STYRKER SEG I EUROPA

Alt er mulig, er LGs nye motto. Under sitt Innofest-arrangement i Venezia i vår viste sør-koreanerne fram de siste nyhetene som skal nå europeiske forbrukere i løpet av året.

Publisert Sist oppdatert

– Innofest er vår sjanse til å vise fram våre ulike konsumentelektronikk- og hvitevaretilbud til våre europeiske kunder, og vi gjør dette samtidig som økonomien i regionen ser en oppsving. Å ha suksess i Europa er nødvendig for å være et globalt selskap i dagens verden, sier Brian Na, viseadministrerende direktør og sjef for Europa i LG Electronics på pressemøtet.

Forskning i Polen

Europeiske konsumenter er veldig opptatte av miljøet, og er mer interesserte enn andre markeder i energiforbruk og karbonavtrykket til hvitevarer

En del av produktene har vært vist fram, og dekket av fagbladet Elektronikkbransjen, tidligere, blant annet på CES-messen i Las Vegas.

Vi fikk se nærmere på Oled-modellene som ble presentert på CES, og Brian Na sier de planlegger å rulle ut Ultra HD-TVer i størrelser fra 49 til 105 tommer på det europeiske markedet i løpet av året.

– For å styrke sin posisjon på det europeiske TV-markedet planlegger vi å utvide vår regionale forsknings- og utviklingskapasitet, og sikre produksjonsfasiliteter for Ultra HD og Oled i Polen, sier han.

Ny serie på vask

LG viste også fram sine nyeste energisparende hvitevarer, med blant annet sin splitter nye vaskemaskinserie.

– Dette er en forhåndsvisning på vår helt nye vaskemaskinserie, sier Sebastian Bengtsson, produktspesialist for hvitevarer i LG Norden, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Modellene lanseres i Europa i første halvår, og er ifølge Bengtsson 40 prosent mer energieffektive enn A+++-modeller. Med TurboWash og TrueSteam-teknologi skal vaskemaskinen klare å kjøre en helt vanlig vask på bare 59 minutter, reduserer energiforbruket med 15 prosent og vannforbruket med 40 prosent. Det får LG til med noe de kaller Jet Spray, som spruter vann rett på tøyet i 120 sekunder, og en trommel som har seks ulike bevegelsessykluser. LG har også en dampfunksjon, som kan brukes både til å sterilisere sengetøy og likende, til å glatte ut skjorter og penklær.

Bengtsson forteller at de nye modellene kommer i to ulike designserier, og i ulike varianter.

– Med «tilted display» design er det ikke noe programhjul, alle valg gjøres via den store, trykkfølsomme LED-skjermen. I vårt klassiske design får du både programhjul og trykkfølsom skjerm, sier Bengtsson.

Han sier mye av fordelen ligger i den direktedrevne motoren, som har ti års garanti. Ved å bruke smarttelefonen kan du også laste ned og overføre nye programmer til vaskemaskinen, for eksempel eget program for vask av babytøy.

10 års kompressorgaranti

For kjøkkenet viste sør-koreanerne også fram sine nyeste energieffektive kjøleskap, som skal holde maten frisk lengre og gjøre oppbevaring og organisering enklere. 

– Europeiske konsumenter er veldig opptatte av miljøet, og er mer interesserte enn andre markeder i energiforbruk og karbonavtrykket til hvitevarer som kjøleskap, sier Seong-jin Jo, for LG Electronics Home Appliance.

Bengtsson sier de når disse målene takket være LGs egenutviklede kompressor, som lar kjøleskapene både gå stillere, spare strøm og ha et lengre liv.

– Linear Compressor holder temperaturen stabil slik at maten holder seg frisk lengre. Alle LGs kjøleskap med Linear Compressor har ti års kompressorgaranti, sier han.

Blant skapene LG stilte ut var dør-i-dør-løsningen som i dag blant annet finnes i modellen GS9366NSDZ Side by Side. Nå kommer løsningen til å finnes i de aller fleste av LGs nye modeller. Med denne ekstra døren får man enkelt tilgang til de mest brukte varene, for eksempel juicekartongene, uten at man åpner hele kjøleskapet. Det holder temperaturen stabil og sparer strøm.

Side-ved-side-skapet GSJ976NSBZ har også de nye dørene, i tillegg til håndtak som bryter vakuumet i skapet, for enkelt åpning. Det har også dobbel LED-belysning og en slank ismaskin som gir ekstra plass i fryseren.

Modellen GMM916NSHV har franske dører, også de med dør-i-dør, og bruker skapets fulle bredde til oppbevaring. Det lar deg sette inn hele serveringsfat og langpanner.

Vaskemaskin-planer for Norden

LG har også en smart løsning for isdispensere, hvor en egen 3,5 liter stor vanntank forsyner systemet med vann. Dermed slipper man å ringe og betale for rørlegger for å sette opp kjøleskapet.

Vi fikk også se LGs nye oppvaskmaskiner, som foreløpig ikke har vært tilgjengelig på det norske markedet.  

Når vil dere komme med oppvaskmaskiner her på berget?

– Vi har nå som ambisjon om å lansere oppvaskmaskiner i Norden i starten av neste år. De vil da være tilpasset nordiske kjøkkenmål, og komme i flere ulike design og modeller, sier Bengtsson.

LG har tatt med seg dampteknologien sin også inn i oppvaskmaskinene, noe som skal gjøre det unødvendig å skylle tallerkenene før de settes inn i maskinen.

– Mange konsumenter sier de er frustrerte over å måtte forvaske oppvasken. Med TrueSteam kan man kutte hele denne prosessen. Damppartikler med svært høy temperatur presses ut fra trykkdyser, og fjerner både innbrent og tørket smuss, sier Seong-jin Jo.

Når vaskesyklusen er over, bruker LGs oppvaskmaskin en egen UV-lampe for å eliminere 99,9 prosent av eventuelle gjenværende bakterier, ifølge selskapet selv.

Også LGs robotstøvsuger, Hom-Bot, har fått en oppgradering. Med sitt firkantede design skal den komme bedre til i hjørner, den har fått nye børster som er 1,5 cm lengre og forbedrede sensorer. Den har fått oppgraderte kamera-, infrarøde- og ultralydsensorer, bedre Hepa-filter og større støvoppsamler.