LG GOOGLE NEXUS 5

Pressemelding fra LG 1. november 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

LG OG GOOGLE INTRODUSERER GOOGLE NEXUS 5

Den slankeste og raskeste Nexus-mobilen hittil er nå tilgjengelig online i utvalgte markeder. Salget i resterende markeder starter i midten av november.

– Etter suksessen til Nexus 4 har LG og Google på nytt samarbeidet om å utvikle den første smarttelefonen som leverer den nyeste versjonen av operativsystemet Android, Android 4.4 «KitKat». Nexus 5 er fylt med nye funksjoner og er den slankeste og raskeste Google Nexus-mobilen hittil.

Med imponerende 5-tommers full-HD IPS-skjerm, er Nexus 5 utstyrt for å gi deg en stor visuell opplevelse. Denne lettvektsmodellen leveres i to ulike versjoner, en med 16 GB og en med 32 GB innebygd minne. Resultatet er den perfekte kombinasjonen av kraftig ytelse, funksjonalitet og brukervennlighet, takket være LGs anerkjente kvalitetsmaskinvare og det beste av Googles programvarer og tjenester.

– LG er stolte over å igjen kunne samarbeide med Google om å utvikle den raskeste og kraftigste Nexus-mobilen noensinne, sier Dr. Jong-seok Park, president og adm. direktør i LG Electronics Mobile Communications Company. Nexus 5 kombinerer utsøkt funksjonalitet med et moderne design, og er et bevis på det høye nivået av innovasjon som oppnås når to store selskaper forenes for andre gang.

–Vi er veldig glade for å samarbeide med LG på denne nye Nexus-modellen, sier Sundar Pichai, senior visepresident for Android, Chrome og Apps i Google. Google Nexus 5 er den slankeste og raskeste Nexus-mobilen til dags dato, og legger de siste nyvinningene fra Android 4.4 «KitKat» rett i hendene på forbrukerne.

Fang øyeblikkene som betyr noe

Kameraet i Nexus 5 er utstyrt med LG Innoteks kritikerroste optiske bildestabilisator, som første gang ble introdusert i LGs mobiltelefon G2. Sammen med et kamera med 8 MP, lengre eksponeringstid og mindre uskarphet og støy, er Nexus 5 enestående i situasjoner med dårlig lys. Nexus 5 inneholder også Photo Sphere, noe som gjør det enkelt å ta en serie med enkeltbilder og sette dem sammen til et 360-graders bilde. Google kan også gjøre bilder og videoer fra innholdet i biblioteket dittAuto Awesomefor deling med venner og familie. Den forbedrede HDR+-funksjonen i Nexus 5 tar en serie med bilder og setter dem sammen til et perfekt bilde med et større omfang av skygger og lys, regnet ut fra de ulike eksponeringsnivåene og fargeinformasjonene i bildeserien.

Fullspekket med kraft og hastighet

Nexus 5 er verdens første smarttelefon med 4.4 Android «KitKat», som tilbyr all kompetansen til Google i en slank og lett enhet som likevel kjennes solid og robust ut. Sammen med den svært raske Snapdragon 800-prosessoren og 4G/LTE, kan Nexus 5 også skilte med en 445 ppi full-HD IPS-skjerm med avansert in-cell touch-teknologi som gir raskere berøringsrespons, skarpere bilder og bedre synlighet utendørs. Disse funksjonene er pakket inn i et moderne, slankt design som ikke etterlater noen tvil om at dette er Googles fremste smarttelefon.

Det beste fra Google

Android 4.4 er rask og kraftig, men samtidig enkel å bruke. Det nye grensesnittet for samtaler foreslår automatisk de personene som du mest sannsynlig ønsker å ringe til, samtidig somCaller IDfra Google viser hvilken bedrift en innkommende samtale kommer fra, selv om telefonnummeret ikke er lagret i kontaktlisten. Brukerne kan sende og motta tekstmeldinger direkte fra Hangouts, og Hangouts for Android støtter nå deling av steder.

Med Gmail, Chrome, Calendar, Maps, Drive og Hangouts, hjelper Nexus 5 brukeren med å håndtere hverdagen gjennom kjente og brukervennlige applikasjoner. Med Google Now er det enkelt å starte et stemmesøk ved bare å si "Ok, Google" og med mer enn én million apper, spill, filmer, bøker og musikk på Google Play, er det enklere enn noensinne å finne det du leter etter.

Nexus 5 blir tilgjengelig uten abonnement, og i fargene svart og hvit, på Google Play fra og med i dag. Salget starter i markedene USA, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania, Storbritannia, Australia, Korea og Japan. Tilgjengelighet i andre markeder i Europa, Sentral- og Sør-Amerika, Asia, CIS og Midtøsten vil starte i midten av november via lokale forhandlere og operatører.

Tekniske spesifikasjoner

·  Prosessor: Qualcomm® Snapdragon™ 800 med 2,26 GHz Quad-Core Krait CPU

·  Operativsystem: Android™ 4.4, KitKat®

·  Skjerm: 5 tommer (faktisk størrelse, 4,95 tommer) full-HD IPS (1920 x 1080 piksler)

·  Nettverk: CDMA/1xRTT/EVDO, GSM/GPRS/EDGE, WCDMA/HSPA+, LTE

·  Innebygd minne: 32 GB / 16 GB

·  RAM: 2 GB

·  Kamera: 8 0 MP med OIS / Frontkamera 1,3 MP HD

·  Batteri: 2300 mAh Li-Polymer (innebygd)

·  Størrelse: 137,84 x 69,17 x 8,59mm

·  Vekt: 130g

·  Annet: Trådløs ladning, NFC

Pris og tilgjengelighet

Nexus 5 (16 GB Svart) er beregnet å være tilgjengelig i Norge fra og med midten av november. Veil. pris er 4 299 NOK inkl. mva. 

Powered by Labrador CMS