Øyvind Aasen i Samsung med Galaxy Watch Active 2, som kommer i størrelsene 44 og 40 mm. Pris: 5000,- og 4.800,- Foto: Stian Sønsteng

MER ELEGANT MED BEDRE PULSMÅLER

– Watch Active 2 henvender seg mer til kvinner og de litt yngre, som ønsker seg en minimalistisk og elegant smartklokke, sier Øyvind Aasen.

Publisert

Han er nøkkelkundesjef i Samsung, og viser under IFA-messen Galaxy Watch Active 2, som kommer for salg i høst.

Galaxy Watch Active 2 har fått åtte fotodiode-sensorer for pulsmåling. Her er smartklokken i 44 mm størrelse. Foto: Samsung.

– Serien erstatter ikke de eksisterende Galaxy Watch-modellene, men kommer som et supplement. Cirka 70 prosent av Galaxy Watch-kundene våre har vært menn, og vi ønsker med de nye modellene å utvide kundegruppen. Serien kommer blant annet i rustfritt stål og med skinnrem. Den finnes også i aluminium med silikonrem, men den tar vi ikke inn i Norden siden den ikke har e-sim, sier Øyvind Aasen når vi møter ham i Berlin den første uken i september.

Galaxy Watch Active 2 kommer i størrelsene 44 og 40 mm, til 5.000 og 4.800 kroner.

Øker til åtte sensorer

Galaxy Watch Active 2 har fått åtte fotodiode-sensorer for pulsmåling. Her er smartklokken i 44 mm størrelse. Foto: Samsung.

– Galaxy Watch har fire fotodiode-sensorer for pulsmåling, mens den nye modellen har åtte, som skal gi en mer presis måling. Etter nyttår kommer vi med apper som gjør det mulig å måle EKG, elektrokardiografi, som er en metode som brukes til å registrere de elektriske spenningsforskjellene som oppstår i hjertemuskulaturen når hjertet arbeider. Hvis du trener detekterer klokken hvilke øvelser du tar, og den har også fått forbedrede målinger av helse, stress og søvn, sier Aasen.

– Hvordan har Samsung lykkes med sine smartklokker?

– Veldig godt. Vi har en god vekst, og er markedsleder på smartklokker. Derfor kommer vi stadig med nye modeller, og det er ennå ikke gått et år siden Galaxy Watch kom. Galaxy Watch Active 2 kommer i sølv, sort, gull og rosegull, og du kan velge mellom en rekke remmer.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2019, som ble distribuert 9. oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Hvis du trener detekterer klokken hvilke øvelser du tar, og den har også fått forbedrede målinger av helse, stress og søvn

Powered by Labrador CMS