God stemning for HD DVD i USA

Gøte Lundblad sier han som HD DVD-distributør blir i godt humør av å være på CES i Las Vegas.

– Etter de rapportene Toshiba har hentet inn fra det amerikanske markedet overselger HD DVD konkurrenten med forholdet sju til én, sier Lundblad.

I januar var det 200 HD DVD-titler på det amerikanske markedet, tallet vil i følge Lundblad være 40 titler på det norske markedet i løpet av tredje kvartal.

– Hva er situasjonen på det norske markedet for HD DVD?

– Vi er ute med spillere i butikkene, og har bestillinger på flere spillere enn vi kan levere. Basismodellen HD-E1 kom i handelen ved nyttår, markedspris rett under 6.000 kroner. I februar kommer den oppgraderte modellen HD-XE1, til en markedspris under 9.000 kroner.

– Du har vært gjennom noen plattformkriger tidligere. Hvordan vil du beskrive konkurransen mellom HD DVD og Blu-Ray disc (BD)?

– Spennende. Det er interessant med den offensiven HD DVD har fått. Forbrukeren ser at en HD DVD-spiller alt hun eller han har fra før. BD må ut på markedet med støttehjul i form av en ekstra DVD-spiller innbygd i apparatene for å spille alle de eksisterende formatene, hvilket gjør HD-DVD til et enklere produkt rent mekanisk, sier Lundblad, og viser til at BD foreløpig er en god del dyrere enn HD DVD fordi de må bygge to maskiner inn i en boks.

– Hvordan dette vil være på sikt, er vanskelig å si. Det refereres til artikler på nettet som sier at BD er en så dyr teknologi at den aldri vil bli billig nok til å bli et masseprodukt for forbrukermarkedet, sier Lundblad.