Andrew Reid (f. v.) og Marina Schurer i RHA på deres IFA-utstilling sammen med Terje Romen i Mono. Foto: Stian Sønsteng
Andrew Reid (f. v.) og Marina Schurer i RHA på deres IFA-utstilling sammen med Terje Romen i Mono. Foto: Stian Sønsteng

SKOTSKE STEREOPROPPER VOKSER HOS MONO

– RHA er en spennende nisjeleverandør innen for ørepropper i øvre sjikt, som nå også kommer med tråløse modeller. De vokser både globalt og i Norge.

Publisert

Det sier Terje Romen i Mono AS. Øreproppene fra skotske RHA koster fra 2.000 kroner og nedover.

RHA MA750 Wireless har den samme håndlagde dynamiske driveren 560.1 som MA750.
RHA MA750 Wireless har den samme håndlagde dynamiske driveren 560.1 som MA750.

– Øreproppene har en fantastisk god lyd og godt design, med kvalitetsmaterialer. Det følger med en rekke plugger, slik at man uansett øre skal finne den som passer optimalt. RHA har har også en veldig bra bærbar DA-konverter og forsterker, Dacamp L1, og står for høy kvalitet til en relativt fornuftig pris, sier Romen.

Andrew Reid er eier og administrerende direktør i RHA.

– Det viktige for oss siden starten for snart sju år siden har vært å tilby produkter der vi setter lydkvaliteten først, men også tilfører godt design og nye innovasjoner. Vi forsøker alltid å flytte grensene for hva som er mulig, og har vært først ute med flere teknologier, sier Reid til fagbladet Elektronikkbransjen.

Han sier RHA ønsker å posisjonere seg som et premiummerke.

– Samtidig er det viktig for at produktene prismessig er tilgjengelige for folk. Vi ønsker å lage best mulig produkter innen de ulike prispunktene, sier Reid.

Det meste av produktutviklingen skjer i Skottland, mens produksjonen foregår i Kina.

Fra til 60 ansatte

– Vi har kontroll på alt vi gjør, på hver eneste komponent. Vi har medarbeidere i Kina og i Glasgow, og det er viktig for meg at vi aldri kompromisser når det gjelder kvalitet. Jeg er overbevist om at RHA kan konkurrere på global basis med de store aktørene, og vi er inne i en fantastisk periode der det stadig gjøres nye innovasjoner – og her ønsker vi å spille en rolle, sier Reid.

Jeg er overbevist om at RHA kan konkurrere på global basis med de store aktørene

I løpet av de snart sju årene har staben i RHA økt fra fire til 60 ansatte, og de er i ferd med å etablere distribusjonen globalt. Når vi møter selskapet på IFA, legger de vekt på MA750 Wireless.

– Disse trådløse øreproppene leverer høykvalitets lytting ved å kombinere den håndlagde dynamiske driveren 560.1 vi også brukte i den anerkjente MA750, med blåtann og aptXT-teknologi, sier Marina Schurer som europeisk PR-sjef i RHA.

Hun sier konstruksjonen i rustfritt stål svært holdbar, og at RHAs signaturdesign AerophonicT sikrer engasjerende lyd uten forvrenging.

– Spilletiden er 12 timer, og øreproppene er fulladet i løpet av to og en halv time. MA750 Wireless kommer med et ergonomisk halsbånd, fleksible bøyler som legges over øret, og universell fjernstyring, sier Schurer.

Med RHA MA750 Wireless følger en rekke propper for rett tilpasning til øret. Foto: RHA.
Med RHA MA750 Wireless følger en rekke propper for rett tilpasning til øret. Foto: RHA.

30 år i 2018

Terje Romen sier Mono ligger an til å gjøre det godt i 2017.

– Vi hadde et utrolig bra første halvår. Fjoråret var vårt beste noen gang, og vi er godt fornøyd med at vi nå går inn i vårt 30. år, sier Romen.

– Hvordan vil du beskrive situasjonen i bransjen?

RHA MA750 Wireless er basert på MA750, men er trådløse med blåtann og aptXT-teknologi. Pris: 1.500,- Foto: RHA.
RHA MA750 Wireless er basert på MA750, men er trådløse med blåtann og aptXT-teknologi. Pris: 1.500,- Foto: RHA.

– Jeg er litt bekymret for spesialistene når vi ser på tallene for 2016. Jeg skulle gjerne se at det var flere som gjorde det godt som oss, og fokuserte på å arbeide med litt spesielle produkter i spesielle kanaler. Kvalitetslyd selger fortsatt, men det er også slik at design blir stadig mer viktig. Dette kombinerer for eksempel RHA på en svært god måte, og denne kombinasjonen er viktig, sier Romen.

– Når du ser på dine salgskanaler; er det noen som er blitt flinkere til å ta tak i mulighetene som ligger i lydprodukter?

– Vi prøver å samarbeide med dem som er villige til å gjøre et salgsarbeid i butikk. For eksempel tilbyr RHA en demo-koffert, der kundene kan lytte til produktet og finne pluggen som passer øret. Dette gjør vi også med våre andre leverandører. En god del kvalitetsprodukter selger også godt på nett, i godt kompaniskap med forhandlere, uten at dette skaper problemer, sier Romen.

Powered by Labrador CMS