Sony NEX-EA50EH

Pressemelding fra Sony 22. august 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sony utvider NXCAM-serien sin med et kostnadseffektivt og allsidig videokamera med utskiftbare objektiver  

NEX-EA50EH leverer bilder i høy kvalitet og byr på kreative muligheter til en rekke ulike bruksområder. Videokameraet har også fått storformatsensor, E-mount-optikk og nytt design.    

Sony lanserer nå NEX-EA50EH, som er det siste tilskuddet til selskapets NXCAM-serie. Som følge av E-mount-systemet for utskiftbar optikk har dette blitt et allsidig videokamera som gir optimal fleksibilitet i valg av objektiv.  

Den store Exmor APS HD CMOS-sensoren gir brukeren kreativ frihet under opptak av film i full HD og stillbilder i høy kvalitet, mens den nye utformingen lar brukerne gjøre opptak på den måten som passer dem best. Man kan blant annet raskt veksle mellom å bruke videokameraet i håndholdt eller skulderbåret posisjon uten noen form for ekstrautstyr.  

"Dette alt-i-ett-videokameraet gir nye kreative muligheter til enda flere profesjonelle brukere enn tidligere. NEX-EA50EH kombinerer kostnadseffektivitet med høy ytelse og en rekke allsidige, profesjonelle funksjoner for ulike bruksområder – deriblant arrangementsproduksjon, lavbudsjettsfilmproduksjon og bedriftsbruk”, sier Jens Skaaland i Sony Professional.  

Exmor APS HD CMOS-sensoren produserer bilder med lite støy og høy følsomhet under krevende lysforhold. Den muliggjør også opptak i 1080 progressiv- og interlaced-opptak hvor man kan velge mellom 60 og 50Hz (50p/25p/50i eller 60p/30p/24p/60i)*.  

Videokameraet tar stillbilder med 16,1 megapikslers stillbilder, og er utstyrt med en innebygget mekanisk lukker med høy lukkerhastighet.  

NEX-EA50EH leveres med Sonys utskiftbare objektivsystem E-mount, som gjør det mulig å bruke autofokus, automatisk eksponering og stabilisering under opptak. Man kan også benytte A-mount-objektiver ved hjelp av adapteren LA-EA2 og en lang rekke objektiver fra andre produsenter ved hjelp av tredjepartsadaptere.  

NEX-EA50EH er utstyrt med det nyutviklede Power Zoom E-mount-objektivet E PZ 18-200mm F3.5-6.3 OSS SELP18200. Objektivet har autofokus, kontinuerlig variabel iris og optisk Steady Shot-bildestabilisator med Active Mode, noe som gjør at det passer perfekt til opptak av levende bilder. Objektivet er elektronisk styrt av både zoom-kontrollen på kameragrepet og på topphåndtaket. Fotografen kan velge mellom konstant zoom-hastighet og glidende, langsom zoom, som begge kan være vanskelige å oppnå med manuelle zoom-objektiver. Med objektiver med fast brennvidde kan brukeren også simulere en zoom-effekt ved hjelp av den digitale zoom-funksjonen, som sørger for at raske opptak aldri glipper.  

Sonys flashminneenhet HXR-FMU128 kan dockes direkte i videokameraet og dermed ta backup i sanntid. Videokameraet er også kompatibelt med Sonys nye Mirroring Memory Stick (MS-PX64/32/16), som er verdens første minnekort med «speilefunksjon». Denne funksjonen gjør at man får et pålitelig kort med høy datasikkerhet ved hjelp av speiling av opptak. Det nye profesjonelle minnekortet blir tilgjengelig med tre ulike kapasiteter: 16 GB, 32 GB og 64 GB.  

NEX-EA50EH kommer på markedet i oktober.  

Powered by Labrador CMS