Sonos One er den første høyttaleren fra Sonos med stemmestyring, med seks mikrofoner, men den forstår ennå ikke norsk. Sonos-appen har fått nytt grensesnitt og nye funksjoner. Foto: Sonos
Sonos One er den første høyttaleren fra Sonos med stemmestyring, med seks mikrofoner, men den forstår ennå ikke norsk. Sonos-appen har fått nytt grensesnitt og nye funksjoner. Foto: Sonos

SONOS MED STEMMESTYRING

Sonos lanserer stemmestyring, med både Amazon Alexa, Google Assistant og Apples Siri. Den 24. oktober kommer smarthøyttaleren Sonos One.

Publisert

Dette var de største nyhetene under Sonos’ lansering i New York den 4. oktober. Amazon Alexa er installert i Sonos One, som enkelt fortalt er en Play:1-høyttaler med seks mikrofoner, men denne tjenesten støtter som kjent ikke norsk ennå. Sonos-brukere i USA, Storbritannia og Tyskland vil også kunne styre Sonos-anleggene med en Alexa-enhet, som Amazon Echo eller Echo Dot, etter at de har oppdatert programvaren i systemet.

I 2018 vil Google Assistant inkluderes i Sonos One, noe som skal gjøre den til den første og eneste smarthøyttaleren som støtter flere av de store taletjenestene, men heller ikke Google Assistant forstår norsk ennå.

Noe annet blir det, med norske ører, når Sonos i 2018 begynner å støtte Apple AirPlay 2. Da kan man snakke norsk til Siri via en iOS-enhet, og få spilt av alle typer lyd på Sonos-anlegget.

Sonos One skal fungere sømløst med de andre høyttalerne fra produsenten, og vil koste 2.000 kroner når den kommer for salg den 24. oktober. Den har to klasse D digitale forsterkere, én diskant og én mid-woofer. De seks mikrofonene og en adaptiv støyreduksjonsalgoritme skal sørge for fokus på rett person, slik at taletjenesten forstår alt klart og tydelig. 

Noe annet blir det, med norske ører, når Sonos i 2018 begynner å støtte Apple AirPlay 2. Da kan man snakke norsk til Siri via en iOS-enhet, og få spilt av alle typer lyd på Sonos-anlegget

Slipper å rope

– Taleopptaksteknologi med ekkokansellering gjør at høyttaleren fortsatt kan høre deg over musikken. På intelligent vis senker volumet seg når du snakker til høyttaleren, slik at du slipper å rope over musikken, heter det i en pressemelding fra Sonos.

En lampe på høyttaleren lyser hvis mikrofonene er aktive, og man kan bruke Sonos’ Trueplay-program for å justere Sonos One til akustikken i rommet.

Sonos One blir tilgjengelig i helt hvit eller sortmatt utførelse. Den kan stå alene eller settes opp i stereopar, sammen med en dypbasshøyttaler, eller brukes i et hjemmekinoanlegg med flerkanalslyd. Størrelsen er 161x120x120 mm.

Alexa talestyring for Spotify på Sonos One kommer før jul, i de aktuelle markedene. Talekommandoer som å sette på pause, hoppe over spor, skru volum opp og ned, samt spørre hva som spilles av, vil være tilgjengelig for alle musikktjenester Sonos støtter. Med Sonos One kan brukere styre hele Sonos-systemet ved hjelp av stemmen, og – igjen der Alexa er tilgjengelig – man har tilgang til andre tjenester som værmeldinger, stille inn tidsvarsler, lytte til nyheter og trafikkrapporter.

Støtte for Tidal-appen

– Det langsiktige strategiske samarbeid et mellom Sonos og Amazon betyr at Sonos One med Amazon Alexa bare vil bli smartere over tid, med oppdateringer via skyen, heter det i pressemeldingen.

Tilsvarende tjenester blir i 2018 tilgjengelig med Google Assistant.

Siden 2016 har Sonos-eiere kunnet styre Sonos direkte fra Spotify-appen, og i løpet av året blir dette mulig også i flere musikkapper, som Tidal og Pandora.

Samtidig med lanseringen av Sonos One, ble Sonos’ app oppdatert. Denne skal ha blitt enklere å navigere i, med de viktigste kontrollene i en navigeringslinje

nederst på skjermen.

Sonos vil også gjøre det mulig for tredjepartsselskap å få sertifiseringen «Works with Sonos», og basert på flaggskipbutikken i New York åpner de før jul en tilsvarende i London og i 2018 i Berlin.

Sonos ble grunnlagt i 2002, og selges i mer enn 60 land. Sonos, Inc. er et privateid selskap med hovedkontor i Santa Barbara i California. I tillegg har selskapet kontorer i Boston og Seattle, samt i Nederland, Sverige, Danmark, Frankrike, Storbritannia, Australia, Tyskland og Kina.

Powered by Labrador CMS