Jo Petter Kjeldset (t. v.) og Tom Bækkevold i Tura Scandinavia med hovedenheten Sonoro Maestro, i hvitt (øverst) og grafitt. Pris: 15.000,- Foto: Stian Sønsteng

HIFI FRA TYSKE SONORO

– Fra tyske Sonoro tilbyr vi førsteklasses hifi-lyd, og mange setter pris på at de kan bytte ut en stabel komponenter med hovedenheten Maestro.

Publisert Sist oppdatert
Høyttalerne Sonoro Grand Orchestra (t. v.) og Orchestra. Foto: Stian Sønsteng

Det sier Jo Petter Kjeldset i Tura Scandinavia. På HiFi Expo-messen i Oslo 14. og 15. oktober viser han og Tom Bækkevold for første gang de større hifi-høyttalerne fra Sonoro; Grand Orchestra.

– Dette er første gang vi viser et komplett anlegg fra Sonoro, med platespiller og høyttalere. Vi får veldig positive reaksjoner på hele systemet, spesielt når vi spiller på Grand Orchestra. Dette er livlige høyttalere, som er friske i hele frekvensregisteret fra 38Hz til 32 KHz. Sammen med en Maestro har du alt du trenger, for 35.000 kroner, sier Kjeldset.

Hifi-spesialister

Hovedenheten Maestro har alt i ett

Høyttalerne Grand Orchestra har AMT bånddiskant og to sekstommers dypbasshøyttalere, er én meter høye, og koster 20.000 kroner paret.

– De har et skikkelig og håndslipt trekabinett, sier Bækkevold.

Tura har hatt Sonoro i sortimentet i snart to år. Dette er et tysk merke, etablert i 2006.

– Vi startet med de litt mindre og kompakte anleggene, og har her en rekke modeller. Nå utvider vi sortimentet med flere hifi-produkter, sier Tom Bækkevold.

– Sonoro er spesialister på hifi-lyd, og er dedikerte til dette. De er en liten og svært hyggelig gjeng, og selskapet ble etablert av en lydentusiast som ønsket å kombinere hifi med et design som passer inn i en stue. Hovedenheten Maestro har alt i ett, med forsterker, internettradio, CD-spiller, Spotify Connect og andre strømmetjenester, dab/FM og en multiromsløsning, sier Kjeldset.

– Dette er en av verdens beste hodetelefoner, sier Jo Petter Kjeldset om elektrostatiske Koss ESP950. Den kommer i egen skinnbag med plass til den medfølgende forsterkeren, som kan drives på batteri. Pris: 11.000,- Foto: Stian Sønsteng

Romkorreksjon

Bækkevold legger til:

– Via en app har Maestro ikke minst romkorreksjon. Dette er ypperlig, siden man automatisk får justert lyden etter rommet systemet står i.

Sonoro Maestro kommer i fargene grafitt, hvit og sort, alle med aluminiumsfront, samt i sort med sort front, og koster 15.000 kroner. Effekten er 2x170 watt ved 4 ohm, og systemet kan styres med Undok-appen, som flere produsenter bruker.

– Maestro har alt du trenger, og vi får veldig gode tilbakemeldinger, ikke minst fordi den kan erstatte stabelen med komponenter mange har stående i stuen, sier Bækkevold.

På messen viser Tura-kara også platespilleren Platinium, som kommer i to utgaver, til 6.000 og 8.000 kroner.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 1/2023, som ble distribuert uke 8. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS