Nokia Lumia 1520

Pressemelding fra Nokia 22. oktober 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

I dag presenterte Nokia den første Lumia-telefonen på 6 tommer. Nokia Lumia 1520 har en 1080p Full HD skjerm med en forbedret startskjerm med tre kolonner levende fliser, slik at du får raskere tilgang til dine favorittapper enn noensinne. Med et 20MP PureView kamera og optisk bildestabilisering kan brukerne fange og fortelle bedre historier, og gjøre mer av hva de vil til enhver tid. Nokia Lumia 1520 levendegjør personlige historier med Nokias nyeste innovasjoner innen bildebehandling, eksempelvis nye Nokia Storyteller og Nokia Camera. Med den store skjermen er det superenkelt å bruke Microsoft Office når du er på farten.

─ Med Nokia Lumia 1520, den første Lumiatelefonen med 6 tommer, utvider vi porteføljen betydelig samtidig som vi ivaretar vårt bransjeledende design. Lumia 1520 passer like godt til personer som bruker smarttelefonen til spill og film, som folk i business-segmentet med behov for å arbeide på farten, sier Edvard Bergstrøm, kommunikasjonssjef i Nokia.

Større skjerm gir bedre historier

Å ta skarpe, høykvalitetsbilder er enklere enn noen gang med Nokia Lumia 1520 20MP Pureview kamera med optisk bildestabilisering. De nyeste innovasjonene og bildeprogrammene som ble lansert på Lumia 1020 optimaliseres på Nokia Lumia 1520s store skjerm. Et eksempel er Nokia Camera som samler de beste bildemodusene– Pro, Smart og video – til en sømløs fotografiopplevelse. I likhet med Lumia 1020, kan bildene fortelle flere historier ved hjelp av kameraets zoom, utsnitt- og beskjæringsevner, og to bildeversjoner i lav og høy oppløsning. 

Nokia Lumia 1520 filmer i full HD-kvalitet med krystallklar lyd.  Telefonen har også Nokia Rich Recording, en enestående lydopptakstjeneste med fire innebygde mikrofoner som sørger for at du ikke får forvrengt lyd selv om det er svært høy lyd der du er. Med Microsoft Office innebygd, kan dokumenter redigeres direkte og deles enkelt for maksimal produktivitet. Dokumentene kan lagres i skyen på Skydrive med 7GB gratis lagringsplass, eller på Lumia 1520s 32 GB interne minne med mulighet for å utvide med 64 GB med et Micro SD-kort.

En reise gjennom minnene

Nokia Storyteller er en ny app som fusjonerer bilder og karttjenesten HERE på til en sømløs opplevelse. Nokia Storyteller integrerer automatisk bildene fra telefonen din med HERE stedsinformasjon og sammenstiller en kronologisk bildereise på et kart.  Ved å zoome ut av bildene får man oversikt over interessepunkter, kontaktinformasjon og veibeskrivelser.

Forbedret startskjerm 

Med Nokia Lumia 1520 får du tre kolonner med levende fliser på startskjermen, og dermed mer viktig innhold lett tilgjengelig. Med Nokia Glance får du i tillegg varsler om tapte anrop og ny e-post på standybyskjermen.

Nokia Lumia 1520 kommer til Norge 16. januar 2014 med en veiledende pris på kr. 5700.

Nokia Lumia 1520

Operating system

Windows   Phone 8 with the latest updates

HERE location and mapping services

HERE   location and mapping services: Free global HERE Maps and HERE Drive+;Free   HERE Transit available in the Store

Display

6” full HD   1080p LCD. Great outdoor visibility with, ClearBlack technology, High   Brightness Mode, Sunlight readability, Super sensitive touch for glove and   nail usage protected with Gorilla glass 2

Battery

3400 mAh   with integrated wireless charging (Qi compatible)

Processor

2.2GHz Quad Core Snapdragon 800

Main camera

PureView   20 MP Auto Focus  ZEISS optics with Optical Image Stabilization (OIS),   2x lossless zoom, dual LED flash, 1080p @ 30 fps video with optical image   stabilization.

Front facing camera

1.2 Skype HD 720p video

Audio

Rich   Recording with four microphones, Wideband Voice and multi-microphone noise   reduction with four microphones, Dolby(R) Headphone, Graphic equalizer, Audio   leveling, FM radio

Memory

2GB RAM,   32 GB internal user memory; 7 GB SkyDrive cloud storage, micro SD card   support up to 64GB

Powered by Labrador CMS