Nokia Lumia 2520

Pressemelding fra Nokia 22. oktober 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nyheter:

På Nokia World i Abu Dhabi, presenterte Nokia seks nye enheter, nytt tilbehør, nye Nokia-opplevelser og eksterne applikasjoner. Nokia viste fram sitt aller første nettbrett, Nokia Lumia 2520, og lanserte en portefølje med storskjerms-Lumia-smarttelefoner: Lumia 1520, og 1320. Tre nye Asha-modeller ble lansert, blant annet den første 3G telefonen i Asha-familien, med bransjeledende design, nye friske farger, og et mer intuitivt brukergrensesnitt - alle i lavprisklassen. De nyeste tilskuddene i både Lumia- og Ashafamilien bygger på Nokias ledende innovasjoner innen bildebehandling. Aldri har det vært enklere å fange og dele øyeblikk verden over. Nokia viste også fram tilbehør som forenkler hverdagen, og annonserte en rekke nye apper fra Nokia og eksterne utviklere som forbedrer Asha- og Lumia-opplevelsen.

─ Mobilen er mer sentral i livene våre enn noen gang, ettersom de er med på å fange, kuratere og dele opplevelser til enhver tid, saStephen Elop, Executive Vice President, Devices & Services i Nokia.

─ I dag oppfordrer vi mennesker verden over til å bytte til Nokia. Våre nyeste Lumia- og Ashaprodukter tilbyr bransjeledende design og bildebehandlingsinnovasjoner på større enheter til en rimeligere pris. Kvaliteten og verdien Nokia-produktene leverer, fortsetter å stige etter hvert som vi samarbeider med utviklere om å innføre unike app-opplevelser på Lumia og Windows Phone. Basert på veksten Lumia og Asha har hatt i Q3 2013, er det helt tydelig at kvalitet og verdi appellerer til kunder verden over, sa Stephen Elop, Executive Vice President, Devices & Services i Nokia.

Med Lumia 1520 og Lumia 1320 kan du gjøre historiene dine enda mer ekte

Lumia 1520 og 1320 er begge bevis på Nokias kontinuerlige arbeid med å redefinere smarttelefon-innovasjon. For første gang lanserer Nokia Lumia-telefoner med storskjerm. Begge telefonene kommer med seks tommersskjerm og de nyeste oppdateringene til Windows Phone, og passer utmerket til spill og underholdning. Med større display følger dessuten en ekstra linje med levende fliser for en enda mer personlig opplevelse. Ved å forene større skjermer med Lumias prisbelønte design kombineres det nye formatet med noen av de mest avanserte kamerainnovasjonene slik at folk kan fange og dele inntrykk fra verden rundt seg.

Lumia 1520 tilbyr det nyeste innen bildebehandling fra Nokia: et 20MP PureView kamera med optisk bildestabilisering (OIS) som tar skarpe bilder i mørket, i tillegg til oversampling av piksler og zoom-teknologi tilsvarende Lumia 1020.  I tillegg til de nye applikasjonene Nokia Camera og Nokia Storyteller tilbyr Lumia 1520 en 6-tommers, klar 1080p full HD skjerm for utmerket lesbarhet utendørs. Filmer kan gjøres mer levende med Nokia Rich Recording, en enestående lydopptakstjeneste med fire innebygde mikrofoner som sørger for at du ikke får forvrengt lyd selv om det er svært høy lyd der du er. Med Microsoft Office innebygd, kan dokumenter redigeres direkte og deles enkelt for maksimal produktivitet.

Lumia 1320 inneholder mange high-end Lumia innovasjoner på en stor 6 tommers 720p skjerm, og utvider Nokias kamera app til en annen prisklasse. I tillegg til en rekke bildebehandlingsprogrammer kommer Lumia 1320 med Nokia Musikk for gratis strømming av musikk og HERE karttjenester slik at man kan oppleve de mest populære Lumia-funksjonene til best mulig pris.

Nokia Lumia 1520 kommer i gul og svart. Den er forventet i salg i Norge 16. januar 2014, til en veiledende pris på NOK 5700.

Nokia Lumia 1320 kommer i oransje, gul, hvit og svart og er forventet i Q4 med en veiledende pris på USD339 eksl. mva. Tilgjengelighet og lokale priser vil bli annonsert på et senere tidspunkt.

Lumia-innovasjon på Nokias aller første Windows-nettbrett – Lumia 2520

Nokias første Windows-nettbrett, Lumia 2520, er designet slik at du kan jobbe hvor som helst med en levende 10.1-tommers HD-skjerm som er laget for å tilby den beste lesbarheten du kan få på et nettbrett, innendørs og utendørs. Nettbrettet bygger på Nokias lange historikk innen mobil, og kombinerer 4G LTE og Wi-Fi tilgang, et 6,7MP kamera, og Zeiss-optikk slik at du kan ta fantastiske bilder, selv i dårlige lysforhold. Nokia er først ute med å tilby Zeiss-optikk på et nettbrett. Lumia 2520 kjører på Windows RT 8.1 for en personlig brukeropplevelse som er lett å navigere, og som har flere fargevalg og rask oppladingsevne - opptil 80 % fulladet batteri på én time.

