Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 edge

Pressemelding fra Samsung 1. mars 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nye Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 edge – håndverk i glass og metall

 På Samsung Galaxy Unpacked 2015 presenterte Samsung i dag sine nye flaggskiptelefoner Galaxy S6 og Galaxy S6 edge. Ved å kombinere førsteklasses materialer med den mest avanserte Samsung-teknologien settes en ny standard for design, håndverk og ytelse for en uslåelig opplevelse.

– Med Galaxy S6 og Galaxy S6 edge kommer Samsung med noe helt nytt, sier Stig-Ove Langø, salgssjef for telekom i Samsung Norge. – Etter å ha lært av både fremgang og feilsteg har Samsung utviklet ny teknologi og ideer som har ført til en helt ny design og nye funksjoner som gjør at vi kan tilby folk den ultimate smarttelefon-opplevelsen.

De nye modellene er produsert i glass og metall med en nyskapende, men samtidig tidløs design. Glasschassiset er laget av det robuste Corning® Gorilla Glass® 4 i en helt ny og innovativ produksjonsprosess som gir et lysreflekterende ytre med høy finish. De kommer i en rekke fargesterke edelstenstoner, blant annet Green Emerald og Blue Topaz.

Buet skjerm gir nye muligheter

Galaxy S6 edge har som den første smarttelefonen på markedet, en buet skjerm som dekker begge sidene. Den elegante og enkle designen gir også nye muligheter når det gjelder funksjon. Om du fargekoder favorittkontaktene dine, signaliserer S6 edge diskret hvem som ringer deg ved å lyse opp siden av den buede skjermen i den fargen du har valgt. For å avbryte samtalen kan du legge fingeren din på pulsmåleren, og Galaxy S6 edge sender automatisk en SMS som informerer om at du ikke er tilgjengelig.

Lyssterk skjerm gir fantastisk seeropplevelse

Den 5,1 tommer store QHD Super AMOLED-skjermen er omtrent 20 prosent lysere enn Galaxy S5, og en pikseltetthet på 577 ppi gir mer levende bilder med skarpe og klare farger. Takket være lysstyrken blir seeropplevelsen fantastisk selv utendørs. Begge modellene er også supplert med ekstra lys og mer intuitivt grensesnitt.

Spar tid med hurtigladning eller lad trådløst

De nye modellene lader 1,5 ganger raskere enn forgjengeren Galaxy S5 og gir opp til fire timers batteritid etter bare 10 minutters ladning. Eller hva synes du om å lade fra null til hundre på kun 80 minutter med standardladeren? Både Galaxy S6 og Galaxy S6 edge har innebygget støtte for trådløs ladning. Legg den på den trådløse ladestasjonen, så slipper du ledninger i telefonen samtidig som du lader batteriet fullt på omtrent tre timer. I tillegg gjør energisparende teknologi at du får så mye batteritid som mulig – den registrerer hvilke apper som sluker batteri, og gir anbefalinger om hvilke apper du bør vurdere å avinstallere.

Skarpe og raske bilder

Når Galaxy S6 og Galaxy S6 edge er i hvilemodus er to raske trykk på hjemknappen alt som trengs for at kameraet skal være klart til å ta bilder på mindre enn et sekund. Begge modellene er utrustet med forbedrede kameraer, et fremre med 5MP og et bakre med 16MP. Med F1.9-linse og høyoppløste sensorer på begge kameraene kan du ta bilder med imponerende kvalitet, selv under dårlige lysforhold. Fast Tracking Auto Focus passer på at bildene blir skarpe og har bedre fokus, selv når du fanger motiver i bevegelse.

Galaxy S6 og Galaxy S6 edge kommer i butikk i starten av april 2015.

Fakta: Samsung Galaxy S6 och S6 edge er utrustet med Quad 2.1GHz + Quad 1.5Ghz, Octacore-prosessor og 3GB RAM-minne samt 32/64/128GB internminne. De har 5.1’’ Quad HD (2560x1440) 577ppi, Super AMOLED-skjerm. Operativsystem Android 5.0 Lollipop. WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), HT80 MIMO(2x2) 620Mbps, Dual-band, Wi-Fi Direct, Mobile hotspot, Bluetooth v4.1, A2DP, LE, apt-X, ANT+, USB 2.0 samt støtte for NFC. Klar for Samsung KNOX. Kommer i fargene White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topaz (S6) og Green Emerald (S6 edge). Finnes i butikk fra 11. april 2015 med anbefalt pris fra 6590 kroner for S6 og 7990 for S6 edge, avhengig av lagringskapasitet.

Powered by Labrador CMS