LG STARTER MED SERVICE I BUTIKK

For noen år siden hadde alle brunevarehandlere eget verksted på bakrommet. Nå vil LG igjen tilby TV-service i butikken.

Publisert Sist oppdatert

LG ønsker å sette fokus på teknisk service på sine produkter. Under Elescos høstkonferanse i Tønsberg stilte de med hele den nordiske serviceledelsen, for å kurse Elesco-teknikerne med de siste tekniske oppdateringene. I tillegg til teknisk kurs presenterte LG også en del nyheter innen service. Hovedfokus er å gi forbrukeren best mulig service.

Hjemmeservice

Vi ønsker at andelen av hjemmeservice skal øke

LGs kundesenter består av 35 personer, som besvarer henvendelser fra kundene. Dette senteret mottar 200.000 telefonsamtaler hvert år fra hele Norden, og alle som ringer inn får svar på sitt eget språk. Disse henvendelse ender ut i 66.000 verkstedreparasjoner og 14.000 hjemmeservice-besøk. Hjemmeservice utføres av spesialutrustete LG-profilerte servicebiler, og teknikerne som kjører disse er også spesialutdannet på LG sine produkter.

Fem dager

– Vi ønsker at andelen av hjemmeservice skal øke. Dette vil forenkle prosessen for kunden, og gi en bedre totalopplevelse, sier Joakim Bergman, skandinavisk servicesjef for LG.

Han forteller videre at reparasjonstiden stadig forsøkes redusert. Gjennomsnittlig servicetid både for verkstedreparasjoner og hjemmeservice er i dag rundt fem dager. Et virkemiddel for å holde servicetiden så lav som mulig, er å sørge for at verkstedet kontakter kunde samme dag de mottar feilmelding, og sørger for å ha reservedeler på lager. Dersom deler må bestilles, går det fort noen dager ekstra, sier Bergman.

Service i butikk

Til tross for at LG ønsker økt andel hjemmeservice, er det fortsatt mange kunder som leverer produktet inn hos forhandler. Forhandler får da sendt produktet til verkstedet for service. For å ytterligere å gi kunden et bedre servicetilbud, vil de nå sette i gang å utføre service i butikk. Dette starter først i utvalgte butikker, men er tenkt å utvides til flere etter hvert. Servicetekniker vil da komme til forretningen, og utføre reparasjonen der, i motsetning til å transportere produktet til verksted, noe som vil gi kortere servicetid.  Dette vil i første omgang kun gjelde TV.

Vaskemaskinen forteller

Vi har de siste årene sett at produkter blir stadig mer smarte, og at blant annet hvitevarer kan styres av datamaskiner og nettbrett. Nå har LG utviklet en applikasjon til mobiltelefoner, som forteller hva som er feil på deres vaskemaskinmodeller. Dette kalles «Smart diagnose», og fungerer slik at maskinen spiller av en lydfil. Lydfilen er kryptert, og vil høres ut som et gammeldags datamodem. En smarttelefon med smart diagnose-applikasjonen installert kan dekryptere lydfilen. Kunden kan da spille av filen over telefon til kundesenter eller tekniker, og de vil vite hva problemet er før de ankommer kunden. På denne måten kan de ha med riktige reservedeler, og mest trolig hjelpe kunden på en raskere og mer effektiv måte. Applikasjonen finnes både til Iphone og Android-baserte telefoner. Alle vaskemaskiner i Norge leveres nå med Smart diagnose.

Powered by Labrador CMS