Sony a99

Pressemelding fra Sony 12. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sony lanserer fullformat-kameraet a99

Flaggskip-kamera med A-fatning, og 35mm bildebrikke - et fullformat-kamera med dobbel autofokus og profesjonelle videofunksjoner

• Flagskip-kamera med Translucent Mirror Technology og en nyutviklet fullformats 24.3 megapiksler Exmor CMOS bildebrikke

• Verdens første fullformats kamera1 med dobbel autofokus, 19 sensorer (inkludert 11 kryssensorer)+ 102-punkters AF-system (focal plane) og en ny AF-kontrollfunksjon for å regulere AF-området

• ISO 50-25600 (utvidet følsomhetsfunksjon) og ekstremt lite støy

• Full HD 50p progressivt videoopptak med kontinuerlig autofokus og profesjonelle lydinnstillinger

• XGA OLED Tru-Finder med 100 prosent søkerdekning

• Kamera i entusiastklasse med robust, lett og værbestandig kamerahus i magnesium og Quick Navi Pro grensesnitt

1 Blant digitalkamera med utskiftbar optikk, og fullformats bildebrikke per 12.september 2012

Nå kan fotoentusiaster utforske de kreative mulighetene med fullformats fotografering, og samtidig oppleve responsen med Translucent Mirror Technology. Den etterlengtede etterfølgeren av flaggskipet a900 DSLR, den nye a99, er det første Translucent Mirror -kamera fra Sony med 35 mm bildebrikke. Robust bygget for å tåle tøffe oppdrag, tilbyr a99 nye standarder for bildeytelse, kreative muligheter, brukervennlig ergonomi og pålitelighet som tilfredsstiller kravstore entusiaster.

Upåklagelig bildekvalitet og respons

Helt unikt for a99, er den nyutviklede fullformats Exmor CMOS bildebrikken med 24.3 megapiksler og en avansert BIONZ bildeprosessor. Den kraftfulle kombinasjonen av bildebrikken og prosessoren garanterer video- og bildekvalitet på et enestående nivå.  Bildebrikkens oppløsningsevner forsterkes av en nyutviklet optisk low-pass filter. Assistert med en helt ny front-end LSI, kan bildeprosessoren behandle enorme mengder med datasignaler fra bildebrikken i høy hastighet. Sammen med en kraftig område-spesifikk støyreduksjon (NR), oppnås en 14-bit RAW-kvalitet rik på gradering og uten støy.

BIONZ-prosessoren øker følsomheten maksimalt, så bredt som ISO 50-25600. Den enestående prosessorkraften gjør også at a99 kan ta inntil 6 bilder i sekundet med full oppløsning, eller 10 bilder i sekundet med telezoom High Speed Shooting Mode.

For første gang noensinne, tilbyr kameraet et 19-punkts AF-system med 11 kryssensorer kombinert med en 120-punkts fase-detektert AF-sensor. For å optimalisere kraften av Translucent Mirror Technology, gir det doble AF-systemet superrask og presis autofokus som opprettholder fokus selv om motivet forsvinner ut av det 19-punkts AF-området. a99 debuterer også med en avansert ny AF-D kontinuerlig autofokus-funksjon som er spesielt effektiv for fotografering av motiver i bevegelse. Det 19-punkts AF-systemet gir pålitelig dybdefokus.

Når den lanseres, støttes de nye AF-D modusen av følgende objektiver: SAL2470Z, SAL2875, SAL50F14, SAL300F28G2, SAL70400G og SAL500F4G. Firmware-oppdateringer vil senere gi støtte fra flere objektiver.

Som et ytterligere fokus-verktøy, gir den nye AF-kontrollfunksjonen brukeren muligheten til å begrense avstandsområdet med AF-systemet. Denne smarte funksjonen hjelper betraktelig på funksjonaliteten hvis du for eksempel skal ta bilder av sportsaktiviteter på avstand gjennom et nettinggjerde.

Skapt for videofotografer og filmskapere A99 har arvet den verdensledende filmatiske DNA-funksjonen fra profesjonelle videokamera fra Sony. Den enestående oppløsningsevnen og følsomheten fra fullformatsensoren er komplimentert med avanserte funksjoner optimalisert for profesjonell videoproduksjon.

a99 tilfredsstiller også behovene til profesjonelle filmskapere med å tilby fullformats 50p/25p progressiv videoopptak i full HD, og møter dermed kravene til AVCHD 2.0-spesifikasjoner. Som introdusert hos a77, tilbyr Full-time Continuous AF Movie jevnt opptak av motiver i bevegelse.

