Tommy Hopland (t. v.) med Poly Voyager Free 60 og Krister Engelhart med høyttalertelefonen Poly Sync 20. Foto: Stian Sønsteng

BÅDE GOD TALE- OG MEDIELYD

– Med våre nye ørepropper og hodetelefoner tilbyr Poly ikke bare førsteklasses samtalekvalitet, men også vår beste medielyd.

Publisert

Det sier Krister Engelhart i HP Norge.

Under et pressemøte i Oslo i juni viser han øreproppene Poly Voyager Free 60, mens selskapet senere i sommer lanserte hodetelefonene Poly Voyager Surround 80.

– Polys ambisjon er at begge parter skal ha like god samtalekvalitet, og dette løser vi ved bruk av en rekke mikrofoner, og et avansert støyreduksjonssystem, sier Engelhart til fagbladet Elektronikkbransjen.

Poly ble i 2019 det nye navnet på selskapet, etter at hodetelefoneksperten Plantronics året før kjøpte telekonferanseselskapet Polycom. I fjor ble Poly igjen kjøpt av HP.

– Poly flyttet offisielt inn hos HP den 1. november, men samarbeidet startet mye tidligere. Innen 1. november i år skal vi være en integrert forretningsenhet i HP, sier Engelhart.

Forretningsmarkedet

Poly lever videre som varemerke, og Engelhart utgjør sammen med Tommy Hopland, som er territorieansvarlig for sluttkundene i Norge og på Island, den norske staben. I tillegg kommer teknisk salgsstøtte fra Danmark.

Selskapet leverer hodesett, ørepropper, hodetelefoner, telefoner, videokonferanseløsninger og programvare for forretningsmarkedet.

– Vi har fokus på teknologiene som ligger bak, og produktene kan både koples til en datamaskin og en mobiltelefon. I Noice Block bruker vi kunstig intelligens for å fjerne uønsket lyd. Med adaptiv støyreduksjon tilpasses signalet etter hvor brukeren befinner seg, og med Acoustic Fence kan man sette opp en total lydsperre fra omgivelsene. Dette finnes i alle våre videoløsninger, men også en rekke hodesett, sier Engelhart.

Poly Voyager Free 60 UC har ladeetui med berøringsskjerm. Foto: Poly

De kan brukes til mer enn bare på jobb

Han sier Poly med Voyager Free 60 og Voyager Surround 80 viser at Poly også leverer god medielyd.

– Medielyd er viktig, i alle våre produkter, slik at de kan brukes til mer enn bare på jobb, sier Engelhart.

Voyager Free 60

Øreproppene Voyager Free 60 leveres med ladeetui med berøringsskjerm.

– Den viser ikke hvem som ringer, men du har volum, svarknapp og mute. Du kan slå støykanselleringen på og av, og velge om den skal være vanlig eller adaptiv. En veldig smart funksjon, er at basen har aux-inngang. Dermed kan du for eksempel kople proppene til underholdningssystemet på flyet, sier Engelhart.

Poly Voyager Free 60 er beregnet for bruk med mobile enheter, har et standard ladeetui, og koster 2.500 kroner. Free 60 UC- og Free 60+ UC-versjonene er sertifisert for Microsoft Teams og Zoom, og koster 3.100 kroner. Prisene er eks. mva.

Surround 80 UC

Poly Voyager Surround 80 UC. Foto: Poly

Hodetelefonen Poly Voyager Surround 80 UC har fem mikrofoner på hver klokke, der to brukes til støykanselleringen.

– Dette er det første hodesettet uten mikrofonbom som er Microsoft-godkjent for bruk i kontorlandskap, og er noe brukerne har etterspurt. Fra et Poly-perspektiv er det nesten revolusjonerende hvor god musikklyden er, og med de ti mikrofonene og vår avanserte teknologi tilfredsstilles også kravene i bedriftsmarkedet når det gjelder samtalekvaliteten i begge ender, sier Engelhart til fagbladet Elektronikkbransjen.

Hodetelefonene veier 275 gram, har 40 mm drivere, og batteriene holder til 21 timer samtaletid. Prisen er 4.500 kroner eks. mva.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2023, som ble distribuert uke 35. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Powered by Labrador CMS