Nokia 8, her i polert blått og kobber. Foto: Nokia

NOKIA TILBAKE MED TOPPMODELL

Vi så de første telefonene med Nokia-navn i vår, men med enkle modeller. Nå vil finnene kjempe i toppsjiktet med Nokia 8.

Publisert

Etter at Nokia bommet på smarttelefonbølgen, lå det finske selskapet lenge brakk. I 2014 kjøpte Microsoft Nokias telefondivisjon, og ga ut Windows-mobiler under Lumia-navnet.

Det ble heller ikke noen suksess, og i 2016 solgte Microsoft rettighetene til å bruke Nokia-navnet til finske HMD Global.

I mars kom de første modellene under Nokia-navnet på det norske markedet, men Nokia 3, 5 og 6 var relativt enkle Android-modeller.

Nå har altså finnene kommet på banen med Nokia 8, en toppspesifisert smarttelefon, og lover i en pressemelding tre verdensnyheter for Android-baserte telefoner.

En av nyhetene er det Nokia kaller «Dual-Sight», som gir deg mulighet til å live-strømme video direkte til sosiale medier. Ved å bruke både front- og hovedkameraet lager Nokia 8 bilder og video med delt skjerm, slik at du for eksempel kan fange både konserten på scenen og din reaksjon på det som skjer.

– Vi vet at fans skaper og deler live innhold mer enn noen gang før, med millioner av bilder og videoer som blir delt hvert minutt på sosiale medier. Folk blir inspirert av innholdet de konsumerer, og ser etter nye måter å skape sitt eget. Det er disse menneskene som har inspirert oss til å lage en flaggskip-telefon som perfekt balanserer topp design, en super opplevelse og en kraftfull ytelse, sier Juho Sarvikas, produktsjef hos HMD Global.

Nokia 8 er også ifølge selskapet selv den første smarttelefonen med Ozo Audio, som skal ta opp lyd i 360 grader for at videoene du filmer også får optimal lyd.  

Selve mobiler er bare 4,6 mm på det tynneste, og 7,3 mm i gjennomsnitt. Aluminiumskroppen er frest ut i ett stykke, og under panseret finner du Qualcomms Snapdragon 835 prosessor.

Telefonen støtter hurtiglading, og har et dobbelt 13-megapikslers kamera bak og et kamera foran med samme oppløsning, begge med optikk fra Zeiss.

Skjermen er på 5,3 tommer, med en oppløsning på hele 2560 x 1440 piksler. Etter planen skal telefonen komme i butikk i løpet av september, og prisen er oppgitt til 600 euro. Den kommer i fire farger; polert blå og vanlig blå, polert kobber og stål.

Powered by Labrador CMS