Ixion har fått god plass hos Oslo Hi-Fi Center. Tom Austad i T-Radio AS viser hovedenheten Ixion Maestro (t. v.) og satellitthøyttaleren Solo:2. Foto: Stian Sønsteng

IXION PÅ RETT VEI

– Pilene peker riktig vei, men vi skulle nok ønske at vinkelen var noe brattere, sier Tom Austad i T-Radio AS, som produserer og selger norske Ixion.

Publisert

Vi møter ham på butikkmessen Vårpuls, som Oslo Hi-Fi Center AS arrangerer den første helgen april. Her viser han hovedenheten Ixion Maestro som koster 14.000 kroner, samt satellitthøyttaleren Solo:2 til 4.000 kroner.

– Dette er en ganske dyr løsning, når du ser på størrelsen på systemet?

– Neida. Men det er mye penger. Hvis du sammenligner hva systemet yter og kan, i forhold til våre konkurrenter, må du ut med mindre penger her. Vi har en høyere inngangspris, men systemmessig er vi billigere, sier Austad som er administrerende direktør i T-Radio AS.

Produktene er laget ved produksjonsanlegget som åpnet 11. april 2016 ved hovedkvarteret til T-Radio AS på Barkåker utenfor Tønsberg.

– Vi har en kapasitet på 50 enheter hver dag, og er ennå ikke helt der, men det øker kvartal for kvartal, sier Austad.

Innehaver Geir Tømmervik og butikksjef Henning Morken ved Oslo Hi-Fi Center synes det er morsomt å ha et norskprodusert multiromsystem i sortimentet.

– Til en pris på rundt 14.000 kroner gir det mye lyd for pengene, og for folk flest er det stereo nok siden lyden fyller store rom, sier Tømmervik.

– Dette er et av de få systemene som både har dab-radio, strømming og en skjerm på boksen slik at du ikke må styre det via en app. Dessuten er det helt spesielt at de lager produktene sine i Norge. Vi selger mye Ixion-produkter, sier Morken.

Ixion har valgt en løsning der de overfører signalet mellom enhetene via strømnettet.

Lossless over strømnettet

– Det er for å ta unna den massive trafikken i det trådløse hjemmenettet, sier Austad.

– Opplever kundene at det er vanskelig å få overført signalet via strømnettet?

– Vi har hatt et par tilfeller der dette har vært en liten utfordring, der det kanskje har vært en ombygging og kursen har havnet i et annet sikringsskap. Men, vi er veldig fornøyd med at vår løsning alt vesentlig fungerer for kundene, sier Austad.

For folk flest er det stereo nok siden lyden fyller store rom

Han sier Ixion har en kapasitet på å overføre lossless-filer opp til 24-bit/192khz over strømnettet.

– Dette takket være at vi har en prosessor i hver eneste enhet, som reproduserer den samme kvaliteten. Når du kopler enhetene til strømnettet, finner de hverandre automatisk, og det eneste kunden trenger å gjøre er å akseptere tilkoplingen og velge et ikon for hvilket rom enheten står i, sier Austad.

Til hovedenheten Ixion Maestro kan man kople opp til sju Solo:2-høyttalere. Ixion Maestro er et 2.1-system i én enhet, mens Solo:2 er mono-høyttalere.

– Er det mulig å sette to Solo:2 opp i stereo-par?

– Vi kommer med en ny programvareløsning der dette blir mulig, og ser også på muligheten til å komme med en 5.1-løsning, sier Austad.

– Hvor er Ixion for salg?

– I Norge, Storbritannia, Tyskland, Sveits, Nederland og Portugal, og vi har ytterligere seks land på trappene som vi skal inn i før sommeren.

– Hvilken distribusjon har dere i Norge?

– Vi går i to retninger. Den ene er frittstående radiohandlere som ikke er tilknyttet en kjede, den andre er design- og møbelbutikker. Dette har vært en god suksess så langt, sier Austad.

Powered by Labrador CMS