Nokias ikoniske 3310 har fått nytt liv, og vil kun koste rundt 400 kroner. Foto: Marte Ottemo

NOKIA ER TILBAKE

Finnene lanserer tre nye smarttelefoner, men mest oppmerksomhet får nylanseringen av klassikeren Nokia 3310.

Publisert

Det finske selskapet HDM Global kjøpte rettighetene til Nokia-merkenavnet i slutten av 2016, og kommer nå med sine første mobiltelefoner under MWC-messen i Barcelona.

Nokia 3, Nokia 5 og Nokia 6 kjører alle Android, og har fått et design som er lik smartmobiler flest – stor skjerm, firkantet design. Nokia har valgt å gjøre minst mulig med OS-et, noe som gjør det raskt, rent og responsivt da vi fikk trykke på de nye telefonene. Det er siste versjon av Android som ligger i bunn, Android 7.1.1.

Rimelig prising

Nokia 5 og 6 er toppmodellene, og sistnevnte er størst, med en skjerm på 5,5 tommer mot 5,2 tommer i Nokia 5. Det er likevel snakk om relativt rimelige modeller, Nokia 6 skal koste rundt 2.200 kroner, mens Nokia 5 vil havne rundt 1.700 kroner når de kommer på markedet i løpet av andre kvartal.

Prosessoren er en Snapdragon 430, og telefonene har henholdsvis 16 og 13 megapikslers kamera på baksiden. Vi har ikke fått så mye informasjon om Nokia 3, annet enn at den har en fem tommer stor skjerm, og vil koste rundt 1.300 kroner.

– Nokia har vært en av de mest ikoniske og gjenkjennelige telefonmerkene globalt i tiår. I løpet av den korte tiden HMD har vært representert på markedet, har vi fått en overveldende positiv respons. Det vikrer som alle deler vår entusiasme for det neste kapittelet. Dagens konsumenter er kresnere og krever mer enn noeng gang tidligere, og for oss vil de alltid komme først, sier Arto Nummela, administrerende direktør i HMD, i en pressemelding.

Snake og retro-look

At folk var spente på nye Nokia var tydelig under årets Mobile World Congress (MWC). Det krydde av folk på selskapets stand, men nye smarttelefoner til tross; det var nylanseringen av kult-mobilen 3310 som fikk aller mest oppmerksomhet.

Nokia har vært en av de mest ikoniske og gjenkjennelige telefonmerkene globalt i tiår

Den originale 3310 kom på markedet for over 16 år siden, og fikk en stor tilhengerskare med én ukes batterilevetid og et rykte for å være nesten uknuselig.

Den nye versjonen av Nokia 3310 koster rundt 400 kroner, og kommer selvsagt med det legendariske spillet Snake, Nokia-ringetone, Bluetooth, hodetelefoninngang, micro-USB-ladeinngang og muligheter for microSD-lagring. Telefonen vil støtte 2,5G internett, og kan ta enkle bilder med kameraet som er på 2 megapiksler. Skjermen er 2,4 tommer stor, og med Opera Mini som nettlesere skal du kunne surfe litt på internett selv om 3310 ikke støtter nyere og raskere nett som 3G og 4G. Telefonen kommer i flere friske farger, men i motsetning til originalen kan du ikke skifte ut dekslene.

Powered by Labrador CMS