– GODT SALG AV PS3

– Salget av PlayStation3 er svært godt, presiserer markedssjef Morten Christoffersen i Nordisk Film.

Han viser til statistikken fra Norsk spill- og multimediaforening (NSM), som viser at det totalt er solgt 79.000 Nintendo Wii og 76.000 PlayStation 3.

– Dette er tall vi er veldig godt fornøyd med, spesielt med tanke på at vi har den maskinen som har vært kortest tid på markedet, sier markedssjefen.

I forrige utgave av fagbladet Elektronikkbransjen presenterte vi situasjonen for de ulike spillkonsollene i markedet. Tittelen til saken om Sony; ”Japansk underholdningsgigant sliter med salget”, likte Nordisk Film dårlig. Selskapet distribuerer PlayStation 3 i Norge.

– Vi har jo tall som viser det motsatte, sier Christoffersen.

Han forklarer at Sony tvert i mot har et meget godt salg av sine maskiner både i Norge og Europa. Ifølge Christoffersen er det etter lansering av 40GB utgaven av maskinen at salget virkelig har tatt av.

– Nå har vi lansert 80 GB-modellen, og salget går meget bra. Vi klarer ikke å få nok maskiner for å tilfredsstille etterspørselen, sier Christoffersen.

Han sier salgstallene for software også er gode:

– Ser man på VG-listetallene for nestegenerasjons konsoller ligger vi med 51 prosent markedsandel på software, noe som er meget viktig for konsollen. Vi har dominert listen hittil i år. Det er også tilbakemeldingene vi får fra butikker, det går jevnt veldig bra med PlayStation 3, sier Christoffersen.

På PS3 sliter man forøvrig overhode ikke med piratkopiering, i følge Christoffersen. Han er heller ikke enig i at det er "svært få" som kjøper Blu-ray Disc. Undersøkelser fra Amerika, viser at hele 87 prosent av PS3-eierne bruker PS3-maskinen til å se BD-film.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.7/2008