Sony NEX-6

Pressemelding fra Sony 12. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Laget for fotografer:

Med det kompakte NEX-6 speilløse systemkameraet fra Sony får du DSLR rett i lomma  

•         DSLR høykvalitetsbilder og full HD video fra den nyutviklede og kraftige Exmor APS HD CMOS sensoren med 16.1 megapiksler (effektive) og lysfølsomhet opp til ISO 25600

•         Ny hybrid AF for optimal og presis autofokus i de fleste situasjoner; DSLR-aktig AF tracking for å kunne ta inntil 10 bilder i sekundet

•         Høyoppløst XGA OLED Tru-Finder™

•         Enkel og brukervennlig DSLR med Quick Navi grensesnitt

•         Enkel bildedeling via Wi-Fi

•         Last ned nye funksjoner med PlayMemories Camera Apper™, verdens første nedlastingstjeneste for applikasjoner*

•         Innebygget blits og nytt multi-grensesnitt  

* For digitalkameraer med utskiftbare objektiver, pr. august 2012.  

Gjør deg klar for en opplevelse helt i en klasse for seg selv. Det nye NEX-6 systemkameraet fra Sony kombinerer bildekraft, responstid, betjening og funksjonaliteten til en DSLR i et lite og speilløst kamera. Utvalget av utskiftbare objektiver vokser og DSLR-brukere som vil reise lett uten å gå på kompromiss med bildekvalitet vil få stor glede avNEX-6. Kameraet tilbyr høy bildeytelse i en liten og kompakt kropp. NEX-6 gir også de viderekommende fotografene et stort utvalg av kreative muligheter.  

NEX-6 deler mange av de nye bildemulighetene med det nylig lanserte NEX-5R – Fra responsive og hurtige AF-systemer til Wi-Fi tilkobling og nedlastbare kamera-apper.  

NEX-6 er skapt for fotografer med høye forventninger, det innehar den samme elektroniske XGA OLED søkeren og DSLR ergonomien som du finner på flaggskipet NEX-7.

Den kraftige Exmor APS HD CMOS sensoren i NEX-6 tilbyr 16.1 effektive megapiksler som gir deg ekte DSLR-kvalitet og HD-videoer som er fullpakket med detaljer. I tillegg bidrar den kraftige BIONZ bildeprosessoren til flotte og klare bilder- selv i dårlig belysning.  

I likhet med den nye NEX-5R har også NEX-6 «Fast Hybrid AF» system som kombinerer fase- og kontrast-deteksjon, autofokus som passer de aller fleste bildesituasjoner. Fase deteksjon analyserer raskt motivets avstand, og blir komplimentert av kontrast-deteksjon AF for å underbygge et ekstremt skarpt fokus. I Speed Priority modus bytter automatisk NEX-6 til ren fase-deteksjon AF. Du vil ha stort utbytte av DSLR-aktig fokusrespons når du fotograferer hurtigbevegende motiver i serie taging på inntil 10 bilder i sekundet.  

Fast Hybrid AF støttes av disse objektivene: E 18-55mm F3.5-5.6 OSS; E 55-210mm F4.5-6.3 OSS; E 18-200mm F3.5-6.3 OSS; E 24mm F1.8 ZA Sonnar T*; E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS. Firmware oppdateringer vil fortløpende sørge for et større utvalg av Fast Hybrid AF-støtte. I likhet med NEX-7 har NEX-6 en XGA OLED Tru-Finder™ for presisjon, komponering og fokusering. Den elektroniske søkeren gir et klart og detaljrikt høykontrastbilde av både stillbilder og video, med 100 % søkerdekning og et stort synsfelt for å utfordre de optiske søkerne. Rutenett på skjermen og et digitalt vater hjelper til slik at komposisjonen blir nøyaktig.  

Skjermen er en 7.5 cm (3.0 tommer) Xtra Fine LCD som kan bli vinklet inntil 90° opp eller 45° ned, for god synsvinkel i praktisktalt enhver situasjon. LCD-skjermen sørger for god detaljgjengivelse og kontrast og er forbedret i forhold til redusert skinn på skjermen, når du tar bilder utendørs eller i direkte lys.  

