Dennis Bonotto i Nordost med Qkore 6, som både skal jorde vekselstrøm (AC) og likestrøm (DC). Foto: Stian Sønsteng

NORDOST QKORE 6 JORDER BÅDE AC OG DC

– Qkore 6 gir virtuell jording av både veksel- og likestrøm, og reduserer støy både fra strømnettet og mellom de ulike komponentene i hifi-anlegget.

Publisert

Det sier Dennis Bonotto i Nordost, når vi møter ham hos Oslo Hi-Fi Center.

– Vi har tre Qkore-modeller, og Qkore 6 gir en langt bedre jording enn du får i stikkontakten på veggen, både for vekselstrøm (AC) og likestrøm (DC), sier Bonotto.

– Hva vil du si dette gjør med musikken fra lydanlegget?

– Det reduserer støyen som genereres med den forurensede jordingen av vekselstrømmen fra veggen. Ved å gi anlegget en ny referanse, fjernes det meste av støyen, og vekselstrømmotstanden (impedansen) blir svært lav. Boksen har også likestrøm-jording. Dette er ganske innovativt, og det er kanskje bare én eller to andre enheter på markedet som gjør dette. Dette fjerner støyen som oppstår når man har koplet flere enheter sammen, sier Bonetto.

Effektivt jordingspunkt

Vi møter ham på butikkmessen Vårpuls, som Oslo Hi-Fi Center arrangerer den første helgen i april,

Ved å gi anlegget en ny referanse, fjernes det meste av støyen, og vekselstrømmotstanden (impedansen) blir svært lav

Støyen som kommer fra nettet er kalt radiostøy, mens støy fra andre enheter kalles differensialstøy. På sine nettsider skriver Nordost at man uten et effektivt jordingspunkt vil oppleve støy, og at deres virtuelle jording vil løse dette. Qkore-boksene bruker en kombinasjon av elektronikk og mekanikk.

Nordost har tre modeller i serien. Qkore 1 jorder kun vekselstrøm (AC), og koster 27.500 kroner. Qkore 3 har tre innganger for likestrøm (DC), og koster 38.500 kroner, mens Qkore 6 både har AC og DC, og koster 55.000 kroner.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2019, som ble distribuert 28. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS