TOPP TV OG STOR LYD

Mac Berggren med mini-led-panelet som brukes på Sharps nye toppmodell. Foto: Stian Sønsteng

– Sharp har allerede hatt suksess med våre TVer, så nå kommer vi med det vi håper er den beste mini-led-TVen på markedet, sier Mac Berggren.

Publisert Sist oppdatert

Fagbladet Elektronikkbransjen møter den nordiske salgsdirektøren i Berlin i september, der Sharp har leid seg inn i et lokale et annet sted i byen under IFA-messen.

– Vi selger svært godt av vår EQ-serie både i Norden og Norge, som er en fantastisk TV der kundene mer enn gjerne betaler 10.000 kroner for en 65-tommer. Derfor bygger vi nå videre, med en virkelig toppmodell. Navn og pris er ennå ikke klart, men dette er en 4K mini-led, med 2000 dimmesoner og kvanteprikker (Quantum Dot), og den kommer på markedet i andre kvartal 2023, sier Berggren.

Sumo Box

Europeisk produktdirektør for audio i Sharp, Matt Sienko, med de to Sumo Box-modellene. Foto: Stian Sønsteng

Sharp retter seg også mot markedet for store og solide festhøyttalere, i første omgang med to Sumo Box-modeller.

Her har vi samarbeidet med den franske lydspesialisten Devialet

– Her har vi samarbeidet med den franske lydspesialisten Devialet, som er et av våre søsterselskap i Foxconn-konsernet. Dette gjør at vi kan si at dette virkelig er et bedre produkt, med stor lyd både når det gjelder volum og kvalitet, sier Berggren.

To modellene begge går på strøm og batteri. Den minste modellen er på 120 watt, er laget i MDF og har en driftstid på 12-15 timer på 50 prosent volum, mens den største er på 200 watt, laget i tre og kan spille i 8-10 timer på tilsvarende volum. Denne har også en høyere IP-spesifisering, slik at den tåler regn. Prisen er henholdsvis 5.000 og 7.000 kroner.

Sharps nye integrerte mikrobølgeovn er utformet som en skuff. Foto: Stian Sønsteng

– Har gir vi mye for pengene, og høyttalerne er perfekte for skoler, musikkglade og treningssentre. Batteriene fullades på tre timer, og man kan kjøpe til ekstra batteri for 1.200 kroner, sier Berggren.

Blant produktene Sharp ellers leverer på det norske markedet finner vi hjemmekinosystem, radioer, elsparkesykler, luftrensere, mikrobølgeovner, støvsugere og kaffemaskiner.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2022, som ble distribuert uke 47. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS