GIGASET FRA HJEM TIL SMART

Hjemmetelefonprodusenten Gigaset går inn på markedet for smarttelefoner med en serie på tre modeller under navnet ME, med priser fra 349 til 549 euro.

Publisert Sist oppdatert

Smarttelefonserien består av tre modeller: ME Pure, ME og ME Pro, der de to første er på fem og den siste på 5,5 tommer. Prisene er 349, 469 og 549 euro.

Den rimeligste modellen er utstyrt med en Qualcomm Snapdragon 615-prosessor, mens de to andre har Snapdragon 810. Kameraene er på 13, 16 og 20 MP, batteriene er på 3.320, 3.000 og 4.000 mAh, og de kommer i salg i løpet av høsten. ME og Pro er 7,7 millimeter tykke, Pure er 7,8.

– Dette er en milepæl i vårt selskaps historie. Gigaset ME er vår første smarttelefon og samler hva vi står for, sier administrerende direktør Charles Fränkl under lanseringen i Berlin tirsdag 1. september.

Vi er nummer én i DECT-telefoner i Europa og nummer to på verdensbasis

Tid og sted er nok valgt for å treffe bransje og presse som er til stede under IFA-messen, der pressemøtene starter dagen etter. Gigaset var tidligere et undermerke av Siemens, de er eid med 75 prosent av en kinesisk investor, har hovedkontor i München, og går inn i smarttelefonmarkedet i kompaniskap med taiwanske Goldin Fund.

– Vi er nummer én i DECT-telefoner i Europa og nummer to på verdensbasis. Nå går vi inn på det spennende markedet for smarttelefoner. Det er det viktigste produktet for våre kunder. Vi er 1.300 ansatte og er representert i 70 markeder. Vi laserer tre modeller i løpet av året, som i helhet er produsert ved våre egne fabrikker. Våre telefoner har en sterk posisjon, og står for kvaliteten og verdiene til tysk ingeniørskap, sier Fränkl.

Produktsjef Collin Ellis har bakgrunn fra Sony Ericsson, og sier Gigaset med ME-serien har samlet verdiene selskapet står for.

To sim-kort

– Vi gjør brukerne i stand til å gjøre det beste, uansett situasjon, med en høyspesifisert enhet. Det høyoppløste kameraet er på nivå med tradisjonelle fotoapparat, med en nærgrense er på fem centimeter og videoopptak opp til 2K. Lydkvaliteten gir en premium høyoppløst opplevelse, og med plass til to SIM-kort er det mulig å ha både privat- og jobbnummeret i samme enhet. Det er også plass til et mikro-SD-kort på 128 GB, sier Ellis.

Han sier ladeteknologien gjør det mulig å lade telefonen fullt opp mens du tar en dusj. Fingeravtrykk-sensoren som er plassert på baksiden av telefonen støtter opp til ti ulike fingeravtrykk, og alle enhetene kommer med sikkerhetspakker som blant annet inkluderer antivirus-program. ME-telefonene har også en infrarød sender, som gjør det mulig å styre TVer og mottakerbokser.

– 95 prosent av produktene på markedet er allerede installert når telefonen leveres, sier Ellis.

ME og ME Pro måler UV-nivået, slik at man vet om man trenger smøre seg med solkrem.

– Hva gjør Gigaset ME så spesiell? Det er brukeropplevelsen, med de utallige mulighetene, i et vakkert produkt, sier Ellis.

Designsjef Hans-Henning Brabänder sier perfeksjonen ligger i detaljene.

– Materialvalget viser robustheten, sier Brabänder.

STIAN SØNSTENG

Powered by Labrador CMS