RUNDE NYHETER FRA GENEVA

Nye Aerosphere har både helt ny design, og kan brukes i flere rom.

Publisert Sist oppdatert

Geneva har vært mest kjent for sine stilrene, firkantede bokser, men nå kommer selskapet med en ny formfaktor på markedet.

– Den kan brukes både på stativ og uten, og du kan bruke enten én høytaler, eller flere i inntil fire rom som multicast-system. Da kobler du på via huben med mobilen, nettbrettet eller PCen, sier Lars Christian Reinsborg i Neby HiFi til fagbladet Elektronikkbransjen.

Høyttalerne kobles sammen med mobilen, nettbrettet eller laptopen, via Bluetooth eller AirPlay, og kan også brukes med andre trådløse enheter som støtter DLNA.

Det er to ting som er i alle våre enheter, DAB og Blåtann

Man kan koble fire Aerosphere på samme nettverk for å strømme musikk i flere rom, med da trenger man en Aerosphere hub til 4.000 kroner, som er en trådløs adapter. Adapteren i seg selv har både innebygget CD-spiller og DAB+ radio.

– Det er to ting som er i alle våre enheter, DAB og Blåtann, sier Reinsborg.

Aerosphere finnes i to størrelser. Den minste er en monohøyttaler i sort, hvit eller rødt, til 3.200 kroner, mens den store er en stereohøyttaler med flere elementer vendt forover og en 6,5-tommers bass på toppen til rundt 7.000 kroner.

Den lille Aerosphere kan dessuten kobles sammen som par, og danner da et stereopar som for eksempel kan brukes som TV-høyttalere.

– De kommer i de vanlige Geneva-fargene rødt, hvitt og sort, med utskiftbare deksler. Disse er i stoff, og blir dermed vesentlig billigere enn lakkmodellene, sier Reinsborg.

Nytt av året er også at alle modellene har blitt matte, og den lille bordmodellen S kommer har fått både en oppgradering på lydfronten og gummiert ytre.

– Et annet nytt produkt er vår lydbase til TVen, som er vesentlig mindre enn dagens XXL-modell. Da får du veldig god lyd til TV-apparatet til 5.500 kroner, sier Reinsborg.

Powered by Labrador CMS