Panasonic Lumix GF5

Pressemelding fra Panasonic 4. april 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Lumix GF5 – en uvanlig liten milepæl

Panasonics GF-modeller har i flere år fungert som referanse når det gjelder hvor tett det er mulig å pakke alt som må være med i et ordentlig systemkamera. Fjorårets modell DMC-GF3 ble raskt utropt til verdens minste systemkamera, en tittel det senere fulgte opp med en rekke toppresultater i tester. Nå kommer oppfølgeren GF5, som riktignok ikke har blitt mindre, men enda bedre. Mer behagelig, mer kreativt, skarpere, raskere og som sagt – enda bedre.

Lumix DMC-GF5 er det fulle navnet på en av vårens store nyheter i kategorien ultrakompakte systemkameraer. Nykomlingen tangerer nesten GF3 i størrelse, og med den nye skarpe, raske og superkompakte powerzoom-optikken har Panasonic klart å sette sammen en unik systempakke som utfordrerne vil ha problemer med å matche. Designmessig er kameraet også oppgradert i forhold til forgjengeren, det har fått bedre grep, tydeligere knapper og materialet føles mer solid.

Men det er den usedvanlig høye bildekvaliteten og raskheten som gjør GF5 til en ny milepæl. En krumtapp i denne sammenheng er den helt nyutviklede Live MOS-sensoren med 12,1 megapiksler, som har gjort det mulig å heve kameraets ISO-ytelse til 12800 (extended). Også bildeprosessoren Venus Engine er oppdatert med ny Multi-NR støyreduksjonsteknologi, som gjør at GF5 kan ta bilder hvor både lyse og mørke partier gjengis med minimal bildestøy. Signal-støyforholdet er faktisk hele 6 dB lavere enn hos forgjengeren.

Autofokusen er raskere og mer nøyaktig enn noen gang. I likhet med alle Lumix systemkameraer benytter GF5 Contrast AF, som gir en mer nøyaktig fokusering, særlig når du fotograferer med lyssterk optikk. Med en responstid på 0,09 sekunder er det ingen sak å fange motiver som beveger seg hurtig. Skulle motivet plutselig dukke opp i bildet, anbefales den utrolig effektive Touch AF-funksjonen, og du fokuserer enkelt med et lett fingertrykk direkte på motivet på LCD-skjermen.

Og mens vi snakker om LCD-skjermen: GF5 imponerer med en helt ny, lyssterk 3-tommers skjerm på hele 920 000 punkter. I tillegg til at den viser bildene dine med en fantastisk oppløsning, tilbyr den et nyutviklet grensesnitt med lekkert animerte menyer og personlige bakgrunnsbilder – omtrent som på en smarttelefon.

Spennende er også GF5s nye Creative Control, som gjør det enklere for fotografer som vil eksperimentere med ulike effekter i bildene sine. Her finner du alt fra tradisjonelle filtre til mer lekne varianter, som for eksempel Miniature Effect, Low Key og Toy Effect. Alle effektene kan stilles inn trinnløst, og på skjermen kan du følge hvordan bildet påvirkes avhengig av hvordan du stiller inn parametrer som farge, metningsgrad og kontrast.

GF5 har altså en masse nye funksjoner som gjør at det blir morsommere å fotografere. Men det blir også morsommere å filme. Dels kan kameraet nå filme i MP4-format, som for eksempel gjør det enklere å laste opp video til YouTube. Dels er det utstyrt med en topplassert stereomikrofon som lydmessig kompletterer den utmerkede bildekvaliteten. Og naturligvis Full HD 1080i og AVCHD for de som virkelig ønsker å få maksimalt ut av kameraet.

DMC-GF5 blir lansert i butikk i juni og vil da leveres som en pakke med standardzoom 14–42 mm eller med x-optikken 14–42mm powerzoom. Du finner mer informasjon om GF5 hvis du laster ned gratisappen ”LUMIX G Experience” fra iTunes App Store. Her finner du informasjon om hele Lumix G-sortimentet, utførlige beskrivelser av kameraenes tekniske finesser og ikke minst mange interessante sammenligninger med tradisjonelle systemkameraer.

Prisen er ennå ikke fastsatt.

Powered by Labrador CMS