Nikon ME-W1

Pressemelding fra Nikon 2. mars 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikons nye trådløse mikrofon ME-W1:

Gode lydopptak fra 50-meters avstand

Nikon lanserer i dag en ny trådløs mikrofon som lar deg ta opp god lyd fra hele 50 meters avstand. Den ikke-retningsbestemte monomikrofonen er svært brukervennlig og er kompatibel med alle kameraer som har mikrofonkontakt.

Nikon ME-W1 er utviklet for å ta opp gode lydopptak direkte fra lydkilden. Systemet som er enkelt å konfigurere er satt sammen av en sender og mottaker som kommuniserer via Bluetooth. ME-W1 egner seg for eksempel godt til å ta opp presentasjoner og intervjuer på gaten, samt lage videoer til profesjonelle videoblogger. Mikrofonen har batterikapasitet på opptil tre timer. Ønsker du å ta opp en konsert i stereo, kobles stereomikrofonen til den eksterne mikrofonkontakten på ME-W1.

Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier digitale speilreflekskameraer stadig blir vanligere blant filmfotografer.

– Nye ME-W1 viderefører fleksibiliteten og gir bevegelsesfrihet og resultater i høy kvalitet. Mikrofonen gir avrundede og profesjonelle resultater, sier han.

Kvalitetslyd fra kilden

Den trådløse mikrofonen ME-W1 forsterker enkelt effekten av videoopptak med gode lydopptak rett fra kilden. En trådløs mikrofon er av stor betydning for fotografer som trenger å flytte seg rundt eller gjøre opptak i støyende omgivelser. Mikrofonen kan plasseres rett ved siden av kilden, slik at du enkelt kan gi filmen en ekstra dimensjon. Du fanger enkelt kraften i stemmen til personen som snakker og du kan ta opp omgivelseslyder fra steder som er vanskelige å komme til. Med ME-W1 blir lyden tatt opp både av senderen og mottakeren. Lyd kan tas opp via bare mikrofonen eller mikrofonen og mottakeren. Dette gjør det enkelt å fokusere på selve motivet eller ta opp en toveis samtale. Uansett om intervjuer eller videobloggopptak gjøres direkte på stedet, er muligheten til å veksle mellom enveis- eller toveisopptak svært nyttig.

Allsidig

Den trådløse mikrofonen ME-W1 er kompatibel med en hel rekke kameraer og er ikke bare til glede for personer som bruker digitale speilreflekskameraer fra Nikon. Alle Nikon 1 og COOLPIX-kameraer som er utstyrt med en mikrofonkontakt kan brukes direkte, og det er mulig å koble flere tredjepartsenheter til ME-W1 via egne kabler. Lydinntaket er i mono, men for å ta opp i stereo, er det bare å koble Nikon sin ME-1-stereomikrofon (ekstrautstyr) til den eksterne mikrofonkontakten på ME-W1. Uansett om det gjelder et konsertopptak eller opptak av en forelesning sørger ME-W1 for bevegelsesfrihet og mulighet til å komponere videoer uten at det går på bekostning av lydkvaliteten eller retningsvirkningen.

Bærbar og robust

ME-W1 er svært enkel å bruke, og ett enkelt AAA-batteri har en kapasitet på opptil tre timer med uavbrutte opptak. I tillegg til å være kompakt er mikrofonen vannbestandig og støvtett.

Mikrofonen er så enkel å bære med seg og så robust at den egner seg like godt til å utføre gateintervjuer for en videoblogg som til å ta opp lengre arrangementer eller filmscener.

Nikon ME-W1 er tilgjengelig 28. mars 2015 til en veiledende pris på 2.990,-.

Powered by Labrador CMS