Helge Løvfall viser frem den nye tørketrommelen med hybridteknologi. Foto: Jan Røsholm

MANGE INNOVASJONER FRA GRUNDIG

Hybrid tørketrommel, høye integrerte kjøleskap og oppvaskmaskin som med ioner fjerner lukt, er noen av nyhetene fra Grundig på PowerUp.

Publisert

Ifølge Grundig er de alene om mange av disse, får vi høre når vi i slutten av april møter dem på kjedens hvitevaresamling på X Meeting Point på Hellerudsletta nord for Oslo.

Tid- eller strømsparing

Den nye tørketrommelen fra Grundig er en hybrid. Det betyr at den kombinerer varmepumpeteknologi med en vanlig kondenstørketrommel.

– Poenget er at enten sparer du strøm eller tid, avhengig av teknologivalg, sier Helge Løvfall til fagbladet Elektronikkbransjen.

Tørketrommelen har fortsatt energiklasse A til tross for hybridløsningen, og vil ha en utsalgspris på 8-9.000 kroner.

Poenget er at enten så sparer du strøm eller så sparer du tid, avhengig av teknologivalg

– Denne løsningen er vi faktisk alene om, noe vi selvfølgelig er stolte over, sier Løvfall.

Fjerner lukt med ioner

Grundig viste også frem en annen nyhet; en oppvaskmaskin som fjerner lukt.

Den lille boksen sender ut negativt ladede ioner, som fjerner vond lukt i oppvaskmaskinen. Foto: Jan Røsholm.

– Denne løsningen er vi også helt alene om, og hemmeligheten ligger i negativt ladede ioner, sier Ole Meidell, distriktssjef i Grundig Nordic.

Systemet fungerer slik at maskinen tilsetter negativt ladede ioner. Siden bakteriefloraen i maskinen, som gir vond lukt, er positivt ladet, så blir lukten eliminert. Oppvaskmaskinen har fått modellbetegnelsen GNU41835 og vil ha en pris på 6.500 kroner.

– Vi leverer denne maskinen i tre utførelser; hvit, stål og selvfølgelig integrert, sier Meidell.

Høy og integrert

Det integrerte kombiskapet fra Grundig har en høyde på 193 cm og bakvegg av metall. Ole Meidell viser hvor høyt skapet er. Foto: Jan Røsholm.
Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2019, som ble distribuert 13. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Den tredje nyheten Grundig mener de er alene om, er et integrert kombiskap som omsettes i kjeden med høyde 193 cm. Skapet heter GKNI25920 og vil koste rundt 11.000 kroner. En av nyhetene finnes inne skapet, hvor Grundig har satt inn en bakvegg av metall.

– Metallveggen gir et fint design, men har også en praktisk funksjon. Den gir nemlig en jevnere kjøling, sier Meidell.

Powered by Labrador CMS