Nå kan du snakke til Sonos One mens du kutter grønnsaker. Foto: Sonos

GOOGLE ASSISTENT HOS SONOS

I november ble Google Assistent tilgjengelig i Sonos’ multiromsystem i Norge, et drøyt år etter at stemmeassistenten kom på norsk.

Publisert

Dette gjelder Sonos One, Beam og Move, som har innebygde mikrofoner, men det er fullt mulig via disse å be Google-assistenten spille musikk eller en radiokanal på en av de andre Sonos-modellene i systemet.

Google Assistent er tilgjengelig via en programvareoppdatering hos Sonos. Sonos støtter også Amazon Alexa, men dette systemet finnes per i dag ikke på norsk. Google Assistent skal være kompatibel med over hundre unike oppkoblede smarthjem-produkter.

– Integrasjonen med Google Assistent er bygd fra grunnen, og er et viktig steg på veien for å kunne tilby flere stemmetjenester i samme system, sier markedssjef Ninni Lindertz i Sonos i en pressemelding.

– Norske forbrukere har lenge etterspurt det å snakke til Sonos-høyttalere ved hjelp av Google Assistent. Og med god grunn, fordi det kombinerer fantastisk lyd med tilgangen til informasjon, sier kommunikasjonssjef Helle Skjervold i Google Norge.

Powered by Labrador CMS