Ragnar Ek, salgssjef hos Gram i Norge, viser fra selskapets nye X-Type-design. Foto: Marte Ottemo

X-FAKTOR FRA GRAM

Gram lanserer sitt nye X-Type design på hele 51 modeller, og skifter ut hele sortimentet sitt i Norden.

Publisert

– Vi lanserer 51 nye modeller, og endrer hele sortimentet vårt til BakingPro-systemet med det nye X-Type-designet, sier Ragnar Eknes, salgssjef hos Gram i Norge, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Eknes trekker fram at stekeovnene har et ovnsrom på hele 77 liter, og et svært stort stekebrett.

– Vi har også fått et helt nytt varmluftssystem, og ovnen har nå både full damp, myk damp og tap-to-open ovnsdør på toppmodellene. Over nyttår kommer vi også med vinskap, det har vi ikke hatt på det norske markedet tidligere. Foreløpig er det tre modeller vi ønsker å prøve ut, sier Eknes.

– Gjør Gram noe på smart-siden av hvitevaremarkedet?

– Vi har kommet med wifi-modeller på det polske markedet nå, men det vil også komme til Norden, sier han.

X-type-designet kommer både på frittstående og innebygde stekover, i en ny ventilator, en mikro-kombi-ovn og varmeskuff.

BakingPro er navnet på Grams nye ovnskonstruksjon og funksjoner designet spesielt for å forbedre kvaliteten på bakingen. Det nye designet forbedrer luftgjennomstrømming og varmedistribusjon, mens nye termostater gir en mer stabil temperaturkontroll.

Grams nye ovner har fått forbedret damp, og i Polen (under merkevaren Amica) også wifi. Foto: Marte Ottemo

Grams nye ventilator kan styres med håndbevegelser i stedet for at du må trykke på knapper. Du kan starte opp viften, regulerer kraften og skru på lyset uten å måtte trykke på selve ventilatoren med skitne hender. En ozon-generator skal sørge for bedre hygiene og minske vond lukt fra for eksempel steking.

Over nyttår kommer vi også med vinskap, det har vi ikke hatt på det norske markedet tidligere

Danskene har også tenkt på folk med liten plass på kjøkkenet, og kommer med en kompakt mikro-kombi-ovn. Her får man enten en mikrobølgeovn i kombinasjon med en vanlig stekeovn, eller damp og konvensjonell ovn.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2019, som ble distribuert 20. november. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS