Bernt Sivertsen i GP Batteries med utvalget engangsbatterier i G-Tech Alkaline-serien; Super, Ultra og Ultra+. Foto: Stian Sønsteng

RIMELIG MED MER STRØM

GP Batteries viser på IFA sin nye G-Tech Alkaline-serie. – Dette er rimelige engangsbatterier, som gir mer strøm, sier Bernt Sivertsen.

Publisert Sist oppdatert

Han er nordisk nøkkelkundesjef for GP Batteries i GPBM Nordic AS.

– De nye alkaliske batteriene har en rekke forbedringer, sier Sivertsen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Når vi i september møter ham på IFA-messen i Berlin, forteller han at G-Tech Alkaline-serien har fått ny inndeling.

– Tidligere hadde vi Ultra+ og Super. Nå heter disse Ultra og Super, og på toppen har vi fått helt nye Ultra+. Nå vil det være enklere for kunden å finne riktig batteri til rett bruk, sier Sivertsen.

Ladbart er bedre

Slik ønsker GP Batteries at deres ladebatterier og engangsbatterier skal vises i butikkene. Foto: Stian Sønsteng

– Er det ikke bedre med ladbare batterier?

– Det er det, men det er fortsatt vanskelig å overbevise kundene. Men, tro meg, vi har på langt nær gitt opp! sier Sivertsen.

Han sier mange forhandlere ikke er flinke nok til å fortelle kundene om fordelen med ladbare batterier.

– Mange kunder tror nok de som tidligere først må lade batteriene de kjøper i butikken, men våre ladbare batterier er klare til bruk, rett fra piggen. Dessuten beholder et fulladet batteri som legges bort styrken, faktisk er det så mye som 85 prosent igjen etter et helt år, sier Sivertsen.

– Hvor mange engangsbatterier må du bruke før det lønner seg å kjøpe et ladbart?

Det er et uslåelig argument at ladbare batterier kan brukes gang etter gang, i stedet for å kastes

– For å snu spørsmålet på hodet; et ladbart batteri kan du bruke fra 600 til 1.500 ganger, avhengig av modell. Dette holder i veldig lang tid, og ladetiden er helt ned til 10 minutter. Det er et uslåelig argument at ladbare batterier kan brukes gang etter gang, i stedet for å kastes, sier Sivertsen.

 

G-Tech

GP Batteries tilbyr både ladbare batterier og engangsbatterier. Deres nye engangsbatterier i G-Tech Alkaline-serien består av Super, som leverer opptil 50 prosent mer strøm, mens Ultra gir 80 prosent mer, og Ultra+ 200 prosent mer enn det IEC-standarden krever. Ultra+ og Ultra er Svanemerket.

– Også forpakningene er nye, med minimal bruk av plast og plass, sier Sivertsen.

Noen av GP Batteries batteribanker. Foto: Stian Sønsteng

G-Tech-serien har et patentert design for å forhindre lekkasje, med tetningsring i nylon og en slitesterk korrosjonsbeskyttende konstruksjon.

– Dette er rimelige batterier, uten at det går på bekostning av ytelsen, og de er egnet til alle typer hverdagsenheter som fjernkontroller, veggklokker og radioer, sier Sivertsen.

G-Tech-teknologien revolusjonerer ifølge leverandøren batteriets ytelse gjennom tre nyvinninger:

Ved å bruke sink-S-pulver med ekstra høy tetthet i batterikjernen, genereres strøm raskere, med forbedret ytelse. Kjernen inneholder en fler-ringskonstruksjon og grafitt med svært høy renhet, som skal forbedre den elektriske ledningsevnen og bevare strømmen selv ved lengre tids bruk. Innsiden av batteriet har et strømlinjeformet design, og skal være laget av slitesterkt, korrosjonsbestandig stål som øker kapasiteten for reaktive materialer, med høyere strømproduksjon og kraftigere batteri som resultat.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2023, som ble distribuert uke 47. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS