Panasonic LUMIX GM1

Pressemelding fra Panasonic 17. oktober 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Panasonic lanserer LUMIX GM1 – Perfekt for å utrykke din kreativitet

Panasonic lanserer LUMIX GM1, som en helt ny serie av LUMIX G Digital Singel Lens Mirrorless (DSLM)-kameraer.

Panasonic pakker kraftig ytelsen fra høykvalitetssystemer inn i det mest kompakte og stilige LUMIX G-kamerahuset til dags dato. LUMIX GM1 det ideelle kameraet for alle som krever både stil og overlegen bildekvalitet. Dette er et kamera som kan tas med overalt, og er ideelt for alt fra kunstnere som foreviger inspirerende motiver til fotoentusiaster som trenger et kvalitetskamera som er lett å ta med.

For å utnytte denne modellens fulle potensial lanseres LUMIX GM1 med et nytt, avansert 12-32mm[1] /F3.5-F5.6 ASPH-objektiv. De er tilgjengelig i både sølv og sort, og komplementerer LUMIX GM1 sine fargevalg på kamerahuset; svart, sølv eller oransje. Med disse kombinasjonene får man et personlig stiluttrykk på sitt kamera.

Enestående bildekvalitet

Med 16 megapiksel (MP) Digital Live MOS sensor basert på Micro Four Thirds standard fanger LUMIX GM1 et hvert motiv med naturtro detaljer, med nøyaktig fargegjengivelse og rask høyoppløselig rendering. Fotodioden i hver piksel er større, noe som øker dynamisk omfang, ISO-følsomhet og forbedrer SNR (signal-to-noise ratio) med 25 prosent sammenliknet med tidligere modeller[2].

Kombinert med Panasonic sin siste Venus Engine bildeprosessor fanger sensoren opp utrolige detaljer, til og med i utfordrende forhold med lite lys. Dette gjør at jevne, naturlige bilder med fine detaljer gjengis og minimerer støy. Venus Engine sin avanserte Multi-process Noise Reduction oppdager støy, uavhengig av størrelse, og reduserer dette effektivt samtidig som tekstur og fine detaljer gjenstår. Nøyaktig signalbehandling sikrer også et større dynamisk omfang og tonegjengivelse for å oppnå mer balanserte bilder som har perfekt eksponering og god gjengivelse av både lys og skygge.

Fremskritt innenfor bildekvaliteten i LUMIX GM1 betyr også at du kan ta videoer med kinokvalitet, takket være LUMIX GM1 sin mulighet til å filme i Full HD (1080p) i AVCHD Progressive eller MP4. Lyd av høy kvalitet kan samtidig tas opp via Dolby Digital, mens Wind Cut-funksjonen blokkerer det meste av støy fra vind i bakgrunnen.

Lynraskt

Med LUMIX GM1 går du aldri glipp av et flyktig øyeblikk med inspirasjon. Contrast autofocus (AF)-teknologi øker nøyaktighet og hastighet, og LUMIX GM1 sin AF Drive fungerer med opp til 240fps. Den imponerende Light Speed AF er mulig fordi sensorens utløsningsfunksjon, bildebehandling og AF-driveren i objektivet fungerer sømløst sammen med høyest mulig hastighet. LUMIX GM1 har også høyhastighets seriefotografering med 5fps i full 16MP oppløsning, mens AF Tracking gjør det mulig å sammenhengende fotografere et motiv i bevegelse i skarpt fokus på 4fps.

Det som er enda viktigere enn ren hastighet er AF-nøyaktighet og fleksibilitet. LUMIX GM1 sin Low Light AF gjør det mulig å fokusere nøyaktig, selv under ekstreme forhold med lite lys (ned til -4EV). Dette gjør det mulig for deg å ta bilder av spesielle øyeblikk slik som en sovende baby eller ville dyr i deres naturlige omgivelser. For selektiv fokusering, vil Pinpoint AF gjøre det mulig for deg å forstørre et område av bilde fra 3x til 10x, og sette fokuspunktet akkurat der du vil ha det med nøyaktig presisjon.  Forhåndsinnstilte AF-punkter er dermed ikke lenger en hindring, og du kan være sikker på at øynene på portrettet ditt eller de delikate kronbladene på en blomst er i perfekt fokus.

Nytt design, ny teknologi og oppgradert for bedre ytelse

For å kunne pakke en så kraftig ytelse og utrolig bildebehandling inn i et sofistikert og kompakt kamerahus, tok Panasonic sitt team av ingeniører og designere av LUMIX G-serien tilbake på tegnebrettet. Der arbeidet de med å drastisk redusere størrelsen og vekten på alle nøkkelkomponenter i LUMIX GM1, uten at det skulle gå på bekostning av kvalitet og ytelse.

Strømlinjeforming av kameraet ble gjort gjennom å fjerne den tradisjonelle aluminiums-rammen som satt sammen den robuste magnesiumlegeringen. Resultatet var en reduksjon av den totale størrelsen med rundt 40 prosent.

