Symfonisk trådløse bokhyllehøyttalere og bordlampehøyttalere selges hos Ikea, og er utviklet i samarbeid med Sonos. Foto: Ikea

NÅ SELGER IKEA SONOS

1. august kom to Sonos-høyttalere for salg hos Ikea. – Vi satte oss mål om å utvikle produkter som ingen av oss hadde kunnet lage uten den andre.

Publisert

Det sier Sonos’ designdirektør Tad Toulis om samarbeidet med Ikea, i en pressemelding.

Navnet på produktene hos Ikea er Symfonisk, og det er snakk om en bordlampehøyttaler til 1.800 og en bokhyllehøyttaler til 1.000 kroner. Begge kommer både i sort og hvitt, de kan inkluderes i et eksisterende Sonos-system og styres med Sonos-appen.

Den trådløse bordlampehøyttaleren er 40,1 cm høy og har en diameter på 21,6 cm. Lampeskjermen er i munnblåst glass, og man trenger i tillegg en E14 led-pære på maks 7 watt. Denne kan tennes og slukkes uavhengig av høyttaleren.

Bokhyllehøyttaleren har en størrelse på 10x15x31 cm. Som tilbehør selger Ikea et veggfeste slik at høyttaleren kan brukes som nattbord, med maks belastning på 3 kilo, da følger en silikonmatte med til å legges på toppen. Pris: 100,- Det selges også et oppheng til Ikeas kjøkkenskinner, for 50 kroner.

Sammen ville vi få musikk og lyd til å smelte inn i hjemmet på en helt ny måte

Styres med Sonos-appen

Felles for begge modeller er at de er kompatible med Apple Airplay 2, i tillegg til at de kan brukes i et wifi-basert system, med eller uten andre Sonos-høyttalere. Høyttalerne settes opp med Sonos-appen – enten enkeltvis, i stereo, som bakhøyttalere i et hjemmekinoanlegg eller i en annen multiromløsning. På samme måte som Sonos’ egne høyttalere vil nye funksjoner og løsninger legges til gjennom Sonos’ programvareoppdateringer.

– Vi kan mye om hjeminnredning, men lyd er ganske nytt for oss. Sonos, derimot, er eksperter – og sammen ville vi få musikk og lyd til å smelte inn i hjemmet på en helt ny måte. Resultatet ble Symfonisk – en ny serie trådløse kvalitetshøyttalere til en rimelig pris, som passer like fint i stua som på kjøkkenet og soverommet, skriver Ikea på sine nettsider.

Høyttalerne kan også styres med Symfonisk fjernkontroll for lyd, som koster 150 kroner.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2019, som ble distribuert 28. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS