Sony a7R

Pressemelding fra Sony 16. oktober 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sony introduserer a7R: verdens minste og letteste kamera med utskiftbar optikk

Ettertraktet av profesjonelle fotografer og entusiaster, setter endelig a7R fra Sony en ny og spennende standard for digital bildebehandling. Med en uslåelig kombinasjon av kraft og bærbarhet, redefinerer dette speilløse kameraet de kreative mulighetene for fotografering i fullformat i et kompakt kamera med utskiftbar optikk.

a7R og a7gir seriøse fotografer ubegrensede kunstneriske muligheter. Seks nye fullformat objektiv øker utvalget av optikk fra Sony og Carls Zeiss, og komplimenterer kameraets suverene bildekvalitet – om du fotograferer detaljrike stillbilder eller filmer sylskarp HD-video.

Vakkert designet og enkel å holde på lange oppdrag, er a7R et kompromissløst fotografisk verktøy som setter avanserte fotografers behov i første rekke. Knapper på forsiden og baksiden, i tillegg til kontrollhjulet gjør det enkelt å justere intuitivt samtidig som du fokuserer gjennom den høyoppløselige XGA OLED Tru-Finder eller vippbare 3.0-type-LCD skjermen.

Den 35 mm fullformat Exmor CMOS bildebrikken har nyutviklet lyskonsentrasjon og foto diode utvidelsesteknologi, samt et nytt design på bildebrikken som reduserer mellomrom mellom pikslene. Disse fremskrittene effektiviserer lyssamlingen, og sørger for enestående oppløsning, følsomhet og lavt støynivå, samtidig som det takler utfordringen med redusert pikselstørrelse som følge av det ekstremt høye pikselantallet.

Den kraftige nye BIONZ X prosessoren gjør at a7R kan ta HD-video profesjonell kvalitet. Du kan glede deg over rikt og vakkert filmopptak med klare farger og lav støy, selv i svakt lys. Clear Image Zoom er forbedret for filmopptak, og leverer krystallklare nærbilder rike på piksler. Videofunksjonen inkluderer kontroll av lydnivå i tillegg til en ren HDMI-utgang som muliggjør visning av video på en ekstern skjerm eller avspillingsverktøy.

A7R viser frem en ny intelligent auto fokus som sikrer rask og presis fokusering, og er designet for å tilpasse seg nøyaktig dine fotografiske krav, med ni skreddersydde knapper og 46 tilpassede funksjoner.

Høyoppløselige stillbilder kan vises direkte på en 4K TV med fire ganger så mange detaljer i Full HD. Støtte for TRILUMINOS Colour gir en imponerende palett med rike, naturlige farger ved visning av filmer og bilder tatt med a7R på en kompatibel BRAVIA TV med TRILUMINOS Display.

Med både trådløs internettilgang og NFC, kan du sømløst koble a7 til din Xperia™eller NFC-kompatible smarttelefon eller nettbrett. PlayMemories kamera Apper utvider ytterligere din fotoopplevelse med økende utvalg av gratis og betalte apper, som strekker seg fra spennende kreative effekter og filter, til verktøy og mer.

Den nye ‘Multiple Exposure’appen skaper automatisk komposisjoner med sekvensielle eksponeringer, som gjør det mulig å skape vakre og dramatiske effekter med et utvalg av temaer og moduser.

Smart Remote Control’iisom er installert i det nye a7R, gjør at du kan kontrollere eksponeringen og utløseren med din smarttelefon som er praktisk for gruppebilder og selvportretter. Appen sender også bildene automatisk til mobilen din slik at du kan dele bildene umiddelbart.

A7R har et robust kamerahus i magnesium og er støv- og fuktbestandig. Med sin lette vekt på kun 407g (kamerahus), er a7R verdens minste, og letteste fullformat kamera med utskiftbar optikk.

Kameraet appellerer til travle profesjonelle fotografer så vel som avanserte amatører, og kan skilte med den beste bildekvaliteten på noe kamera i sin klasse. Den splitter nye Exmor CMOS sensoren med 36.4 effektive megapiksler leverer et detaljnivå uten sidestykke hos noe annet kamera i sin klasse. Den høyoppløselige sensoren på a7R har ingen optisk low-pass filter, som sikrer at den ekstraordinære oppløsningsevnen er fult utnyttet.

Det er supplert med en ny BIONZ X-prosessor - Sonys nyeste generasjon bildeprosessor som maksimerer detaljer og reduserer bildestøy over et bredt lysfølsomhetsområde, ISO 100-25600 (NB: kan utvides ned til ISO 50 og opp til ISO 51200 med Multi-Frame Noise Reduction).

Nye utskiftbare E-Mount linser

Et utvalg av fem nye fullformat E-Mount linser realiserer fotomulighetene med a7R. E-Mount familien inkluderer to zoom fra Sony og Carl Zeiss, to lyse Sonnar T* og et Sony G telezoom i prima kvalitet. Det er også en ny generasjon Mount adapter som gir fotografen ekstra frihet til å gjenbruke sin kolleksjon av fullformat A-Mount objektiver til begge kameraene, inkludert det nylig lanserte SAL70200G2 70-200mm F2.8 G SSM II telezoom.

Nytt tilbehør vil også være tilgjengelig for a7R. VG-C1EM forlenger fotograferingsmulighetene ved hjelp av to NP-FW50 batterier, samt sørger for bedre komfort for vertikal fotografering. Batteriladeren BC-TRW gir visuell bekreftelse på batteristatusen. LCS-ELCA bæreveske i myk skinn utvider kvaliteten ved håndtering av kameraet, samt beskytter kameraet mot riper og merker mens du bærer det.

Tilgjengelighet og pris

Sonys nye kompakte fullformat digitalkamera, a7R, med utskiftbar optikk, er tilgjengelig fra midten av november og får en veiledende pris på 18 500 kroner (kun kamerahus).

Powered by Labrador CMS