvider spekteret av tonegradering i lyse omgivelser og reduserer støy i mørke scener, noe som betyr at kameraet leverer imponerende resultater selv i ekstreme lysforhold. Den oppgraderte bildeprosesseringsalgoritmen til BIONZ X maksimerer sensorens egenskaper og forbedrer fremvisningen gjennom hele følsomhetsområde med særlig vekt på mid-to-high range.Dermed vil fotografier og videoer få ekstra flotte detaljer og minimalt med støy.

Video Master

α7S II kan gjøre video-opptak i 4K[iii] internt i XAVC S-format[iv], noe som gir innholdet fantastiske detaljer. Ettersom informasjon fra alle pikslene er utnyttet uten linjehopp eller pikselbinning, kan kameraet maksimere den utvidede kraften av fullformatbildesensoren og produsere 4K-video med større klarhet og ubetydelig moiré. Full pikselavlesning uten pikselbinning blir også brukt ved Full HD[v]-opptak, noe som resulterer i at informasjon hentes fra ca. fem ganger så mange piksler som er nødvendig for å genere Full HD[vi] og kondenserer informasjonen for å produsere videoer av ekstremt høy kvalitet.

For første gang i α7-serien kan α7S II gjøre opptak på 120fps på 100Mbps[vii] med full pikselavslesning uten pikselbinning i fullformat, som kan redigeres til imponerende 4x/5x slow motion-video[viii] i Full HD. α7S II kan også gjøre 4x/5x slow motion-opptak internt som umiddelbart kan ses på kameraskjermen.

Videofunksjonaliteten i kameraet har blitt ytterligere forbedret med nye S-Gamut3.Cine/S-Log3 og S-Gamut3/S-Log3. Disse profilene leverer et stort dynamisk omfang og fargekorreksjoner er enkle å utføre. α7S II tilbyr også 14-stopps justering i gammainnstillingene til S-Log3, og kameraet støtter S-Gamut/S-Log2 som er veldig populær blant filmskapere og videofotografer. Gamma Display Assist er en ny funksjon som lar brukerne sjekke bilder og fokus mens de gjør S-Log-opptak, og Zebra-funksjonen har blitt forbedret til å gi enda bedre kontroll.

5-akset bildestabilisering

Den nye α7S II er utstyrt med det innovative systemet med 5-akset bildestabilisering som har vist seg å være ekstremt populært i α7 II og α7R II-kameraene. Systemet stabiliserer kamerarystelser langs fem akser under billedtakingen, inkludert bevegelser(pitch og yaw) som har stor påvirkning på bildekvalitet og kan oppstå ved bruk av et telefoto-objektiv; forskyvningsrystelser (X- og Y-akser) som blir merkbart når forstørrelsene øker; og rotasjonsrystelser (rulling) som ofte har en innvirkning på fotografering på nattestid eller video-opptak.

Nøyaktig autofokus

Autofokus-systemet i α7S II har blitt oppgradert, og tilbyr nå 169 punkters AF for rask, presis fokus med enda bedre nøyaktighet[ix]. Kraften i bildesensoren fører til at fraværet av støy i bildene som genereres gjør det mulig for den raske, intelligente autofokusen å oppdage kontraster enklere samt reagere hurtig, selv i situasjoner med vanskelige lysforhold (så lavt som EV-4) som også er vriene å se med det blotte øye. Ved video-opptak er AF-ytelsen dobbel så rask som kameraets forgjenger[x].

Elektronisk søker

XGA OLED Tru-Finder i α7S II har blitt oppgradert og tilbyr verdens høyeste søkerforstørrelse[xi] på 0.78x (ca. 38,5 grader i diagonale synsfelt) og viser klare bilder på hele skjermen. Bruken av ZEISS T* Coating sikrer kraftig reduksjon av refleksjoner på søkeren, og i motsetning til en optisk søker kan OLED Tru-Finder bli brukt til å umiddelbart vise hvordaneksponeringskompensasjon, hvitbalanse og andre utvalgte innstillingene påvirker bildet som vises.

Brukeroppgraderinger

En rekke forbedringer har blitt gjort for å gjøre α7S II enda mer brukervennlig, pålitelig og intuitiv. Kamerahusets magnesiumlegering er både lett og veldig robust, og grep og lukkerknapper har blitt redesignet slik at kameraet skal ligge mer naturlig i hendene. I situasjoner hvor du ønsker å gå i ett med omgivelsene kan en modus for lydløs fotografering bli aktivert for 5fps serieopptak[xii], og påliteligheten har blitt forbedret ved reduserte vibrasjoner på lukkerbevegelsen.[xiii]

Objektivfatningen har blitt ytterligere forsterket for å gi større fleksibilitet, spesielt når du fester tredjeparts objektiver på kameraet. Brukere kan nå også lade kameraet via en USB-strømforsyning mens kameraet brukes, og dermed forlenge batteriets levetid. For bedre komfort og sikkerhet lanserer også Sony LCS-EBF; et nytt, førsteklasses skinnetui for α7S II som også kan brukes med α7R II og α7 II.

α7S II er i tillegg kompatibel med Wi-Fi® og NFC, og fungerer sammen med Sonys PlayMemories Mobile-app som er tilgjengelig for Android™ og iOS™, samt Sonys økende portefølje av PlayMemories kameraapplikasjoner som gir kameraet flere morsomme og kreative egenskaper. Les mer på www.sony.net/pmca.

Pris og tilgjengelighet

Det nye fullformatkameraet α7S II fra Sony vil være tilgjengelig fra november 2015, og vil ha en veiledende pris på €3,400. Informasjon om norsk pris vil bli gitt i nær fremtid.

Powered by Labrador CMS