Nokia Treasure Tag

Pressemelding fra Nokia 19. februar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nokia Treasure Tag beskytter verdisakene

Den er kun 30x30x10mm stor og veier 13 gram, men gir effektiv beskyttelse mot tyveri og egen glemsomhet. Nokia Treasure Tag er det nyeste tilbehøret til Lumia-serien, utviklet for å gi deg kontroll over tingene dine.

Nokia Treasure Tag er en liten boks som kan kobles til Lumia-telefoner og for så å festes til nøkkelknippet eller legges i vesken. Når Treasure Tag og Lumia-telefonen separeres, utløses en alarm. Med andre ord: Om du har aktivert Treasure Tag, sørger denne for at alarmen går om du drar hjemmefra uten nøkkel. Og motsatt.

– Nokia Treasure Tag beskytter også mot tyveri. Hvis du blir frastjålet vesken din med Treasure Tag i, vil alarmen gå av når vesken er utenfor rekkevidde. Forhåpentligvis rekker man å reagere i tide, sider Edvard Bergstrøm, kommunikasjonssjef i Nokia Skandinavia.

Smart teknologi

For at teknologien skal fungere må Treasure Tag først kobles til Lumia-telefonen ved hjelp av NFC eller Bluetooth. En alarm vil deretter utløses på telefonen hver gang de sammenkoblede enhetene blir atskilt.

– Nokia Treasure Tag brukes med appen med samme navn, som kan lastes ned fra Windows Phone Store. Når Nokia Treasure Tag kobles med telefonen for første gang får du automatisk forespørsel om å laste ned applikasjonen. Tjenesten fungerer dessuten på telefoner med iOS og Android via tredjepartsapplikasjoner, sier Edvard Bergstrøm.

Tilleggsfunksjoner

Det nye tilbehøret har flere funksjoner. I tillegg til å passe på tingene dine, kan den også registrere hvor tingene sist var sammen. Ved hjelp av karttjenesten HERE får du nøyaktig oversikt over hvor du sist hadde tingene i nærheten av hverandre. Glemte du kanskje nøklene hos en venn? Eller var det på jobben? Nokia Treasure Tag vet svaret.

Hele fire ulike Nokia Treasure Tags kan kobles til én og samme Lumia samtidig. Hver Treasure Tag får en fargekode og kan tildeles et individuelt ikon for å gjøre det enklere å holde styr på dem. Du kan for eksempel ha ett ikon til nøklene, ett til vesken og ett til PC-mappen. Deretter kan hver enkelt tag plasseres på telefonens startskjerm som en levende flis som gir oppdateringer om hvor tagen sist ble ”sett”.

Med en batteritid på seks måneder er Nokia Treasure Tag en pålitelig følgesvenn som hjelper deg å holde orden. Nokia Treasure Tag kommer i fargene gul, cyan, hvit og svart, og vil ha en veiledende pris på kr. 300,- Den kommer til Norge i andre kvartal. 

Powered by Labrador CMS