SMARTE HVITEVARER MED ENERGISPARING

Energivennlige produkter med smartfunksjoner og lang levetid sto i fokus da koreanske LG presenterte sesongens nyheter.

Publisert Sist oppdatert

– Helt siden vi begynte å markedsføre elektriske husholdningsapparater fra LG på det europeiske markedet for 13 år siden, har vi lagt vekt på produkter med høy kvalitet og ytelse. Produktene våre skal ha det nyeste innen teknologi og smarte løsninger kombinert med elegant design. Dette vil vi føre videre i produktutvalget vårt for kommende sesong.

Det sa president Seong-jin Jo, toppsjefen for LG Home Appliance Company, da den koreanske produsenten presenterte produktnyhetene for europeisk fagpresse i Berlin i midten av april. Selskapet betalte reise og opphold for fagbladet Elektronikkbransjens medarbeider.

LG legger stor vekt på smartfunksjoner og tekniske løsninger som skal virke energibesparende. Enkelte hovedkomponenter, som for eksempel børsteløse motorer brukt i vaskemaskiner, tørketromler og oppvaskmaskiner, skal være laget så solide at LG innfører ti års garanti på dem.

LGs smartprodukter skal gi brukerne stor verdi

– LGs smartprodukter skal gi brukerne stor verdi for det de koster, og gi fordeler i daglig bruk. De skal være energivennlige og være enkle i bruk. Vi tror at disse produktene skal være det beste valget i de neste ti årene, sa LGs toppsjef på presentasjonen.

På det europeiske markedet vil LG markedsføre et komplett utvalg av store hvitevarer, men på det nordiske markedet er utvalget noe begrenset. Foreløpig kommer ikke komfyrtopper, stekeovner, mikrobølgeovner og støvsugere fra LG på markedet hos oss.

Damp

For å øke effektiviteten og minske energiforbruket tar LG i bruk nye tekniske løsninger. Det gjelder i første rekke damp, som nå kommer både i oppvaskmaskiner og i tørketromler. I oppvaskprosessen skal damp med høy temperatur hjelpe til med å løsne skitt fra dekketøyet, samtidig som dampfunksjonen korter ned tiden for vaskeprosessen. Damp i kombinasjon med vann blir også brukt i tørketromler for å gi kortere tørketid og spare energi.

Den nye oppvaskmaskinen har modellbetegnelsen D1454CF og kalles LG True Steam Dishwasher. Dampfunksjonen gjør at maskinen kan klassifiseres i energi klasse A+++. Dampen erstatter tradisjonell forvask av dekketøyet, og dampens høye temperatur gjør at smusset blir bløtt opp på en effektiv måte, før tradisjonell vask med vannspyling overtar. Maskinens støynivå er på 38 dB. Den er utstyrt med en børsteløs motor som fabrikken gir ti års garanti på.

Stor kapasitet

En annen nyhet er vask/tørk kombinasjonsmodellen F1695 RDH, som LG også kaller Eco Hybrid. Denne maskinen har kapasitet på hele 12 kg tøy til vask og 8 kg til tørking. Til tross for dette er den dimensjonert til standard bredde 60 cm. Ifølge LG har konserten laget vaskemaskiner med smartfunksjoner i 12 år, og modell F 1695 har også slike funksjoner. Maskinen har børsteløs, direktedrevet hovedmotor, og maskinen blir styrt av en datahjerne med en 32-bits brikke. LG kaller funksjonene 6 Motion. I dette inngår at den bruker varmepumpeteknikk i prosessene. Fabrikanten gir ti års garanti på motoren.  Tørkingen er en hybridløsning ved at det både blir brukt varm luft og kaldt vann i varmepumpefunksjon. Dette mener LG gjør at energiforbruket ved tørkingen kan reduseres til det halve i forhold til tradisjonell tørkeprosess. I tillegg produserer maskinen varm damp som betyr raskere oppvarming av tøy under vask og dermed gi kortere vasketid.

– Vi har konstruert denne maskinen slik at den både skal være økonomisk og pengebesparende for brukerne og miljøvennlig, sa Seong-jun Jo.

Doble dører

I Norge har LG til nå hatt sin største styrke innen segmentet vask. Men den koreanske fabrikanten har også lenge markedsført kjøleskap og under dette tvillingskap.  På produktpresentasjonen i Berlin viste LG den nye modellen GS 9366. Dette tvillingskapet har bredde 120 cm og har som vanlig to hoveddører. Men innfor dette kommer en nyhet: på kjølesiden er det innført en dobbeltdør, slik at denne siden av skapet har to dører innenfor hverandre. Dette er gjort for at brukerne skal kunne ha ulike typer drikkevarer i hver av dørene. Skal du hente varer fra den ytterste døren, åpner du bare denne døren og hindrer romvarmen fra å nå lenger inn i skapet. LG tenker seg at for eksempel mineralvann og melk som det ofte kan være bruk for kan oppbevares i den ytre døren.

GS 9366 har også fått frysedel med en tynnere ismaskin enn sine forgjengere. Effektiviteten har økt, og dette skapet skal ikke koples til ekstern vannkilde, noe fabrikanten ser på som en stor fordel sikkerhetsmessig.

Powered by Labrador CMS