Nokia Lumia 920 og Lumia 820

Pressemelding fra Nokia 5. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

– Nokia lanserer i dag Nokia Lumia 920 og Nokia Lumia 820, de første modellene i Nokias Windows Phone 8-serie.

Lumia 920 er flaggskipet blant Windows Phone 8-modellene og innehar Nokias avanserte kamerateknologi PureView. Ved bruk av flytende linseteknologi kan kameraet i Lumia 920 ta inn fem ganger så mye lys som konkurrerende smarttelefoner uten å bruke blits, noe som gjør det mulig å ta klare, skarpe bilder og videoopptak innendørs og i nattemørket.

- Nokia PureView fortsetter å levere banebrytende teknologi som gjør det mulig for smarttelefonens kamera å ta en type bilder som vanligvis kun kan tas med et SLR-kamera, sier Jo Harlow, executive vice president, Nokia Smart Devices.

– Med Nokia Lumia 920 gjør vi det mulig å knipse bilder og video hjemme, utendørs, på en restaurant eller til og med på natten, og komme ut av det med resultater som ser profesjonelle ut.

- Vi anser kameraegenskaper som et kjerneområde for differensiering mellom smarttelefoner, sier Crawford Del Prete, Executive VP WW Products og Chief Research Officer i IDC. – Bilder tatt med lite lys har vært et svakt punkt for smarttelefoner. Nokia har adressert dette med PureView-teknologien og skaper på denne måten reell merverdi for kunden. Ved å anvende sin omfattende ekspertise innen bildebehandling har Nokia skapt en best i klassen-opplevelse for hverdagsbruk.

Lumia 920 kommer også med Nokia City Lens, det siste tilskuddet til Nokias samling med lokasjonstjenester. Når kameraet rettes mot en bygate, belegger City Lens overflaten av bygningene med informasjon om restauranter, butikker, hoteller og mer. Dermed legges det til rette for en svært intuitiv utforskning av omgivelsene. City Lens gir en ny utvidet virkelighetsopplevelse (augmented reality) og forsterker dermed også opplevelsen med Nokia Kart. Ved å bytte mellom kartvisning og utvidet virkelighetsvisning kan brukeren lettere orientere seg i omgivelsene. Det gjøres også forbedringer på Nokia Kjør og Nokia Transport. Nokias samling med lokasjonstjenester representerer de mest omfattende, integrerte kartopplevelsene som er å finne i smarttelefoner.

Lumia 920 kommer også med Nokias største batteri noen sinne (2000mAh), og for aller første gang kommer også muligheten for å lade trådløst.

Nokia Lumia 820

Nokia Lumia 820 er en stilig smarttelefon i mellomklassen som leverer ytelse høyendeklassen i en kompakt innpakning.

Samtidig som at Lumia 820 har det samme unibody-utseendet som Lumia-telefonene i høyende-segmentet har, kommer den utskiftbar kledning. Den utskiftbare kledningen betyr ikke bare at det er mulig å bytte mellom en rekke ulike farger, det går også å legge inn trådløs lading. Under skallet finnes det rom for å sette inn et micro SD-minnekort.

Drevet av Windows Phone 8

Windows Phone 8 gir en mer personlig opplevelse med smarttelefonen. Startskjermen kan enkelt omorganiseres etter individuelle ønsker, og nye, animerte fliser gir sanntidsoppdateringer om det som skjer rundt deg. Muligheten for å synkronisere innhold mellom Windows Phone 8-smarttelefoner, Windows 8-baserte PCer og nettbrett eller Xbox betyr at filer, musikk, bilder og video er tilgjengelig på den måten som er mest hensiktsmessig. Internet Explorer 10 gir raskere, tryggere nettsurfing og med Microsoft Office-apper innebygd i plattformen, er Windows Phone 8 også den enkleste måten å få ting gjort.

Nye partnere og trådløs lading

Nokia lanserer samtidig et knippe nye partnerskap og tilbehør for trådløs lading. Ladeputen Fatboy® Recharge Pillow er en morsom måte å lade på, mens JBL introduserte høyttaleren JBL PowerUp Wireless Charging Speaker for Nokia, en trådløs dokkingstasjon for lading som byr på høykvalitets lyd i retrostil.

Avtaler med Virgin Atlantic om å sette opp trådløse ladestasjoner på London Heathrow og New York JFKs lounger, og Coffee Bean & Tea Leaf® om å tilby trådløse ladeinnretninger i sine kaféer for kunder som vil lade telefonene sine under besøket. Dette er de første av mange avtaler Nokia ønsker å inngå for å bringe trådløs lading videre ut av hjemmet og kontoret.

Tilgjengelighet

Nokia Lumia 920 kommer i gul, rød, grå, hvit og sort. Nokia Lumia 820 kommer i rød, gul, grå, blå, lilla, hvit og sort. 

Begge telefoner vil bli tilgjengelig globalt i fem-bånds LTE- og HSPA+-varianter og levering forventes å starte i utvalgte markeder senere i år. Nokia vil gå ut med priser og spesifikke utrullingsdatoer land for land når salget starter.

Produktspesifikasjoner

Nokia Lumia 920

Nokia Lumia 820

Display

4.5 inch   Nokia PureMotion HD+ WXGA IPS LCD

Super   Sensitive touch

Nokia   ClearBlack with high brightness mode and Sunlight Readability Enhancements

4.3 inch   ClearBlack OLED WVGA 800x480

Super   Sensitive touch

Nokia   ClearBlack with high brightness mode and Sunlight Readability Enhancements

Battery

2000mAh   with integrated Qi wireless charging

1650mAh   with support for Qi wireless charging

Processor

1.5GHz   Dual Core Snapdragon S4

1.5GHz   Dual Core Snapdragon S4

Main camera

8.7MP with   Nokia PureView advanced optical imaging stabilization and Carl Zeiss optics

Full 1080p   HD video capture at 30fps

8MP Auto   Focus with Carl Zeiss optics

Dual LED   flash

Full HD   1080p video capture at 30fps

Front facing camera

1.2MP with   720p HD video

VGA

Memory

1GB RAM

32GB mass   memory with 7GB free SkyDrive storage

1GB RAM

8GB mass   memory with microSD memory card support and 7GB free SkyDrive storage

Powered by Labrador CMS