Panasonic Lumix G5

Pressemelding fra Panasonic 18. juli 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Lumix G5 – med fokus på skarphet og fart

I løpet av sommeren lanserer Panasonic et helt nytt systemkamera. Bildeprosessor, autofokus, zoomfunksjon, skjerm – alt er fintrimmet for å yte høyeste bildekvalitet i et lynraskt tempo. Funksjonaliteten matches med ny ergonomi og nye materialvalg. DMC-G5 er Panasonics klart skarpeste systemkamera hittil.

Den nye bildeprosessoren utnytter den høysensitive 16 MP Digital Live MOS-sensoren maksimalt. Den er rask og presis og den benytter en ny type intelligent støyreduksjon som sammen med en lysfølsomhet på ISO 12800 gjør underverker for foto i svakt lys. Prosessoren gjør også at kameraet har kapasitet til å ta opptil 6 bilder per sekund med full oppløsning.

Kamerahuset er omarbeidet til minste detalj. Grepet har fått ny form og utløseren er flyttet fremover for en mer naturlig ergonomi. En zoomknapp ved siden av eksponeringsknappen gjør tilgangen til zoomfunksjonen like rask og enkel som på et kompaktkamera*. Følelsen i materialet tar et klart skritt opp fra tidligere versjoner med f.eks. front i aluminium og funksjonsratt i elegant metall.

Den superskarpe søkeren på 1,44 MP har en praktisk sensor som registrerer når kameraet føres opp mot øyet og slår av LCD-skjermen for å spare batteri – men finessen er også at kameraet allerede da begynner å fokusere, slik at motivet kommer i fokus allerede før fotografen har rukket å trykke på knappen. Parallelt med øyesensoren kan også fokus flyttes ved å dra fingeren over LCD-skjermen, samtidig som man ser i søkeren!

Søkeren kompletteres av Panasonics nye lyssterke tre tommer Touch-LCD på 920k piksler. Med den gode skarpheten er det lettere å ta en rask vurdering av bildets kvalitet, og skjermen er også raskere enn tidligere, noe som gjør det lettere å følge og fange motiver i rask bevegelse. Muligheten til å dreie skjermen til nesten hvilken som helst posisjon bidrar også til en mer smidig fotografering.

Den nye elektroniske lukkeren byr på en del spennende funksjonalitet. Dels er den helt lydløs, noe som gjør at G5 kan brukes i forbindelse med foredrag, fuglekikking eller i andre sammenhenger der andre kameraer kan virke forstyrrende. Dels bidrar den til at G5 kan ta veldig raske bildeserier på opptil hele 20 bilder pr. sekund. Som videokamera er G5 utviklet på flere måter. Oppløsningen er nå ekte progressiv full HD 1920 x 1080/50p i AVCHD, og takket være muligheten til å filme i MP4 blir det enkelt å laste opp filmene direkte til YouTube.

*Gjelder sammen med Lumix motorzoomoptikk.

Lett og kompakt telezoom til G-serien

Parallelt med lanseringen av G5 introduserer Panasonic en ny, kompakt telezoom, LUMIX G VARIO 45-150 mm/F4,0-5,6 ASPH./MEGA O.I.S.

Med en vekt på bare 200 g plasserer den seg i toppen blant lette og superkompakte telezoomer. Brennvidden på 45-150 mm (tilsv. 90-300) overtar der normalzoomen slutter og passer perfekt til alt fra portretter til sport. Nano Surface Coatingen eliminerer effektivt reflekser og stråleeffekter.

Optikken er bygd opp med 12 elementer i 9 grupper og har asfæriske linser for å sikre jevne og skarpe bilder fra midten og ut i hjørnene. Den innebygde autofokusen kommer særlig til sin rett sammen med f.eks. G5, ettersom systemet med Contrast AF kan brukes fullt ut.

DMC-G5 og optikken introduseres i butikkene i august.

Pris er ikke fastsatt.

Powered by Labrador CMS