Sony a7

Pressemelding fra Sony 16. oktober 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sony introduserer a7 kamera: fullformats fotografering i ultrakompakt format

a7-serien fra Sony er verdens første speilløse kamera med 35 mm fullformats sensor

Det nye a7 fra Sony leverer alle fordelene til et 35mm fullformats kamera med utskiftbar optikk i et virkelig kompakt kamerahus. Uten å gå på bekostning av bildekvalitet, komfort, funksjonalitet eller ytelse, leverer a7 fantastiske fotografier, som tidligere kun var mulig i et stort high-end kamera.

Side om side med det nye α7R, gir a7 en ny frihet til fotografer og filmfotografer ved å kombinere en unik portabilitet med alle fordelene ved fullformats fotografering og filmskapning, inkludert bedre følsomhet for fotografering ved lavere ISO verdier, et større dynamisk område, en bedre dybdeskarphet som muliggjør dramatiske fokuseffekter, samt at kameraet er kompatibelt med den nye serien E-Mount fullformat linser.

Med vakkert design laget i robust magnesium, ligger a7 komfortabelt i fotografens hånd. Knapper på forsiden og baksiden, i tillegg til kontrollhjulet gjør det enkelt å justere intuitivt samtidig som du fokuserer gjennom den høyoppløselige XGA OLED Tru-Finder eller vippbare 3.0-type-LCD skjermen.

Den kraftfulle nye BIONZ X prosessoren gjør at a7 kan ta HD-video profesjonell kvalitet. Du kan glede deg over rikt og vakkert filmopptak med god kontrast og farger med lav støy, selv i svakt lys. Clear Image Zoom er forbedret for filmopptak, og leverer krystallklare nærbilder rike på piksler.

Videofunksjonen inkluderer kontroll av lydnivå i tillegg til en ren HDMI-utgang som muliggjør visning av video på en ekstern skjerm eller avspillingsverktøy.

Forbedret Fast Hybrid auto fokus kombinerer hurtig fasedeteksjon med svært nøyaktig kontrastdeteksjon i auto fokus, som forbedres ytterligere gjennom en ny Spatial Object Detection Algorithm, for å oppnå den raskeste auto fokuseringen i noe fullformats kamera på markedet. Selv når man fotograferer et motiv delvis vendt bort fra kamera med lav dybdeskarphet, vil ansiktet bli skarpt takket være den svært nøyaktige øye-gjenkjennings funksjonen som kan skille ut en enkelt pupille. Først jobber fasedeteksjons AF, med 117 fokuspunkter, for å bringe motivet i fokus. Deretter finjusterer kontrastdeteksjons AF (25 punkter) fokuseringen på et øyeblikk.

Høyoppløselige stillbilder kan vises direkte på en 4K TV med fire ganger så mange detaljer i Full HD. Støtte for TRILUMINOS Colour gir en imponerende palett med rike, naturlige farger ved visning av filmer og bilder tatt med a7 på en kompatibel BRAVIA TV med TRILUMINOS Display.

Med både trådløs internettilgang og NFC, kan du sømløst koble a7 til din Xperia™ eller NFC-kompatible smarttelefon eller nettbrett. PlayMemories kamera Apper utvider ytterligere din fotoopplevelse med økende utvalg av gratis og betalte apper, som strekker seg fra spennende kreative effekter og filter, til verktøy og mer.

Den nye Multiple Exposure’appen skaper automatisk komposisjoner med flere eksponeringer, som gjør det mulig å skape vakre og dramatiske effekter med et utvalg av temaer og moduser.

Smart Remote Control er installert i det nye a7, og gjør at du kan kontrollere eksponeringen og utløseren med din smarttelefon som er praktisk for gruppebilder og selvportretter. Appen sender også bildene automatisk til mobilen din slik at du kan dele bildene umiddelbart.

Nye utskiftbare E-Mount linser

Et utvalg av fem nye fullformat E-Mount objektiver realiserer fotomulighetene med a7. E-Mount familien inkluderer to zoom fra Sony og Carl Zeiss, to Sonnar T* og et Sony G telezoom objektiv i høy kvalitet. Det er også en ny generasjon Mount adaptere som gir fotografen ekstra frihet til å bruke sine fullformat A-Mount objektiver til begge kameraene, inkludert det nylig lanserte SAL70200G2 70-200mm F2.8 G SSM II telezoom.

Nytt tilbehør vil også være tilgjengelig for a7. VG-C1EM forlenger fotograferingsmulighetene ved hjelp av to NP-FW50 batterier, samt sørger for bedre komfort for vertikal fotografering. Batteriladeren BC-TRW gir visuell bekreftelse på batteristatusen. LCS-ELCA bæreveske i myk skinn utvider kvaliteten ved håndtering av kameraet, samt beskytter kameraet mot riper og merker mens du bærer det.

Tilgjengelighet og pris

Sonys nye kompakte fullformat digitalkamera, a7, med utskiftbar optikk, er tilgjengelig fra midten av november og får følgende veiledende priser:

Powered by Labrador CMS