Sony Handycam NEX-VG900E

Pressemelding fra Sony 12. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sony introduserer 35mm fullformats Handycam® NEX-VG900E Full HD videokamera med utskiftbart objektiv

Exmor fullformats CMOS sensor med 24.3 effektive megapiksler

•         Kompatibel med fullformat A-mount objektiver og medfølgende adapter(også kompatibel med det stadig økende antallet E-mount objektiver)

•         Full HD 50p/25p/24p progressive filmopptak

•         Utvidet manuell kontroll og ¨vippe¨- zoomspak

•         Quad Capsule Spatial Array mikrofon for høykvalitets stereo og 5.1kanals lyd

•         Høykontrast XGA OLED Tru-Finder

•         7.5 cm (3.0 tommer) XtraFine berørings LCD- panel  

Med nye Handycam® NEX-VG900E fra Sony får filmskapere utfolde seg fritt. NEX-VG900E har E-fatning og tar opp i full HD.  

Nye handycam har på lik linje med Handycam® NEX-VG30E blitt bygget etter modellen for NEX-VG20E. Felles har de APS-C bilde sensorer, og i tillegg en rekke nye egenskaper.  

Handycam® NEX-VG900E Opplev den fantastiske bildekvaliteten og få tilgang til utallige kreative muligheter med Handycams® 35mm sensor. Utforsk det kreative potensialet til utskiftbare objektiver fra Sony og Carl Zeiss. Med en oppløsning på 24.3 megapiksler er Exmor Cmos sensoren i NEX-VG900E omtrent 40 ganger større enn sensorer på vanlige videokameraer. Den er også mer enn dobbelt så stor som APS-C sensorer som finnes i andre Handycam® modeller med utskiftbare objektiver.  

I tillegg til å muliggjøre flotte bokeh-effekter med et stadig økende utvalg av objektiver, sikrer den høye følsomheten klare bilder uten støy. Den store sensoren sørger for enkel reproduksjon av de fineste tonejusteringer, slik at enhver fotograf kan sette sine kreative visjoner ut i livet.  

Sensoren lar NEX-VG900E filme i fullformat, 24.0 effektive megapiksler stillbilder, med all den kvaliteten du forventer fra et DSLR kamera i den profesjonelle klassen. Stillbilder kan lagres i RAW-format for full frihet i etter redigerings- prosessen.  

Flotte resultater oppnår du ved å filme i 25p/24p progressiv modus, med Cinema Tone Gamma™ og Cinema Tone Colour™ får du full kontroll over fargetone graderingseffekten. AVCHD versjon 2.0 standard 50p opptak støttes, noe som sørger for et komplett utvalg av kreative muligheter for filmskapere. Med nye bildeeffektmoduser får du tilgang til “in-camera” behandlinger når du filmer i full HD eller tar stillbilder.  

Å filme blir ennå enklere takket være vippespaken som gir deg god kontroll over zoomen. Spaken justerer optisk zoom når du bruker kompatible E-mount objektiver som har innebygget zoom. Spaken kontrollerer elektronisk zoom når du bruker videokameraet med fast brennvidde objektiver for kunstneriske resultater.  

NEX-VG900E bytter automatisk fra fullformat modus til APS-C modus når E-mount eller A-mount DT objektiver er montert. Som bruker får du maksimal nytte av DT-objektivene, som er optimalisert for kameraer med mindre APS-C bilde sensorer.  

Videokameraet blir levert med en LA-EA3 adapter som gir mulighet til å bruke fullformats A-mount DSLR objektiver med ulik brennvidde.  

Med mange valg for kontroll og manuelle innstillinger vil selv den mest krevende videoentusiast bli fornøyd. Blenderprioritet, lukkertid eller manuell eksponering og hvitbalanse kan bli tilpasset manuelt slik at den passer inn i ulike scener. Blenderen, lukkertid og tilleggs-alternativer kan enkelt justeres ved hjelp av den intuitivt plasserte tilgangstasten. Presis manuell fokus blir assistert av videokameraets pro-style skjermfunksjon, som komplimenteres av berøringsfokus forstørrelsesknappen.  

Dedikerte videoentusiaster vil sette pris på XGA OLED Tru-Finder som tilbyr høykontrasts bildeovervåkning med utmerket fargegjengivelse. I tillegg til Tru-Finder har det justerbare XtraFine berøringspanelet en LCD-monitor, med Sonys unike teknologi for høye kontraster og dype mørke partier. Høykvalitets audio er en viktig del av HD video opplevelsen som NEX-VG900E leverer. En unik Quad Capsule Spatial Array mikrofon har fire retningsuavhengige kapsler som kan bytte mellom stereo og 5.1 kanal surround-opptak. Opptaksnivå er justerbart, med en nøyaktig visuell bekreftelse som leveres av en audiolevel-måler på LCD-displayet. Det finnes også en hodetelefoninngang for direkte overvåkning av lyder som spilles inn.  

Det nye multi-grensesnittet sørger for kompabilitet med tilbehør inkludert det valgfrie XLR-K1M adapter-settet som tilføyer en høykvalitets mono shotgun mikrofon og pro-standard XLR tilkoblinger.  

Handycam® NEX-VG30EH/VG30E Handycam® NEX-VG30E har mange av de samme forbedringene som NEX-VG900E, og etterfølger den anerkjente NEX-VG20E. Med en oppløsning på 16.1 effektive megapiksler, sørger Exmor™ APS HD CMOS sensoren for utmerket bildekvalitet med et stort utvalg av utskiftbare E-mount objektiver.  

Som for NEX-VG900E er det mulig å ta elegant full HD video på enten 50p, 25p eller 24p(progressive) formatter, støttet av en artistisk bildeeffekts modus palett.  

NEX-VG30E har XGA OLED Tru-Finder, avanserte manuelle kontroller og “vippebryter” for zoom slik som NEX-VG900E.  

NEX-GV30EH blir levert med nye E PZ 18-200mm F3.5-6.3 OSS Power Zoom objektiv som gir et allsidig utvalg av vidvinkel og telezoom. Enkel og stillegående AF modus og optisk SteadyShot bildestabilisator, objektivet har også en ekstra vippebryter for en enkel og profesjonell zoomkontroll med justerbare hastigheter.  

Handycam® NEX-VG900E og NEX-VG30E fra Sony er tilgjengelige i Europe henholdsvis fra november og desember.

Powered by Labrador CMS