Christian Åkre (t .v.) og Jan Inge Solheim fotografert i messehallene på IFA 2017. Foto: Stian Sønsteng
Christian Åkre (t .v.) og Jan Inge Solheim fotografert i messehallene på IFA 2017. Foto: Stian Sønsteng

RENDYRKER LYD I SOUNDGARDEN

Etter konkursen i Spaceworld Soundgarden er Soundgarden.no AS gjenoppstått som en ren lydkjede, med 15 butikker.

Publisert

– Fremtiden for oss blir som en ren lydkjede med hovedsatsningsområdene hifi, hodetelefoner og installerte lydløsninger til privatmarkedet. Soundgarden nå skal være faghandel, og vi ønsker å ta en klar posisjon som spesialist på lydprodukter. Vi skal også være konkurransedyktige på pris, men i tillegg skal vi legge ekstra vekt på kompetansebygging, sier produktsjef Christian Åkre i Soundgarden.no.

Styret i Spaceworld Soundgarden AS meldte oppbud torsdag 14. juni, og den 19. juni var avtalen med bostyret på plass; eier av det konkursrammede selskapet, Jan Inge Solheim, hadde stablet på plass Soundgarden.no AS og kjøpt boet. Denne fredagen i juni uttalte Åkre til fagbladet Elektronikkbransjen:

– Det er ingen grunn til å verken juble høyt eller sprette korker, siden mange av våre tidligere ansatte ikke er med videre – og mange av våre leverandører har tapt store penger på konkursen.

Åkre utgjorde sammen med Ivar Haraldstad og Tor Arne Myklebust ledergruppa i Spaceworld Soundgarden AS, der Jan Inge Solheim har vært styreleder og daglig leder. Alle disse er nå med videre i kjedeledelsen.

– Vi må være ydmyke på at det vil kreve mye å få på plass tilliten hos mange av leverandørene som har tapt på konkursen i Spaceworld Soundgarden AS, het det fra Solheim i juni.

Avtaler med leverandørene

Han eide Spaceworld Soundgarden AS gjennom sitt selskap Skagen Invest & Consult AS, som nå eier Soundgarden.no AS.

Når vi er i kontakt med Åkre etter sommeren, innrømmer han at det ikke er blitt mye tid til å ta ut ferie.

– Til tross for veldig varmt vær har faktisk sommeren vært veldig bra omsetningsmessig og mye av varene som var igjen etter de nedlagte SWSG-butikkene er realisert, sier han.

I forbindelse med at Soundgarden.no blir en rendyrket lydkjede, kutter de ut varekategoriene mobiltelefoni og wearables.

– Det er fremdeles en del både overordnet og underordnet som ikke er helt på plass. Det kommer en større omprofilering av kjeden på et senere tidspunkt, vi planlegger også flere nylanseringer og relanseringer av produkter og merker fra september og utover. Det det arbeides mye mot leverandørene, her er forholdene stort sett avklart med enten permanente eller midlertidige avtaler med de viktigste leverandørene som skal være med videre, sier Åkre til fagbladet Elektronikkbransjen.

Soundgarden nå skal være faghandel, og vi ønsker å ta en klar posisjon som spesialist på lydprodukter

Butikkene som er med videre i Soundgarden.no AS er Bergen sentrum, Trondheim sentrum, Sørlandssenteret (Kristiansand), Oslo sentrum, Haugesund, Forus (Sandnes), Sandvika (alle disse er opprinnelig Soundgarden-butikker), samt Bodø, Drammen Magasinet, Strømmen, Ski, Oslo Storgata, Levanger, Tromsø Jekta og Mandal.

Fra 38 til 15 butikker

– Mange av butikkene som er med videre var opprinnelig Soundgarden-butikker før sammenslåingen med Spaceworld, og det beholdes også enkelte kjøpesenterbutikker med lydrom. Noe av tanken er også at vi skal være ganske landsdekkende, sa Åkre i juni.

Bostyrer Karen Margrethe Rime sa til E24 etter konkursen at leverandørkravene var på 52 millioner, og at dette trolig omfattet noe av pantekravene, men ikke alle. I tillegg kom de offentlige kravene.

Spaceworld Soundgarden AS omsatte for 307 millioner kroner i 2017. Firmaet hadde 38 kjedeeide butikker og én nettbutikk. Arbeidsstokken besto totalt av rundt 250 ansatte, hvorav 83 fulltidsstillinger.

Jan Inge Solheim har vært daglig leder, eneeier og styreleder i Spaceworld Soundgarden AS. Han var i 1994 med på å etablere Hi-Fi Center-kjeden, som den 1. juni 2008 endret navn til Soundgarden. Solheim eide da kjeden, som besto av 16 butikker.

I november 2013 åpnet Soundgarden sin første senterbutikk, på Sandvika storsenter, som den 18. butikken i kjeden. I mai 2015 ble kjeden slått sammen med Spaceworld, med Solheim som største eier med 55 prosent gjennom Skagen Invest & Consult AS, mens Reitangruppen AS eide resten. På dette tidspunktet hadde Spaceworld (etablert i 1984) 39 butikker, mens Soundgarden hadde 19 butikker.

I september 2016 kjøpte Solheim opp Reitangruppens aksjer, og ble eneeier. Spaceworld Soundgarden besto da av 45 butikker på kjøpesentre og i sentrumsnære lokasjoner.

Powered by Labrador CMS