GORENJE OG PANASONIC SAMARBEIDER

Gorenje Group og Panasonic Corporation innleder et langsiktig strategisk samarbeid, og Panasonic kjøper en mindre del av Gorenje.

Publisert Sist oppdatert

Alliansen struktureres rundt to grunnleggende faktorer: Felles forskning og utvikling, og deling av produksjonsplattformer for produktkategorier som vaskemaskiner, kjøleskap og innbygningsovner, heter det i en felles pressemelding fra selskapene.

I tillegg styrkes salgsstøtten og markedsføringen i hele Europa. Avtalen gir også rom for samarbeid på andre områder, og som ledd i avtalen investerer Panasonic 10 millioner euro i en minoritetsandel i Gorenje.

– En strategisk allianse med Panasonic er en historisk milepæl for Gorenje og et viktig skritt for å nå våre strategiske mål. Synergier innen design, produksjon og salg vil gi fordeler for alle våre felles kunder. Samarbeidet vil gi flere muligheter for begge selskaper og gjør oss enda bedre rustet for fremtiden, sier Franjo Bobinac, konsernsjef i Gorenje, i pressemeldingen.

Samarbeidet vil gi flere muligheter for begge selskaper og gjør oss enda bedre rustet for fremtiden

De første nyhetene som vil komme er felles utvikling av en ny generasjon vaskemaskiner for EU-markedet, Gorenje-produksjon av Panasonics kjøleskap for EU, Russland og andre CIS markeder og felles distribusjon av utvalgte innbygningshvitevarer fra Panasonic i Europa, samt produksjon av innbygningsovner fra Gorenje.

Powered by Labrador CMS