LEKRE LAMPER FRA YAMAHA

Høyttalerprodusenten har gjemt gromlyden inn i en lampedesign, og kommer i ulike former og farger.

Publisert Sist oppdatert

For de som har hatt høyttaler-diskusjoner med sin mer designorienterte samboer kommer Yamaha nå med en løsning som verken går på bekostning av lyd eller utseende. Selskapet mikser lyd og lys i tre ulike høyttalermodeller.

– Med denne serien henvender vi oss kanskje litt på siden av den tradisjonelle lydkunden og -forhandleren, og vi ser på muligheten for å distribuere disse til møbelbutikker og designforhandlere, salgssjef Knut Mortvedt i Yamaha til fagbladet Elektronikkbransjen.

Kjører på nettverk

Med denne serien henvender vi oss kanskje litt på siden av den tradisjonelle lydkunden

For å spille av musikk kobler du mobiltelefonen eller nettbrettet ditt til en av Relit-modellene via Bluetooth, og med AptX-støtte skal kvaliteten på lydoverføringen være god. Ønsker man det, er det også mulig å koble til via kabel.

– Veldig mange av våre produkter har nå fått både wifi og eget internt nettverk innebygd, med apper for å styre lyden. Fordelen med å bruke et internt nettverk er at du ikke får noe tap i kvalitet på grunn av komprimering, sier Mortvedt.

Til høyttalerne fås det også egne iOS og Android-apper, hvor du kan styre musikken og slå LED-lampene av og på via mobilen. Det er også mulig å dimme LED-diodene i ulike nivåer, og du kan også legge inn timer for når musikken og lyset skal stoppe eller starte. Dermed fungerer også Relit som vekkerklokke. Høyttalerne leveres i tillegg med en egen fjernkontroll om du ikke ønsker å fjernstyre via mobilen.

Justerer lyd automatisk

Relit LSX 700 er en gulvstående modell, og den største i serien med en høyde på 115,4 centimeter. Høyttaleren er kledd i en lærimitasjon, og fås så langt i sort og brun finish.

Modellen har seks LED-lamper på baksiden som kan dimmes slik du ønsker. Via appen kan man angi om høyttaleren står i et hjørne eller hvor langt den står fra veggen, og den justerer da lyden automatisk for best mulig resultat. Prismessig vil den ligge rundt 5.000 kroner.

I november kommer LSX 170, som gir deg et 360 graders lyd- og lysbilde. De seks LED-diodene er plassert i en sirkel nederst i kabinettet, som er utført i metall. Den kommer i bronse, sort eller det Yamaha selv kaller champagne-gull. Selve høyttaleren veier 3,3 kilo, har en bredde og dybde på 27,1 centimeter, og en høyde på 29 centimeter. Prisen skal ligge rundt 4.200 kroner ved lansering.

Aller minst er LSX 70, en sylinderformet variant med innebygd batteri som gjør at du kan flytte rundt på høyttaleren. Batteriet skal holde i opptil åtte timer, men LSX 70 kan også kobles til strømnettet via en kabel. I likhet med Relit er også denne modellen kledd i en lær-imitasjon og fås i sort, champagne gull, eller bronse. 70-modellen kommer i oktober, og skal koste i underkant av 3.000 kroner.

– Den kan du ta med deg ut på terrassen uten å måtte dra med deg kabelen, sier Mortvedt.

Powered by Labrador CMS