Sony a77 II

Pressemelding fra Sony Nordic 2. mai 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Alltid i fokus med nye a77 II fra Sony

Sørger for skarpe bilder med nyutviklet 79-punkts autofokus-system

Det nye α77 II holder motivet i krystallklar fokus! Kameraet bygger på Sonys anerkjente modeller α77 og α700, og tilbyr viderekommende amatører en rekke spennende forbedringer i et tøft, værbestandig kamerahus som er klar for alle typer utfordringer.

Bildekvaliteten er forbedret samtidig som følsomheten er økt med ca. 20 prosent sammenlignet med α77, slik at du får utrolig detaljerte stillbilder og Full HD-videoer selv i dårlig belysning. Det har også blitt gjort forbedringer med hensyn til seriefotografering, og det finnes nå flere nye videofunksjoner for filmskapere.

Best av alt er det imidlertid at α77 II nå kommer med et avansert fasedeteksjons autofokus-system. Med nesten dobbelt så bredt dekningsområde i forhold til forgjengeren, overgår α77 II AF-mulighetene til noen annet profesjonelt kamera.

Ny generasjon 79-punkts fasedeteksjons AF-system

Som første kamera er α77 II utstyrt med 79 autofokus-punkter, inkludert 15 krysspunkter som er plassert innenfor det sentrale området av sensoren. Det er også et dedikert F2.8 AF-punkt plassert horisontalt i midten av sensoren. Punktet som er plassert sentralt på sensoren støtter blenderåpninger opp til F2.8, og sikrer en maksimal AF-presisjon når optikk med store blenderåpninger blir brukt. AF-systemet fungerer også godt i dårlig belysning, og gir en nøyaktig fremstilling av motivet i scener med lysnivå så lavt som EV-2 (ISO100) hvor til og med det menneskelige øyet kan ha problemer med å se de små detaljene.

Enorme mengder målerdata fra alle de 79 fokus-punktene blir prosessert av en helt ny AF-algoritme som har blitt fininnstilt etter omfattende feltundersøkelser. Denne forutsier motivets bevegelser ved å kombinere AF-målerdataen med data om motivets posisjon. AF-presisjonen blir ytterligere forbedret når Lock-on AF er i bruk, ettersom motivet da blir oppdaget både på bakgrunn av farge og posisjon.

Om du følger motivet ditt ved hjelp av søkeren eller på skjermen i Live View-modus, vil Sonys unike Translucent Mirror Technology bevare et knivskarpt sporingsfokus uavhengig av om du tar stillbilder eller gjør opptak i Full HD. Det kraftige nye systemet blir heller ikke påvirket av andre motiver som kan komme til å bevege seg innenfor søkeområdet.

En rekke nye, sofistikerte AF-funksjoner utnytter også det nye 79-punktssystemet til det fulle. Expanded Flexible Spot er en modus som bevarer fokus selv om det utvalgte AF-punktet mister motivet av synet, ved å aktivere åtte omliggende AF-punkter som fanger opp motivet. I kombinasjon med AF-C AF-modus øker dette dramatisk kameraets ytelse når det kommer til å fange bevegelige motiver.

Lock-on AF-modus lar brukeren velge én av fire AF områdemodus (Wide, Zone, Flexible Spot eller Expanded Flexible Spot). Når målet er valgt vil kameraet fortsette sporingen så lenge utløserknappen er halvveis presset inn. Når motivet

beveger seg eller søkeområdet endres vil kameraet automatisk velge det mest relevante AF-punktet fra de 79 tilgjengelige. Når motivets bevegelse er for rask for den nye Expanded Flexible Spot-modusen alene, vil den bli kombinert med Lock-on AF for klasseledende sporingsytelse.

For enda bedre kontroll, kan varigheten av sporingen finjusteres i fem trinn (når man tar stillbilder i AF-C-modus). Ved motiver hvis bevegelser er forutsigbare kan en lav innstilling redusere risikoen for at kameraet fokuserer på et annet motiv som plutselig kommer inn i omgivelsene du tar bilder av. Høye innstillinger leverer på den andre siden en mer responsiv fokusering – ideelt om du raskt skal ta bilder av ulike motiver eller ulike avstander, som for eksempel dyreliv. AF Tracking Duration kan også bli valgt mellom Høy, Medium eller Lav under opptak i Full HD.

Andre nye funksjoner inkluderer Eye AF-funksjonen som presist oppdager og fokuserer på øynene ved fotografering av mennesker. AF Range Control tillater at autofokus blir redusert til en gitt rekke med fem AF Tracking Duration-innstillinger for å matche motivets bevegelse. Det er også en Balanced Emphasis-modus som komplementerer utløseren og fokus-prioriteringene ved å opprette en balanse mellom fokus og utløser-timing.

24.3 megapiksels Exmor™ CMOS bildesensor med forbedret følsomhet

Den 24.3 megapiksels Exmor™ CMOS bildesensoren har den samme «gapless on-chip»-konstruksjonen som er brukt i α7R og α6000. Takket være en rekke siste-generasjons bildeinnovasjoner, tilbyr kameraet nå 20 prosent høyere følsomhet enn sin forgjenger med like mange piksler. Kamera vil dermed levere utrolige detaljer og ytelse med lite støy på tvers av en følsomhetsskala fra ISO 100 til 25600.

