Sony High Resolution Audio

Pressemelding fra Sony 4. september 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

En ny generasjon høyoppløste lydprodukter gir musikkelskerne kvalitetslyden de etterlyser og som musikken fortjener

Endelig kan du nyte favorittlåtene dine med kvaliteten musikken virkelig fortjener. Den splitter nye generasjonen av høyoppløste lydprodukter fra Sony tilfører musikken din mye mer enn CD-kvalitet: de avslører enhver detalj fra dagens «HD»-lydformat og får frem det beste fra hele din digitale musikksamling.

Rett fra musikkstudioet til din stue – ingen vet mer om kompromissløs musikkgjengivelse enn Sony. Som en delutvikler av det originale Compact Disc-formatet i 1982 og SACD/DSD i 1999, har Sony over en lang periode utviklet og

levert klarere og mer virkelighetsnær lyd til musikkelskere verden over. I takt med at dagens forbrukere krever stadig bedre lydkvalitet, introduserer Sony nå en ny serie av hi-fi-produkter som uttrykker «The Power of Premium Sound».

Utviklet på bakgrunn av tiår med kunnskap om lydutvikling, reproduserer den nye serien, bestående av seks høyoppløste lydprodukter, alle nyanser i et lydopptak. Sony-serien inneholder to HDD-musikkspillere, en USB DAC-forsterker, en integrert stereoforsterker og to høyttalersystem.

Sony lanserer også en ny online portal hvor musikkentusiaster kan overføre og laste ned et raskt økende antall høyoppløste innspilleringer.

HAP-Z1ES musikkspiller og TA-A1ES integrert stereoforsterker

Omhyggelig konstruert for virkelige audiofile standarder, trekker HDD- musikkspilleren HAP-Z1ES ut de fineste musikalske detaljene fra dagens høyoppløste lydfiler. Musikkfilene oppbevares på spillerens 1TB-harddisk, og kan overføres, trådløst eller via kabel, fra din PC eller Mac ved hjelp av applikasjonen «HAP Music Transfer». Appen synkroniseres automatisk med dine siste nedlastninger slik at musikkspillerens harddisk alltid er oppdatert.

Det er enkelt å få tilgang til musikkfilene via den fargerike 10,9cm (4,3’’) LED-skjermen. Alternativt kan du trådløst bla i din musikksamling på din smarttelefon eller ditt nettbrett (Android/iOS) med Sonys nye app, «HDD Audio Remote». Om du skulle ha behov for tilgang til enda mer musikk, kan du koble til nok en harddisk via USB for å utvide din lagringsplass.

HAP-Z1ES spiller stort sett alle musikkformat, inkludert MP3, DSD (opptil 5.6 MHz), DSF, FLAC, WMA, ALAC, ATRAC og AIFF. Uansett hvilken musikksmak du har vil du oppleve klar lyd og mange detaljer – til og med MP3-filer med dårlig kvalitet vil låte merkbart bedre. DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) sørger for å gjenopprette de høye frekvensene som ofte går tapt i tungt komprimerte lydformat.

I den nye serien suppleres HAP-Z1ES av den integrerte stereoforsterkeren TA-A1ES 2x80W. Denne forsterkeren lever opp til de samme standarder som HAP-Z1ES, og er bygget av kvalitetskomponenter på et stivt og stabilt chassis, slik at du blant annet unngår elektromekaniske vibrasjoner i kabinettet.

En FET input buffer reduserer forvrengning av lyden, og kretsløpstopologien til TA-A1ES er strømlinjeformet for å forbedre lydkvaliteten. Emitter resistor, spole og kondensator som vanligvis brukes til å forbedre stabiliteten i lyden, er alle blitt fjernet, hvilket muliggjør en høystrøms-forsterkning fra et enkelt push-pull-kretsløp. Forsterkernes bias kontrolleres videre gjennom volum-innstillingene, og sikrer at du til enhver tid har best mulig lydkvalitet og ekstremt lav forvrengning.

HAP-S1 kompakt lydsystem med innebygget harddisk

Som et «alt-i-ett»-alternativ til flaggskip-produktet HAP-Z1ES/TA-A1ES, kombinerer HAP-S1 HDD-spillerfunksjoner med modige 2x40W-forsterkere i en kompakt og stilig enhet. I likhet med HAP-Z1ES, gjør innebygget trådløst nettverk det enkelt å synkronisere høyoppløste filer til din PC eller Mac.

UDA-1 USB DAC-forsterker

Tilkoblet via USB til en PC, eller til og med en smarttelefon, gir UDA-1 USB DAC-forsterkeren en ekstra gnist til ethvert digitalt musikkbibliotek. Bare sett den sammen med et par høyttalere og opplev en dramatisk forbedret lydkvalitet sammenlignet med PC-ens lydkort, uavhengig av om du hører på høyoppløste lydfiler, MP3-filer eller benytter deg av dine favoritt-apper som Spotify* og iTunes**. Til tross for enhetens kraftige lydfunksjoner, vil forsterkerens plassbesparende størrelse på 22,5cm ikke dominere ditt skrivebord.

SS-HA1 og SS-HA3 bokhyllehøyttalere

Også tilgjengelig er to nye bokhyllehøytalere som reproduserer din høyoppløste musikksamling med høy presisjon. SS-HA1 og SS-HA3 er utstyrt med en nyutviklet dobbel super-diskant med atskilte høyfrekvensenheter på forsiden og på toppen av produktet. Begge modellene er satt sammen med en MRC (mica reinforced cellular)-woofer for et usedvanlig bredt og nøyaktig lydbilde.

Walkman F886

Den nye Walkman® F886 gir deg en lydkvalitet som er mye bedre enn hva en CD kan tilby deg. De nyeste, digitale forsterkerne S-Master HX reduserer forvrengning og støy i alle frekvenser, og er optimalisert for høyoppløst lyd. *DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) HX-teknologi gjenoppretter høye frekvenser som ofte går tapt i komprimerte lydformater, og oppskalerer komprimert lyd-data til en høyere kvalitet. Clear Audio+ sikrer deg videre en klar og realistisk lyd.

Nye Walkman® F886 er utstyrt med innebygget NFC One Touch Listening, som enkelt lar deg spille musikk fra ditt hjemmekino-anlegg, eksterne høyttalere eller fra trådløse hodetelefoner. Det eneste som skal til er en enkel berøring for å koble F886 med NFC-kompatible enheter.

Tilgjengelighet og pris

UDA-1 vil være tilgjengelig i fra midten av oktober. HAP-Z1ES, TA-A1ES, HAP-S1, SS-HA1 og Walkman F886 vil være tilgjengelig fra november 2013. Tilgjengeligheten for SS-HA3 vil bli bekreftet separat.

Produktene vil ha følgende veiledende priser:

TA-A1ES: 17.000,- kroner.

HAP-Z1ES: 17.000,- kroner

HAP-S1: 8.000,- kroner.

UDA-1: 5.000,- kroner.

SS-HA3: 5.000,- kroner.

SS-HA1: 3.000,- kroner.

NWZ-F886: 2.700,- kroner.

* Spotify is the registered trademark of the Spotify Group.

** iTunes is a registered trademark of Apple Inc.

Powered by Labrador CMS