Panasonic FZ200

Pressemelding fra Panasonic 18. juli 202:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

FZ200 – en superzoom utover det vanlige

Når Lumix introduserer sine nye FZ-modeller tar de et solid grep om kategorien superzoom. Og det er naturligvis den mer avanserte modellen FZ200 som står for de fleste nyhetene. Hva med f.eks. en telezoom på 600 mm med en lysstyrke på fantastiske F2,8 hele veien – eller videofilming med 120 bps i HD?

Først og fremst er det den kraftige zoomoptikken Leica DC Vario-Elmarit som imponerer med en lysfølsomhet på F2,8 over hele registeret – fra den fine vidvinkelen på 25 mm til den ytterste telemodusen på 24x optisk zoom (tilsv. 600 mm). Det er et kunststykke som ikke engang har sitt motstykke blant proffutstyret!

Takket være Intelligent Zoom og teknologien Intelligent Resolution kan FZ-modellene prestere 48x zoom med fortsatt meget høy kvalitet. Og for den som absolutt ikke kan tenke seg digital forsterking, finnes en ny telekonverter (DMW-LT55) på x1,7, noe som gir en optisk zoom på hele 1020 mm.

Bildebrikken i FZ200 er den nye MOS-sensoren på 12,1 megapiksler som i kombinasjon med den avanserte bildeprosessoren Venus Engine presterer raske og presise bilder, også ved høye ISO-tall. Bildesekvenser på 12 bilder pr. sekund står i en klasse for seg, og takket være den lynraske autofokusen fanger kameraet de mest oppsiktsvekkende actionbildene med sin flotte zoom.

Ny er også den knivskarpe elektroniske søkeren på hele 1,32 MP som viser 100 % bildefelt og som er både rask og smidig. Også LCD-skjermen lever opp til forventningene med sin dreibare tre tommer LCD-skjerm med en oppløsning på 460k piksler.

De nye FZ-modellene filmer høyoppløst i progressiv AVCHD (opptil 1920 x 1080/50p), men også i MP4 for rask og enkel opplasting til YouTube. Lyden spilles naturligvis inn i stereo med effektiv støyredusering for klar og tydelig lydgjengivelse. De som har enda større krav, setter sikkert pris på inngangen for ekstern mikrofon. For flotte slowmotion-sekvenser kan FZ200 også filme med 120 bilder pr. sekund i HD, eller 240 bilder pr. sekund i VGA.

Samtidig med FZ200 lanseres også prisgunstige FZ62, som deler mange av fordelene til sitt mer eksklusive søsken. Optikken har den samme høye zoomkapasiteten og MOS-sensoren på 16 MP sikrer høyeste skarphet og oppløsning.

Lumix' nye FZ-modeller introduseres i butikkene i august.

Prisene er ennå ikke fastsatt.

Powered by Labrador CMS