– 3D ER DØDT

Philips lanserer nye TVer på sitt årlige arrangement, og sier 3D-tiden er over. De lover også oled-TVer framover.

Publisert Sist oppdatert

TPV, som er selskapet som produserer Philips-TVene, har flydd inn journalister fra hele Europa for sin lansering i Brüssel, og lovte en mer offensiv strategi.

– De siste årene har ikke Philips TV vært veldig suksessfulle i Europa, men nå satser vi igjen på å bli nummer én, sier sjef for TPV, David Kou, på pressekonferansen.

Sjef for produktstrategi i TPV, Danny Tack, gikk gjennom hele den nye Philips TV-serien, og avslører at støtte for 3D nå er helt ute av selskapets planer.

De siste årene har ikke Philips TV vært veldig suksessfulle i Europa, men nå satser vi igjen på å bli nummer én

– 3D er dødt, sier Tack.

Dermed er Philips andre selskap etter Samsung som legger teknologien død.

Kommer med Oled

TPV viste også fram en tidlig modell av det som skal bli selskapets oled-TV, og sier de skal satse også på denne teknologien. Når en eventuell modell vil komme i salg er derimot mer usikkert.

– Oled er best på sortnivå, men vi jobber med å få rødfargen riktig. Vi får våre paneler fra LG, og er i dialog med dem, sier Tack.

Det er dermed mulig at vi får se de første oled-TVene fra Philips på årets IFA i september.

Aller viktigst for 2016-modellene er HDR-støtte og Ultra HD. HDR, eller High Dynamic Range, er navnet på flere teknikker som skal gi et mer dynamisk bilde. Det sortere blir sortere og det hvite i bildet hvitere, og bildet skal oppfattes skarpere.

– HDR er noe filmindustrien virkelig har tatt til seg, og i kombinasjon med 4K-oppløsning gir det mye bedre bilder, sier Tack.

Nå får Philips HDR-støtte helt fra 6000-serien, via HDMI 2.0a, USB eller via strømmetjenester.

De to enklere seriene, 4000- og 5000-modellene, kommer fra 24 til 49 tommer, og i Full HD-oppløsning. Philips viste også fram modellen 5231, et nytt konsept hvor den 24 tommer store skjermen er integrert med en blåtann-høyttaler som fot. Tanken er å spille musikk og film direkte fra nettbrettet eller mobilen på kjøkken og soverom.

Nytt i 7600

Flaggskipmodellene i 2016-porteføljen viste TPV fram allerede på fjorårets IFA. Philips 8901 AmbiLux har ni små DLP-baserte pico-projektorer som styres individuelt, for å trekke bildet ut fra TV-boksen over til stueveggen. TVen har naturligvis UHD-støtte, Philips Pixel Precise Ultra HD bildebehandling, Android operativsystem og Quad Core prosessor som skal sørge for at smarttjenestene går kjapt.

Den superslanke UHD Philips 8601-TVen har fokus på lyd, og har et 50-watts lydsystem med 16 mikroelementer og neodymium basselementer. Modellen har også Ambilight på alle fire sider, og

Premium Colour-systemet som skal kombinere et bredere fargespekter med en lyseffekt på 700 nits. Begge TVene i 8000-serien ble vist på IFA i høst, og toppmodellen Philips viste fram i Brüssel var 7601, det Philips selv kaller en mid-range-modell med flaggskipfunksjoner, var den store nyheten på vinterens pressekonferanse. TVen har 2D Micro Dimming Premium og Bright Pro Premium-teknologi, som vi for første gang så i toppmodellene i 9000-serien.

Med 2D Micro Dimming Premium er skjermen delt inn i 128 separate, uavhengige soner som kan dimmes direkte, for bedre kontroll på blant annet sort-nivået. Bright Pro Premium sørger for en lysstyrke på opp til 700 nits.

Perfect Pixel UHD-prosessoren i 7601-modellen oppskalerer bilder fra en hvilken som helst kilde til UHD, mens den nye Premium Colour-systemet skal gi et ekstra bredt fargespekter.

HDR til folket

Også lansert ble Philips 7101 og 7181, som begge også kan skilte med UHD- og HDR-støtte. Sistnevnte satser på ekstra god lyd via en fronthøyttaler i skjermen, mens 7101-modellene går for en minimalistisk design. Begge har tre-sidig Ambilight i bakkant.

Det har også Philips 6561, mens 6501 har to siders Ambilight, og også her er støtte for UDH og HDR. Smart-TVene kjører også siste versjon av Android, drevet av en quad core-prosessor, og har en fjernkontroll med tastatur for enkel input.

Philips 6401-serien blir introduksjonsmodell for Ambilight-systemet i 2016-serien, og har også Android, Ultra HD og HDR-støtte. Den litt enklere Philips 6101-serien er for folk med stramt budsjett, som likevel vil ha Ultra HD og HDR-funksjonalitet.

Powered by Labrador CMS