Den høyoppløste sensoren kombineres med den samme BINOZ X-bildeprosessoren som man finner i α7 og α7R. Rundt tre ganger så rask som Sonys forrige BINOZ-prosessor og optimalisert for α77 II, inkluderer den teknologier som detalj-reproduksjon, diffraksjonsredusering og områdespesifikk støyreduksjon som bidrar til å gi utrolig bildedefinisjon og rike farger og teksturer i stillbilder og video-opptak.

α77 IIs kontinuerlig serieopptaksutholdenhet overgår også mange andre profesjonelle kameraer. α77 II kan ta serier på inntil 60 full-oppløste JPEG-bilder på en maksimal, kontinuerlig hastighet på ca. 12 bilder per sekund (i Continuous Advance Priority AE-modus).

Se ting på din måte med OLED Tru-Finder og en 3-veis tiltbar LCD

Innramming og fokusering er en nytelse gjennom den klare XGA OLED Tru-Finder™ med 236,000 punkters-oppløsning. Med tre ganger så høyvkontrast og oppløsningsevne, får du se akkurat hvordan det endelige bildet vil bli seende ut og dermed nøyaktig bedømme effekten av å justere fokus, eksponering og andre innstillinger før du trykker på utløserknappen. En bred visningsvinkel og høyt øye-punkt komplementeres av utvidede valgmuligheter for innstillinger av lysstyrke og farge-justeringer.

Som i fullformatskameraet α99, har også α77 II en detaljspekket 3.0-type (7,5 cm) Xtra Fine LCD som kan beveges tre veier for kreativ fleksibilitet. Det gjør det enkelt å ta bilder fra høye eller lave vinkler, av portretter eller landskapsbilder, håndholdt eller med stativ. Sonys WhiteMagic-teknologi forbedrer synligheten på skjermen, også i direkte sollys.

Alltid i kontroll

Utviklet på bakgrunn av det originale α77-kameraet, kommer den nye utgaven med separate kontrollknapper foran og bak kameraets grep, og tilbyr dermed intuitive justeringsmuligheter uten at du trenger å ta blikket bort fra søkeren. En mengde tilpasningsmuligheter tillater at totalt 51 funksjoner blir tilegnet 11 knapper.

Opptil tre ofte brukte bildemodus og andre innstillinger kan lagres i kameraets minne og enkelt fremkalles via kontrollrattet. I tillegg kan en eksponerings-kontroll med låse-funksjon, som er arvet fra α99, forhindre tilfeldige endringer av de ulike innstillingene.

Tøft nok for seriøse entusiaster

Det værbestandige og lette kamerahuset i magnesium er utviklet for å tåle kravene seriøse entusiaster har til sine fotoprodukter i søken etter det perfekte bildet. Kameraet er komfortabelt å holde og har blitt forbedret med et stort, avrundet grep. Knapper og kontroller er beskyttet av et støv- og fuktavvisende belegg, og en dobbel-lagsbeskyttelse finnes rundt alle åpninger inkludert kontakter og minnekortluker. I tillegg er kameraets slitesterke lukker testet for 150,000 eksponeringer.

Profesjonelle filmopptak med kontinuerlig AF

α77 II kan ta opp Full HD 60p/50p og 24p-videoer ved å bruke AVCHD 2.0-formatet. Som ved stillbilder, tillater Translucent Mirror Technology en kontinuerlig fasedeteksjons AF som gir deg et nøyaktig fokus av motiver i høy bevegelse når du filmer.

En rekke avanserte funksjoner som appellerer direkte til seriøse filmskapere inkluderer et system som tilbyr AF-sporing med tre følsomhetsinnstillinger, en profesjonell Zebra-peeking-funksjon og lydnivåmåling. En HDMI-utgang lar deg også se på opptaket på en ekstern monitor og mulighet for lagring av ukomprimert data.

One-touch trådløs tilkobling og fjernkontroll for smarttelefon

Innebygget Wi-Fi gir deg muligheten til å dele dine bilder ved én enkel berøring med din XperiaTM, NFC-kompatible Android smarttelefon og nettbrett. Én berøring aktiverer også Smart Remote Control som kobler kameraet til mobilen og lar deg ta bilder fra avstand.

Objektiver og tilbehør

En serie på 32 A-monterte objektiver, fra vidvinkel til telefoto, gir deg mange valgmuligheter når du bruker α77 II. Serien inkluderer verktøy som oppfyller alle artistiske behov, fra høy-ytelses G LensTMtil ZEISS®-modeller som leverer kvalitet i verdensklasse til Sony STF-objektivet (Smooth Trans Focus) som gir dine bilder en jevn bokeh bakgrunns-effekt. Premium G Lens-modeller inkluderer presisjons sfæriske objektiv, ED-glass (Extra-low Dispersion), et avansert Nano AR-belegg og andre avanserte Sony optikk-teknologier som bidrar til høy oppløsning og vakre effekter.