Den mest imponerende innovasjonen er et helt nytt lukkersystem med en fysisk gardin kontrollert av en stepper-motor, mens den andre gardinen er opprettet elektronisk og fjerner den store fjærmekanismen man tradisjonelt finner på DLSM- og DSLR-modeller. Sensorens Super Sonic Wave Filter (SSWF) og integrerte filtre er også oppgradert, og den integrerte blitsmekanismen tar opp svært liten plass i kamerahuset.

Den avanserte og sofistikerte teknologien under overflaten gjenspeiler seg i LUMIX GM1 sine tradisjonelle funksjonshjul i raffinert stil og aluminium.

Et praktisk gripehåndtak (DMW-HGE1) er tilgjengelig og selges separat. Håndtaket har en aluminiumsramme som passer perfekt til kameraet, både i form av design og vekt når det 20mm, F1.7 pannekakeobjektivet er montert.

Minikamera gir uendelig kreativ frihet

LUMIX GM1 er det perfekte kameraet for profesjonelle og fotoentusiaster som ønsker å utforske sin kreativitet på farten. Kameraet gir deg full manuell kontroll i tillegg til en rekke kreative funksjoner og enkel fotoguide for nybegynnere.

Den tre-tommers 1036k-dot berøringsskjermen gjør det enklere å ta det perfekte bildet, sette fokus, og til og med utløse lukkeren med kun én enkelt berøring. Bilder og video kan spilles av i flotte farger og med utrolige detaljer for øyeblikkelig deling, eller bare for å se om resultatet er som du ønsker.

Et utvalg av hele 22 kreative filtre gjør det mulig for deg å sette et personlig preg på ethvert bilde, slik at dine favorittmotiver blir stilistiske kunstverk med effekter som Toy Pop, Dynamic Monochrome og Cross Process. Du kan lage dine egne Time Lapse Shots eller Stop-motion Animations for å imponere venner, familie og følgere i sosiale medier.

LUMIX GM1 har også intelligente auto-moduser, iA og iA Plus, som gjør pek-og-skyt enkel å bruke ved å identifisere riktig scenevalg og automatisk gi deg de beste innstillingene for det perfekte bildet. Intelligent Handheld Night Shot Mode og Intelligent HDR-modus ble nylig lagt til kameraet. Funksjonene overlapper flere eksponeringer av samme bildet for å få det perfekt eksponerte bildet, som dermed gir deg friheten til å fokusere på bildekomposisjon.

Deling og trådløs kontroll

Tilkobling via WiFi gjør det enkelt å koble LUMIX GM1 opp til smarttelefoner eller nettbrett, slik at du kan publisere bilder eller video i sosiale medier eller maile dem til venner og familie så fort de er tatt. Med Instant Transfer kan du med svært liten anstrengelse sikre dine bilder ved å arkivere dem trådløst på en PC via det trådløse nettverket ditt hjemme.

Med den trådløse tilkoblingsmuligheten kan man aktivere Remote Shooting ved å benytte Panasonic Image App, (som er tilgjengelig gratis for Android og iOS operativssystem i sine respektive app-butikker). Den gjør det mulig å bruke din smarttelefon eller nettbrett som en fjernkontroll for LUMIX GM1 – ideelt for å ta bilder i farlige situasjoner eller av foto-objekter som er vanskelig å fange når du fysisk står bak kameraet. Du kan til og med kontrollere innstillinger som fokus, blenderåpning, lukkertid og ISO før du trykker på utløseren med din smarte enhet, og sjekke om resultatet med Remote View før du henter kameraet fra sin posisjon.

Avansert optisk ytelse

Som en del av LUMIX G-systemet gir LUMIX GM1 tilgang til verdens største utvalg av Micro Four Thirds-objektiver og tilbehør, som gjør deg klar for å fange et hvert øyeblikk. Dette inkluderer den nye LUMIX G VARIO 12-32mm[3] /F3.5-F5.6 ASPH-objektivsettet, som gir utrolig optisk effekt i et mini-kamerahus. Med åtte objektivelementer, inkludert tre asfæriske objektiv og et Extra-low Dispersion (ED)-objektiv i syv grupper, gir objektivet en superkompakt og lett, men fleksibelt zoomområde.

Du kan utforske hele spekteret av LUMIX G-objektiver gjennom den nye LUMIX G App for iPad, som er tilgjengelig via iTunes App-Store. Denne app-en lar deg oppdage en hel verden av Panasonic Lumix G Micro System-kamera og lære alt om fordelene ved speilfrie system, teknologien som er benyttet, de forskjellige modellene og tilgjengelige objektiver.

Pris og tilgjengelighet:

LUMIX GM1 er tilgjengelig i butikk fra slutten av november 2013, til en veiledende pris på NOK 6.495.

LUMIX GM1 med 20mm og 12-32mm objektiv inkl. gripehåndtak er tilgjengelig til en veiledende pris på NOK 9.495 (kun i sølv).

Powered by Labrador CMS