IKKE BARE FOKUS PÅ ENERGI

– Man kjøper ikke hvitevarer for å spare strøm, men for å få en enklere og bedre hverdag, sier Kristian Hansen i Gorenje.

Publisert Sist oppdatert

På IFA viste Gorenjes Norden-sjef det slovenske selskapets nye konsept Vita.

– Hvitevarebransjen i alt for lang tid kun fokusert på energiforbruk. Med Vita-produktene kan man selvsagt være energibesparende, men man kan også velge andre programmer og funksjoner, sier Hansen.

Vaskemaskinen i Vita-serien har et eget allergiprogram, som bruker mer vann i selve vasken og skyller klærne to ganger ekstra.

Vi lanserer en ny produktlinje i 2013, og diskuterer om vi skal selge disse med eller uten wifi

– Dermed er man sikker på at det ikke finnes rester av såpe igjen i klærne, og at de er fullstendig rene, sier Hansen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Tørketromlene har to små elektroder som ioniserer luften. Dette skal drepe bakteriene som eventuelt har overlevd vasken.

– De fjerner også eventuell lukt.

Ventilator med hepa-filter

Tørketrommelen har en dampgenerator, som skal sørge for at de strykefrie skjortene faktisk er strykefrie.

Kjøleskapet har to Vita-funksjoner. Den ene er en ionisering av luften i skapet, som skal gjøre at matvarene holder lenger og at vitaminene beholdes.

– Skapet har også et innebygd dagslys som gjør at frukt og grønnsaker holder seg friske lengre.

Kjøkkenventilatoren blåser ikke bare matlukten ut, den henter også frisk luft inn i hjemmet.

– Den har også et hepa-filter, som fjerner for eksempel pollen fra luften som hentes inn.

Dreper bakterier

Oppvaskmaskinen hever temperaturen ved siste skylling til 70 grader.

– Dette gjør at man dreper alle bakterier. Dermed kan man vaske på 30 eller 40 grader med god samvittighet, sier Hansen.

Stekeovnen har det Hansen kaller sunnhetsprogrammer.

– Vi har for eksempel et som damper grønnsaker, et som kan tørke sopp eller epler, et yoghurt-program og et slow cooking-program, sier Hansen.

De nye induksjonstoppene med IQ cook har fagbladet Elektronikkbransjen tidligere omtalt.

– Disse kommer med sensorer som settes på grytelokkene. Disse kommuniserer med platetoppen, slik at man kan styre temperaturene fullstendig korrekt. Dette er de eneste induksjonsplatene som gjør det mulig å dampe en halv kilo grønnsaker med bare to centiliter vann. Dermed bevarer man alle vitaminer, og de blir knasende gode når man spiser dem, sier Hansen.

Letter dagliglivet

– Når forbrukerne får flere valg, tror du de vil velge de energivennlige programmene - eller de andre?

– Til daglig vil de fleste velge de strøm- og vannbesparende programmene. Men innimellom vil man ha noen funksjoner som letter dagliglivet, da bruker man disse.

– Hvor mange av funksjonene som lanseres i Vita-serien har Gorenje i eksisterende produkter?

Wifi i 2013

– Vi har flere funksjoner i våre andre produkter, men noen introduseres med denne serien. Produktlinjen vi viser her på IFA vil komme i butikkene i desember og januar. Prismessig vil Vita-serien ligge som våre andre produkter, det skal ikke koste noe ekstra å få tilgang på disse funksjonene, sier Hansen.

På IFA viste han hvite Vita-produkter, men serien kommer også i rustfritt stål, rødt, gult og i andre farger.

– Gorenje har på de to forrige IFA-messene lagt stor vekt på wifi-produkter, men ikke i år?

– Vi har valgt å ikke ta dem med. De er klare for introduksjon når markedet er rede. Alle produktene vi viser her på IFA er fullelektroniske, så det skal bare en liten wifi-modul til. Vi lanserer en ny produktlinje i 2013, og diskuterer om vi skal selge disse med eller uten wifi. Jeg tror det kommer, sier Hansen.

Powered by Labrador CMS