ZEISS®-objektivene er utviklet i et samarbeid mellom Sony og ZEISS, et navn som er godt kjent blant fotografer over hele verden, og er et resultat av innovasjon og banebrytende optiske teknologier. Superb kontrast og høy oppløsning er velkjente kjennetegn for ZEISS-merkevaren.

Det valgfrie vertikalgrepet VG-C77AM gjør også kameraet enda lettere å håndtere ved at den gjør det oppsiktsvekkende enkelt å holde og bruke ved vertikal billedtaking.

α Library app

I dag lanseres også en ny app for nettbrett kalt «α Library» som vil være gratis å laste ned fra Google Play og App Store. Appen gir brukeren informasjon og råd om hvordan man kan ta bilder i ulike situasjoner og anbefaler forskjellige objektiv og tilbehør som vil hjelpe til med å forbedre brukerens fotografering.

Pris og tilgjengelighet

Produkt

Pris

ILC-A77M2

Body

10.500

ILC-A77M2Q

With 16-50mm

15.900

Nøkkelspesifikasjoner

Key Features

ILCA-77M2

Type

Interchangeable lens digital camera with built-in flash

Lens Compatibility

Sony A-mount lenses, operation with Minolta/Konica Minolta lenses confirmed

Image Sensor

Type

APS-C type (23.5 x 15.6mm), "Exmor" CMOS sensor with primary colour filters offering approx. 24.3 effective megapixels

No. of pixels (effective)

Approx. 24.3 megapixels

Processor

BIONZ X™ image processor

Image Quality Modes

RAW / RAW & JPEG / JPEG Extra fine / JPEG Fine / JPEG Standard

Focus system

Type

TTL Phase-detection AF

Focus point

79 points (15 points cross type) with centre F2.8 sensor

Sensitivity range

EV -2 to 18 (at ISO100 equivalent)

Focus area

Wide/Zone/Center/Flexible Spot/Expanded Flexible Spot/Lock-On AF(Wide/Zone/Center/Flexible Spot/Expanded Flexible Spot)

AF mode

Single-shot AF (AF-S), Continuous AF (AF-C), Automatic AF (AF-A), Direct Manual Focus selectable

Drive

Speed (approx., max.)

Continuous Advance Priority AE: Maximum 12 frames per second

Continuous shooting Hi: Maximum 8 frames per second

Continuous shooting Lo: Maximum 3 frames per second

No. of frame recordable* (approx.)

[Continuous Advance Priority AE mode] Extra fine: 53 images/Fine: 60 images/Standard: 64 images/RAW & JPEG: 25 images/RAW: 26 images [Continuous shooting] Extra fine: 56 images/Fine: 75 images/Standard: 93 images/RAW & JPEG: 26 images/RAW: 28 images

ISO Sensitivity Range

Still Image: ISO100 - 25600 (1/3 EV step), (ISO numbers up from ISO50 can be set as expanded ISO range.)

AUTO: ISO 100-25600, selectable lower limit and upper limit

Movie: ISO100 - 12800 equivalent (1/3 EV step)

AUTO ISO 100-12800 equivalent, selectable lower limit and upper limit

HD movie record

Recording format: AVCHD 2.0 / MP4

Video compression: AVCHD:MPEG-4 AVC/H.264

MP4:MPEG-4 AVC/H.264

Electronic Viewfinder

XGA OLED, 1.3 cm (0.5 type) electronic viewfinder (2,359,296 dots effective resolution), with 100% frame coverage, five display modes and grid line display modes.

LCD Monitor

7.5 cm (3.0-type) wide type TFT with WhiteMagic technology. Tilt angle: 150 degrees upward and 180 degrees downward. Rotation angle: 180 degrees clockwise and 90 degrees counter-clockwise.

Anti-dust System

Charge protection coating on image sensor and image sensor shift mechanism

Exposure Modes

AUTO (Intelligent Auto/Superior Auto) / Scene Selection / Sweep Panorama / Continuous Advance Priority AE / Movie (P/A/S/M) / Programmed AE / Aperture priority / Shutter-speed priority / Manual / Memory recall (MR1/2/3)

Exposure Metering System

1200-zone evaluative metering

Shutter Speed

Still images: 1/8000 to 30 sec/Bulb;

Movies: 1/8000 to 1/4 (1/3 step), up to 1/60 in AUTO mode (up to 1/30 in Auto slow shutter mode)

Exposure Bracketing

Bracket: Cont./Bracket: Single, With 1/3EV, 1/2EV, 2/3EV, 1.0EV, 2.0EV, 3.0EV increments, 3 /5frames

Media

Memory Stick PRO Duo / Memory Stick PRO-HG Duo / Memory Stick XC-HG Duo / SD memory card / SDHC memory card (UHS-I compliant) / SDXC memory card (UHS-I compliant)

Dimensions (WxHxD)

Approx. 142.6 mm × 104.2 mm × 80.9 mm

Weight

Approx. 647g (body only)

Approx. 726g (with battery and Memory Stick PRO Duo)

Powered by Labrador CMS