Daglig leder Christoffer Hamer i Temptech AS viser selskapets nye informasjonsvideo på IFA. Foto: Stian Sønsteng

NY KOMPRESSOR OG DØR-GASS HOS TEMPTECH

– Inverterkompressoren og argon-gass i glassdørene er de to største nyhetene våre her på IFA, sier Christoffer Hamer i Temptech AS.

Publisert

– Det er viktig å være tidlig ute med den nyeste teknologien, slik at vinskapene våre blir bedre og varer lenger, sier Christoffer Hamer, som er daglig leder i det norske selskapet Temptech.

Vi møter ham under IFA-messen i Berlin den første uken i september, og han forteller at nyhetene først kommer på markedet neste år.

– De kommer først i våre dyrere modeller, og vil finnes i cirka en firedel av 2020-sortimentet vårt.

Carsten Andreas Foyn Bruun (t. v.) og Christoffer Hamer rigger opp IFA-utstillingen dagen før messen åpner. Foto: Stian Sønsteng.

– Hva er fordelene?

– En inverterkompressor går hele tiden, den nærmest slurer, og er vanlig i bruk på varmepumper og større kjøleinstallasjoner. Du slipper at motoren hele tiden starter og stopper, vinskapene blir mer stillegående, og energibruken blir lavere. Argon-gass i glassdørene bedrer isolasjonsevnen, og dermed også strømforbruket, og responsen fra kundene har vært svært god, sier Hamer.

Selges i 18 land

Temptech har også kjøleskap for forbrukere og profesjonelle i sortimentet, men den viktigste delen av forretningen dreier seg om vinskap og vinrelaterte produkter.

Armand Gustavson (t. h.) og Carsten Andreas Foyn Bruun med Copenhagen-modellen. Foto: Stian Sønsteng.

– Hvordan lykkes dere i eksportmarkedet?

– Det er hovedsatsingen vår ligger her. Norden er fortsatt vårt viktigste marked, men vi er representert i 18 land og opplever en stadig økende interesse internasjonalt.

– Hva betyr det at dere er en norsk leverandør?

Du slipper at motoren hele tiden starter og stopper, vinskapene blir mer stillegående, og energibruken blir lavere

– Det gir oss et kvalitetsstempel, og mange kjenner til at reklamasjonsretten er lenger hos oss. Vi synes det burde vært fem års reklamasjonsrett på alle produkter i alle land, slik at man unngår at markedet overøses med produkter som ikke varer, sier Hamer.

Vininteressen øker

Selskapet har holdt på i 15 år, og Hamer sier interessen for vin stadig er økende.

– Vinprodusentene er mer bevisste på å tilby kvalitetsviner, forbrukerne kjøper dem, og dermed blir lagringen stadig viktigere.

Temptech stiller på IFA-messen i Berlin ut ved siden av en annen norsk leverandør; Wilfa, og på standen surrer det og går en ny informasjonsvideo.

– Denne forklarer alt i forhold til historien rundt lagring av vin, og hva som er viktig for å lagre vinen på best mulig måte.

– Hvor viktig er IFA for Temptech?

På IFA-messen i Berlin hadde Temptech utstilling vegg i vegg med et annet norsk selskap; Wilfa. Foto: Stian Sønsteng.
Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2019, som ble distribuert 9. oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Vi satser internasjonalt, og dette er det største springbrettet for oss. Her får vi besøk av potensielle kunder fra de fleste land, samt konkurrenter og samarbeidspartnere.

Powered by Labrador CMS