Nokia Lumia 2520 kommer med unik programvare, eksklusivt for Lumia-familien, for eksempel spillet “Dragon’s Adventure” som er utviklet i samarbeid med DreamWorks Animation. I tillegg inneholder Lumia 2520 Nokia Storyteller, et program utviklet av Nokia som introduserer en ny måte å kuratere og gjenoppleve bilder og videoer på i form av en fortelling på et kart, samt Nokia Video Director, som tilbyr muligheten til å redigere og lage enda flere kreative filmer med Lumia 2520. Med karttjenesten HERE integrert er Nokia Lumia 2520 det eneste nettbrettet med genuint offline kart for en rask og pålitelig kartopplevelse. Nettbrettet kommer dessuten med en eksklusiv versjon av Nokia Musikk og Mix Radio. 

Nokia har utviklet et stilig og unikt tilbehør til Lumia 2520 som har flere fordeler: Nokia Power Keyboard. Med opptil fem timer ekstra batteritid og to innebygde USB-porter slipper du å bekymre deg for at batteriet skal gå tomt. Nokia Power Keyboard er et funksjonelt tastatur som fungerer som et cover til Lumia 2520. Microsoft Office og Outlook er en del av programvaren på nettbrettet, slik at du enkelt og effektivt kan jobbe mens du er på farten.

Nokia Lumia 2520 kommer i blank rød, blank hvit, matt cyan og matt svart. Nettbrettet kommer i salg i løpet av Q4 med en veiledende pris på USD499 eksl. mva. Nettbrettet rulles ut i USA, Storbritannia og Finland i første omgang. Nokia Power Keyboard selges separat med en veiledende pris på USD149.

Nokia Asha 500, Asha 502 og Asha 503 kombinerer nydelig design med en rikere mobilopplevelse

De nyeste tilskuddene til Asha-familien, Asha 500, -502 og -503, tøyer grensene innen rimelig smarttelefon-innovasjon. Alle tre telefonene bygger på Nokias velkjente design og har et nytt krystallklart utseende: en fusjon av is-likende transparens med en sterk farge inni skallet gjør hver telefon elegant og slitesterk. Asha 503 har 3G-støtte, 5MP kamera og mulighet for DUAL SIM.

Nokia Asha 500, Asha 502 og Asha 503 tilfører nye forbedringer til Asha-plattformen for en bedre brukeropplevelse.  Det nye brukergrensesnittet til Asha, gjør det raskere og enklere å dele bilder i sosiale nettverk. Med et enkelt sveip får du tilgang til kamera, og er ett trykk unna publisering. Brukergrensesnittet gir folk en ekstra startskjerm for rask tilgang til applikasjonene du bruker mest og bedre integrasjon med de sosiale mediene du liker best. Vi vet hvor viktig gratis meldingsfunksjoner er i dag, derfor kommer Nokia Asha 501 med WhatsApp. Tjenesten kommer til resten av Asha-telefonene i løpet av året. 

De nye Asha-telefonene kommer i rød, grønn, gul, cyan, hvit og svart, og vil rulles ut i løpet av Q4. 

Nokia Asha 500 har en 2.8-tommers skjerm, 2MP kamera og kommer i en single SIM utgave, i tillegg til en Easy Swap Dual SIM variant.  Telefonen rulles ut i Afrika, Asia, Europa, Latin-Amerika og Midtøsten med en veiledende pris på USD69 eksl. mva.

Nokia Asha 502 har en 3-tommers skjerm, 5MP kamera med LED blitz, og kommer i en Easy Swap Dual-SIM utgave. Veiledende pris er USD89, og telefonen rulles ut i Afrika, Asia-Pacific, Europe og Midtøsten.

Asha 503 kommer med 3.5G tilgang, en 3-tommers skjerm, 5MP kamera med LED blitz, Corning Gorilla Glass 2 og kommer i en single SIM og en Easy Swap Dual SIM utgave. Estimert pris eksl. mva. er USD99. Asha 503 lanseres i fjerde kvartal. Tilgjengelighet og lokale priser vil bli annonsert på et senere tidspunkt.

Innovasjon forbedret gjennom programmer

Folk kan få mest mulig ut av Nokias nyeste Lumia-portefølje gjennom et nytt utvalg av programmer, inkludert:

Asha økosystemet vokser med nye applikasjoner som WhatsApp og Line, bilde-applikasjonene PicFeed og PicTag, og ESPN Sports Hub.

For mer informasjon om ny programvare og apper tilgjengelig på Lumia- og Ashatelefoner for første gang i dag, se: developer.nokia.comog conversations.nokia.com

Nå kan du lade trådløst on-the-go

Nokia har laget en bærbar ladeplate som gjør lading både enklere og raskere. Du kan lade trådløst når som helst og hvor som helst. Nokia DC-50 kommer med Qi-standard og er kompatibel med alle Lumia-telefoner som støtter trådløs lading, eks. Lumia 1520, Lumia 1020, Lumia 925, og Lumia 920.

Nokia DC-50 er forventet å være tilgjengelig globalt i Q4 til en veiledende pris på USD99.

Powered by Labrador CMS