MER FULLAUTOMATIKK FRA JURA

Tre nye modeller og en melkeskummer kommer fra de sveitsiske kaffemaskinekspertene i Jura.

Publisert Sist oppdatert

Kaffemarkedet har tatt av de siste årene, og mens kapselmaskinene har nytt stor suksess her i Norge fortsetter Jura med fokus på fullautomatiske maskiner.

– Vi er et nisjeselskap; vi lager kun automatiske kaffemaskiner og gjør ikke noe annet. Og vi er svært innovative innen vår nisje, sier Christian Saggini, områdeansvarlig i Jura Sveits, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Han sier det viktigste for Jura er resultatet av en kopp med kaffe.

Vi har bestemt oss for å fortsette med fullautomatiske maskiner og skal ikke inn på kapselmarkedet

Ingen kapselplaner

– Vi har 15 ingeniører i Sveits som kun sitter og utvikler nye produkter og teknologier, og bruker høyteknologiske komponenter for å få det beste kafferesultatet. Apple bruker to prosent av sine inntekter på produktutvikling, Jura bruker tre prosent på dette, sier han.

Også Jura merker den økende interessen for kaffe som vi de siste årene har sett her i Norge.

– Den økende interessen for kaffe er en global trend, og dette er et voksende marked. Kapsel- og putesystemene er vår største konkurrent, men også en driver i markedet.

Saggini forteller Jura ikke har noen planer om å bevege seg inn på dette området.

– Vi har bestemt oss for å fortsette med fullautomatiske maskiner og skal ikke inn på kapselmarkedet, sier han.

Egenprogrammert kaffe

Importør av Jura kaffemaskiner i Norge er Black Cat kaffe- og tehus. Kathrine Resch-Knudsen er ansvarlig for Jura i selskapet, og viser fram de siste nyhetene på IFA-messen.

Juras Impressa Z9 kommer med en stor trykkfølsom skjerm, som med ett tastetrykk lar deg lage alt fra espresso, macchiato og cappuccino, til mer avanserte kaffedrikker.

– Du kan programmere din egen kaffe utfra styrke, varmet og om det skal være melk i, og du kan navngi den via trykkskjermen. For eksempel kan du lage en egen «mors kaffe», eller bedrifter ha ulike kaffevalg basert på produktene sine, sier Resch-Knudsen. 

Z9 har Aroma+-kvernen som kverner kaffebønnene dobbelt så raskt som en standardkvern, og to termoblokker – en til kaffe og og tevann, og en til damp. Maskinen kommer i krom eller sort.

Skummer også kaldt

Den nye melkeskummeren fra Jura lager både varmt og kaldt melkeskum, og skal være enkel å rengjøre siden all elektronikken nå er plassert i bunnen. Du trykker en gang for kaldt melkeskum, to ganger for varmt og tre ganger for svært varmt.

– Denne er perfekt til å lage kalde isdrikker, sier Resch-Knudsen entusiastisk.

Med den nye Ena Micro 9 One Touch viser Jura den minste helautomatiske One-Touch-cappuccino-maskinen i verden, 11 prosent lavere enn den kompakte Ena-serien. Dette er mulig på grunn av en nyutviklet trakteenhet som er perfekt avstemt for tilberedning av én kopp og skal garantere førsteklasses kaffe og espresso-resultat.

Impressa F7

Kombiutløpet er justerbart slik at du kan både lage en høy kaffe latte eller en liten espresso  (55 - 138 mm).  Bønnebeholderen har en aromabeskyttelsestetning kaffebønnene ferske og maskinen er energieffektiv og havner i energiklasse A.

Den siste maskinen Resch-Knudsen trekker fram er Jura Impressa F7. Denne har også en dobbelt så rask Aroma+-kvern, og med to separate beholdere kan du velge kaffeblanding etter dagsform. Impressa F7 har både utløp for melk og kaffe i front, slik at du kan lage en latte eller macchiato uten å måtte flytte koppen. Og både kaffe- og melkeutløpet kan høydejusteres for ulike typer glass og kopper.

Powered by Labrador CMS