For ekstra bekvemmelighet under filmopptak, er en nytt stillegående multikontroll hjul plassert lett tilgjengelig på forsiden av kamerahuset. Dette gir jevn og rolig justering av eksponering, ISO, lukketid, blenderåpning og lydnivå underveis i videoopptaket. Batterikapasiteten er tredoblet ved bruk av den nye VG-C99AM Vertical Grip som har plass til tre batterier. Det er til og med mulig å skifte batterier underveis i videopptaket uten å avbryte filmingen.

Lydfunksjonene har også blitt forbedret ytterligere for å møte kravene til seriøse videofotografer. En skjerm som viser lydnivået og de justerbare opptaksnivåene er koblet til en hodetelefon-kontakt slik at man kan overvåke lyden med nøyaktighet under opptak. I det valgfrie XLR-K1M-adaptorsettet følger det med en høykvalitets mono shotgun-mikrofon med profesjonell standard på XLR-tilkoblingene for pålitelig lydopptak.

Kompromissløs håndtering for seriøse fotografer

Til tross for dens kompromissløse profesjonalitet, er a99 verdens letteste1 35mm fullformats digital kamera med utskiftbar optikk. En vekt på kun 733 gram (uten objektiv og batteri), gjøres mulig med Translucent Mirror Technology, men magnesiumhuset gir likevel kamera et robust og ekstremt tøft design til tross for den lette vekten.

En medfølgende værforsegling beskytter mot fuktighet og støv, og kontrollknappene er så robuste at de tåler årevis med røff håndtering under alle tenkelige oppdrag. Ergonomien er raffinert for en jevn og sømløs arbeidsflyt, som ikke forstyrrer det kreative fokuset. Forbedringer inkluderer et nyutviklet grep, og nye knapper og brytere for mer intuitiv drift uten at du trenger å ta øynene fra komposisjonene. En helt ny lås på modusvelgeren forhindrer også uønsket rotasjon under arbeidet. Videreutviklet fra de kritikerroste a700 og a900, er den helt nye grensesnittet Quick Navi Pro, som gir en rask og intuitiv tilgang til fotograferingsparameterne med en hånd.

Kameraet kan også betjenes via ekstern PC-tilkobling, for funksjoner som veksling mellom stillbilder og videofotografering, pluss automatisk overføring av stillbilder fra kamera til PC, for bedre arbeidsflyt.

Designet for profesjonelle – nytt objektiv og tilbehør

Mulighetene som fullformatet a99 tilbyr utgjør et ideelt supplement for det nye objektivet SAL300F28G2. Designet for krevende sportsfotografering og applikasjoner for dyre- og naturfotografering, tilbyr denne skarpe super-telelinsen en betydelig bedre håndtering sammenlignet med forgjengeren. Sony-utviklet Nano-teknologi med AR-belegg på optiske overflater sikrer feilfrie stillbilder og HD-video med redusert gjenskinn og skygger, forbedret kontrast og skarpe svarte overflater, mens en ny LSI-driver tilbyr raskere, mer korrekt autofokus. Det støv- og fuktbestandige designet gjør objektivet ideelt for tøffe oppgaver i utendørsfotografering.

Den kraftfulle blitsen, HVL-F60M, med innebygget LED-lys er ideell for kreativ fotografering. Kompatibel med 49mm og 55mm objektiver, tilbyr HVL-RL1 svært effektiv LED-belysning av små motiver – ideell for makrofotografering. Det høye lysnivået er fire ganger sterkere en hos den forrige modellen. Skarpheten kan enkelt justeres for presis kontroll over de kreative lyseffektene. Driften kan også veksles mellom full ringbelysning for skyggefri belysning, og halv ringbelysning for å skape skyggeeffekter. FA-MA1AM Macro Light Adaptor kreves når du skal bruke ringbelysning med objektivene SAL30M28 eller SAL50F18.

Den praktiske ryggsekken LCS-BP3 gjør at du kan ta med deg kamerautstyret overalt. Den generøse kapasiteten gjør at du har plass til a99 sammen med Vertical Grip, telezoom objektiv, sammen med 3-4 ekstra objektiver, en 15.5” bærbar PC og annet tilbehør. Skjermbeskytteren PCK-LM14 beskytter LCD-skjermen mot støv og riper.

For mer informasjon om objektiver og annet tilbehør til a99, vennligst besøk: http://www.sony.no/hub/dslr-slt/accessories

Pris og tilgjengelighet

Det nye a99 med fullformats bildebrikke fra Sony blir tilgjengelig fra midten av november 2012, og får en veiledende pris på 20.000 kroner.

Powered by Labrador CMS