På tross av sitt kompakte kamerahus har NEX-6 mange funksjoner for DSLR-entusiaster. Et strategisk plassert programhjul på toppen av kameraet gir enkelt tilgang til innstilling av opptaksprogrammene – inkludert P/A/S/M og Sweep Panaorama – akkurat slik som du ville forventet på større kameraer med utskiftbar optikk. I tillegg finner du et kontrollhjul rett under programhjulet, og et kontrollhjul på kameraets bakside for finjustering av eksponering, ISO, hvitbalanse og andre innstillinger. Quick Navi grensesnittet muliggjør justering av innstillingene uten å ta øynene bort fra søkeren. Video i full HD er forbedret med en ny Auto Slow Shutter funksjon som gir ekstra lys til filming under vanskelige lysforhold. Nye NEX-6 finner motivet i mørket, og stiller automatisk over til en lavere lukkertid for å gi mere lys til opptaket.  

Integrert Wi-Fi muliggjør enkel trådløs bilde- og video overføring til ulike smarttelefoner eller nettbrett som støtter PlayMemories mobil-apper. Bilder kan også overføres trådløst til en nettverks PC, eller på en DLNA- kompatibel TV.  

PlayMemories kamera-appene gir nye muligheter for NEX-6. Koble kameraet til en PC via Wi-Fi eller USB. Logg deg inn på Sony Entertainment Network(SEN) og sjekk ut mulighetene med verdens første nedlastingstjeneste1 som lar deg installere nye funksjoner når du ønsker det. Picture Effect+; Bracket Pro; Multi-Frame NR; Smart Remote Control og Direct Upload er eksempler på apper som kan lastes ned fra tjenesten. Sony planlegger å lansere flere apper, slik som Photo Retouch, Time-Lapse og Cinematic Photo.  

Nye utskiftbare objektiv for E-mount kameraer

Utvalget av utskiftbare objektiv for E-mount kameraer fra Sony øker og du får nå 3 nye objektiv å velge mellom.

SELP1650 er et lett og kompakt 16-50mm F3.5-5.6 zoom objektiv med optisk SteadyShot bildestabilisator. Objektivet måler 29.9mm på full zoom, og den kompakte størrelsen gjør den til det perfekte reisefølget. Det finnes også en dobbel funksjons-ring som kontrollerer både power zoom og manuell fokus, avhengig av modus. Når kameraet er innstilt på AF justerer den høyhastighets zoomen med små håndbevegelser. Med kameraet i MF modus, kontrollerer den manuell fokus. Smooth power zoom gjør objektivet spesielt anvendelig for filminnspilling.  

SEL35F18 er et raskt 35mm objektiv med fast brennvidde og blenderåpning på F1.8, og innebygget optisk SteadyShot. Den gir optimal optisk-skarphet og en flott bokeh-effekt når du tar portretter,  landskapsbilder eller full HD video. Med sitt nye design er objektivet både enkelt å håndtere og lett å ta med seg.

ED(Extra-low Dispersion) glasset reduserer fargeavvik. SEL1018 er en 10-18mm vidvinkel zoom med blenderåpning F4 over hele zoomområdet og optisk SteadyShot bildestabilisator. Ideell for landskap og interiør, den er også egnet til å fremstille dramatiske effekter på innstillingene med størst vidvinkel.      

Nytt tilbehør for NEX-6 LCS-ELC6 er et etui i ekte lær, som er spesiallaget for å passe kamera med objektivene SELP1650 eller SEL16F28. LCS-EJA Soft vesken kan benyttes for alle a E-mount kameraer, og er ideell for oppbevaring av de nye objektivene SELP1650 og SEL16F28. Innvendige lommer har plass for objektivdeksel og et ekstra minnekort. For ytterligere detaljer og hele utvalget av objektiv og tilbehør, vennligst besøk:http://www.sony.no/group/1237478318389   Det nye NEX-6 systemkamraet er tilgjengelig i europa fra midten av november 2012.

 Produkt

NOK

NEX-6

Body

NEX-6L

With 16-50mm

NEX-6Y

With 16-50mm + 55-210mm

SLT-A99V

Body

Powered by Labrador CMS