LISENS-TELEFONER FRA NOKIA

Finske Nokia ser seg om etter en samarbeidspartner som vil produsere mobiltelefoner under Nokia-varemerket.

Publisert Sist oppdatert

– Nokia solgte mobiltelefon-delen til Microsoft for to år siden. En del av avtalen var at Nokia ikke lenger skulle produsere mobiltelefoner, men at vi etter to år, altså ved slutten av inneværende år, kunne lisensiere ut varemerket Nokia til andre som ville produsere mobiltelefoner, sier Minna Aila til fagbladet Elektronikkbransjen når vi møter henne på Mobile World Congress (MWC) i Barcelona.

Hun er visepresident i Nokia Corporate Affairs, og sier en aktuell forretningsmodell for Nokia er å lisensiere ut teknologier, kunnskapen de sitter inne med, og varemerket.

VR-kamera

Vi ønsker å være involvert i designet, og ser etter en partner som har salgskapasitet på globalt nivå

– Vi vurderer fortsatt dette, og ønsker å finne en samarbeidspartner som tilfredsstiller våre kvalitetskrav. Vi ønsker å være involvert i designet, og ser etter en partner som har salgskapasitet på globalt nivå, sier Aila.

Nokia er i nettverksmarkedet, men Aila sier de også ser på andre forretningsområder.

– Et godt eksempel på dette er Ozo, som vi viser her i Barcelona. Dette er et VR-kamera for det profesjonelle markedet, sier Aila.

Ozo har åtte kamera med 2Kx2K oppløsning som sammen dekker 360 grader, og en lysstyrke på 2,4. Opptakene lagres på et internminne på 500 GB, eller strømmes via wifi. De første kameraene vil være i handelen første kvartal, prisen er 60.000 USD.

Ifølge Aila er digital helse et annet forretningsområde Nokia vurderer.

Powered by Labrador CMS